Oděvy pro všechny hobby řemeslníky a kutily

Oděvy pro všechny hobby řemeslníky a kutily

Komerční sdělení | Pondělí, 21. prosinec 2020 |

Přidat na Seznam.cz

Většina z nás si říká, že na oblečení, ve kterém se pohybujeme doma a na zahradě, se vyplatí ušetřit. Ale ve skutečnosti místo peněženky většinou šetříme na jediném. Na pohodlí. A s tím i na radosti. Aby byla aktivita kolem domu zábavou, zaměřujeme se v PROFI ODĚVY na vybavení, se kterým vám po hodinách u vašich projektů zbyde síla ještě na rodinnou sešlost nebo večer s deskovými hrami. Proto nám důvěřují také profesionální řemeslníci. Vybrali jsme pro vás trojici oděvů, s níž kreativní projekty, od stavby plotu až po výrobu houpačky nebo založení vyvýšených záhonů, zvládnete s lehkostí.


Pracovní kalhoty Allround Work Stretch

Název předestírá, že jsou to montérky pro každou práci, s níž se v domě, bytě, na zahradě, terase či v dílně setkáte. Je to beze sporu druh oblečení, které vám přinese každodenní přísun uspokojení z odvedené práce, ať už se snažíte zušlechtit jabloňový sad, opravit schodiště, vyměnit koberec, nebo v dílně právě montujete, jako slavný detektiv z nejmenované kriminální série, vlastní plavidlo.

A čím že vám toto vybavení pomůže k tomu, abyste mohli budovat své sny? Začněme od střihu. Kalhoty musí postavě sednout jako ulité, v tom se nikdy nespokojte s kompromisy. Je to váš čas, vaše pohoda a váš komfort. Značku Snickers Workwear, která za modely pracovních kalhot AllroundWork Stretch stojí, v sedmdesátých letech přesně s tímto ideálem zakládal elektrikář Matti Viio. Chtěl se při práci cítit dobře. A tohoto poselství se drží každý kousek, který nese žluté logo tohoto švédského výrobce.

kalhoty-allround-work-zelena


Když vám slouží Cordura®, materiál určený pro armádu

Montérky AllroundWork Stretch jsou šité z pružné a lehké tkaniny. Říkáte si, že u sportovního vybavení jsou elastická vlákna samozřejmost, proč by to tedy měl být oříšek u toho pracovního. Ale on je. Po pracovních kalhotách, které oblékají i nejlepší stavitelé srubů, musíte chtít především odolnost, pohodlí a to, aby se snadno udržovaly.

Roky vývoje přinesly své ovoce. Nevěříte? Porovnejte. Pracujte na zahradě týden v kalhotách na sport nebo teplákách a pak nasaďte AllroundWork Stretch. Ten rozdíl poznáte okamžitě. Proč? Namáhané partie – zakončení nohavic, sed, pouzdrové kapsy i kolena – jsou šité z materiálu Cordura®. Ten se pyšní mimořádnými vlastnostmi.

Byl vyvinut pro armádní účely a vyjíždí na mise po celém světě, kde se s ním nikdo nemaže. Musí vydržet tvrdé zacházení, špínu i nekonečné přesuny. Mimo to je Cordura® nenasákavá. Nohavice vám nenavlhnou. A nebudete se muset o svůj komfort bojovat ani tehdy, pokud zaklenete na vlhkou zemi, abyste založili zahradní jezírko.

remeslnik-allround-work


Uzpůsobeno práci vkleče

Obnošené džíny budete muset věčně popotahovat. Z vaší osobnosti odhalí obvykle více, než si přejete i při pouhém sezení. Co teprve, když zakleknete...Nejsou prostě k tomuto druhu pohybu určené. Ale u kalhot AllroundWork Stretch na časté klečení vývojáři mysleli. Ulehčí vám ho předtvarované nohavice s expanzními záhyby, které umožní snést kolena k zemi, aniž byste museli kalhoty nad čéškami přidržet a upravovat. Ani pas montérek při tomto manévru nebudete muset lovit někde na půl žerdi.

Když jste v předklonu, nebo klečíte, mají obyčejné kalhoty tendenci sjíždět a odkrývat bedra. Ta pak nastydnou jedna, dvě. Montérky od Snickers Workwear mají ale zvýšenou bederní část, která záda chrání před průvanem. Za každých podmínek. A třetí vychytávkou, s níž si klečení můžete razantně zpříjemnit, jsou kolenní chrániče.

Švédský výrobce je speciálně uzpůsobil pro systém KneeGuard Pro, který je integrován v podobě speciálních kapes přímo v kalhotách. Tam chrániče vložíte, zafixujete do jedné ze tří poloh a nemusíte je upravovat během chvil, kdy bouráte, stavíte, opravujete, tvoříte. Nic přes kalhoty nenavlékáte, neštelujete, nerozčilujete se.

kolena-ochrana


Věnujete se koníčkům ve funkčním oblečení?

Když jde o svršky, většinou to v hobby segmentu lidé neřeší, dokud se nepustí do velkého projektu svépomocí. Je úplně jedno, jestli se jedná o stavbu verandy, plotu nebo dokonce o renovaci vnitřku domu. Bavlněné triko nemusí být při takové dřině žádná výhra. Přírodní materiál sice pot nasaje, ale neodvede ho z oděvu pryč.

Tím může zmást termoregulaci. V parnech tak teplota organizmu roste, i když máte svršek celý provlhlý. V chladu je při fyzické aktivitě naopak teplota pocitově nižší a navíc může dojít k nastuzení. Vůbec nejzákeřnější jsou přechody do prostředí s prudkými rozdíly teplot. Takže co s tím?

bunda-allround-work-37-5


Funkční materiály s technologií 37.5® dostupné také hobby řemeslníkům

Doporučujeme sáhnout po kompletu trika a mikiny (případně i bundy) z kvalitních funkčních materiálů. Značka Snickers Workwear vsadila na technologii 37.5® a vybavila jí trika FlexiWork a bundy AllroundWork, až už ty fleecové na přechodné období nebo ty typicky zimní. Technologii vyvinul světoznámý vědec Dr. Gregory Haggquist. Nejprve si podmanila svět sportu, dnes je dostupná ale také široké veřejnosti prostřednictvím špičkových oděvů pro práci a volný čas.

Funguje na bázi mikročástic vulkanického písku, které jsou poháněny tepelnou energií lidského těla. Když je horko a potíte se, dokáže technologie vlhko z oděvu odvést ještě před tím, než se promění na kapičky. Tím zabezpečuje efekt ochlazení a pocit příjemného sucha.

Pokud je ale chladno a pot není produkován, částečky dokáží tepelnou energii zadržet a v nepříznivých podmínkách vás zahřejí. Mimo to je technologie zcela přírodní a v podstatě nezničitelná. Neublíží jí opakované praní. Umí dokonce pohlcovat pachy, jejichž molekuly se během prosychání oděvu uvolňují, tudíž se budete cítit svěží pokaždé, když triko nebo bundu obléknete.

Tím nejpodstatnějším je, že šetří energii, kterou byste museli spotřebovat na termoregulaci vašeho těla. A díky tomu si můžete zlepšit výkon až o 26 %, čili se svým koníčkům a plánům můžete bez pocitu únavy oddávat déle. Ještě jednu výhodu však technologie má.

Spánek je v tropických nocích, které léta v našich podnebných podmínkách nabízejí stále častěji, spíše vysilující záležitost. Přehříváte se, nemáte pohodlí. Zkuste triko FlexiWork obléci na noc. Z výzkumů totiž vyplývá, že pokud takto stabilizujete výkyvy v termoregulaci těla během noci, užijete si o třetinu až polovinu více kvalitního hlubokého spánku. A to už stojí za zvážení, že?

Snickers-Workwear-triko-FlexiWork-37-5-zelene-webtriko


Nehřešte na správné vrstvení oděvů pro volný čas

Další podstatnou věcí, která ovlivní vaši radost z odvedené práce, je umění vrstvit oblečení. Na funkční vrstvu vždy musí přijít funkční vrstva, abyste nezbrzdili odvod vlhkosti od pokožky. Takže na funkční triko neoblékejte bavlněnou mikinu bez speciální úpravy materiálu, jinak budete zklamaně uvězněni ve vlastní potní chýši.

Místo obnošené domácí klasiky doporučujeme sáhnout například po osvědčené fleecové bundě Allround Work 37.5®, která se o vás postará na jedničku, ať je jaro nebo podzim. Můžete z ní také udělat pohodlnou druhou vrstvu, tedy mikinu, pokud začne přituhovat.

Hlavu s velikostí si nedělejte, zvládneme vás obléct, ať už v pase máte 76 nebo 128 cm. Umíme pro řemeslo, zahradu a volný čas vybavit také dámy. S výběrem vám rádi poradíme v našich kamenných prodejnách v Praze, Brně či Ostravě, na e-shopu www.profi-odevy.cz i mailem či telefonicky. Pokud máte strach, že se Ježíšek netrefí, obavy odhoďte, zboží totiž můžete vyměnit či vrátit až do 31. ledna 2021.

velikosti-zaver

Objednávejte kvalitní oblečení na e-shopu PROFI oděvy→

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop