Tisk
Výhody montovaných domů

Výhody montovaných domů

Komerční sdělení | Středa, 18. červenec 2018 |

Přidat na Seznam.cz

I vy jste možná zaregistrovali, že se s montovanými domy v posledních letech roztrhl pytel. Vyrůstají v každé nové čtvrti a svoje místo si našli i na venkově. Montované domy zaznamenávají pořád vyšší čísla a lámou nové rekordy, což potvrzují statistiky prodeje rodinných domů. V čem je tedy tajemství jejich úspěchu ?

Za zvýšeným počtem postavených montovaných domů není třeba hledat nadbytek dřeva. I když stále patříme ke krajinám s dostatkem kvalitní dřevní hmoty, tak ta bohužel zvětší části končí naložená na vagónech nabo nákladních autech směřujících do zahraničí. Do doby, než si společnost v plné míře uvědomí všechny výhody, které poskytuje tento přírodní stavební materiál, uběhne zřejmě ještě mnoho času.

Bezkonkurenční tempo výstavby

efekt 11 pohlad2Rychlost výstavby je obrovskou devízou montovaných domů, která dokáže poměrně často ovlivnit rozhodnutí v jejich prospěch. Pokud vás tlačí čas a potřebujete své rodině zabezpečit komfortní bydlení, montovaný dům je v tomto případě optimální volbou.

Platí to o to víc, když například svépomocná stavba zděného domu může trvat několik let. Když byste výstavbu zděného domu svěřili firmě, byli byste na tom sice podstatně lépe, ale i tak zděné domy napříč pokroku v rychlosti výstavby stále zaostávají za montovanými domy.


Společnost TreeMont s.r.o. realizuje montované domy, které zabezpečí vyšší uživatelský standard při nízkých provozních nákladech. Energeticky úsporný dům je synonymum pro naše montované domy, jejichž základem je komfortní bydlení, kde je uživatel osvobozený od chladu v zimě, horka v létě, škodlivého vnitřního klimatu a vysokých účtů za jeho provoz. Naše domy znamenají předvším úsporné a zdravé bydlení bez teplotních výkyvů a bez zatěžování škodlivinami. Cílevědomým výběrem obnovitelných materiálů a šetrných stavebních komponentů nepřímo redukujeme negativní enviromentální zátěž spojenou s výstavbou objektu, jeho údržbou nebo renovací.


Důvod časového skluzu je v tomto případě jasný. Při zděných stavbách nemůžete úplně vyloučit mokré procesy a eliminovat tak nevyhnutelné technologické přestávky. V konečném důsledku dodržení předepsaného času vyzrání nebo vysychání se prodlužuje průběh práce. Hrubou stavbu je navíc kvůli lepšímu sednutí vhodné nechat přezimovat. Stěhování se do nového domu je tak zpravidla oddálené o několik měsíců.

Naopak montovaný dům na klíč od stavební společnosti TREEMONT z Oravské Lesné vám umožní nastěhovat se do vlastního v časovém horizontu 1 až 4 měsíců. Obávat se nemusíte ani kvality realizace výstavby domu. Napříč rychlému pokroku stavebních prací se v souladu s vypracovanou projektovou dokumentací klade důraz na precizní provedení i těch nejmenších detailů.

Možnost konzultací a odborného poradenství během výstavby je úplnou samozřejmostí. Montované domy na klíč tak nakonec představují nejen rychlé, ale i úsporné a zdravé bydlení, bez teplotních výkyvů a zatěžování škodlivinami.

Montovaný dům šetří čas i peníze

Snahy o snižování energií potřebných na plnohodnotný provoz domu už dávno nezůstaly pouze v teoretické rovině. Do legislativy mnohým zemí byla zavedená povinná certifikace budov a jinak tomu není ani u nás.

Efekt 11 pohlad4Od roku 2016 musí prakticky všechny novostavby splnit standard nízkoenergetických budov. V praxi to znamená přibližně dvakrát vyšší energetickou hospodárnost oproti minulosti (roky 2013 – 2015) a poloviční v porovnání s tím, jaká energetické hospodárnost bude vyžadována po roce 2020.

Je víc než jisté, že montované domy jsou v současnosti rovnocennou alternativou zděných staveb. Jestliže se tedy rozhodujete zainvestovat do vlastního bydlení, měli byste vzít do úvahy i výše zmíněné výhody montovaných domů.


  • Banner

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop