Tisk
Rekuperace PAUL: <small>Až 94% účinnost! </small>

Rekuperace PAUL: Až 94% účinnost!

DAS | Úterý, 11. srpen 2015 |

Přidat na Seznam.cz

V běžném rodinném domě připadají zhruba tři čtvrtiny spotřeby energie na vytápění. A zároveň platí, že při klasickém větrání okny až padesát procent z celkové spotřeby tepla uniká. Ano, více než třetina energie mající zajišťovat jistý obytný komfort tedy vlastně jen proletí oknem! Docela luxus...

Už jenom z tohoto důvodu by ke každé energeticky úsporné budově měla patřit technologie řízeného větrání s rekuperací tepla. A když si uvědomíme, jak bývá se vzácným, byť odpadním teplem obecně nakládáno, musíme uznat, že systém řízeného větrání s rekuperací je do skutečně energeticky úsporného domu žádoucí pořídit co nejvýkonnější. A pak je hned třeba dodat, že rekuperační systémy německé značky PAUL pracují i s více než 94%účinností!

Kdykoli se mluví o rekuperačních systémech řízeného větrání, bývá právě pojem PAUL uznáván asi tak, jako třeba značka Pilsner Urquell mezi pivy nebo Mercedes v prostředí automobilů. Společnost PAUL Warmeruckgewinnung GmbH má dnes v nabídce nejširší sortiment jednotek řízeného větrání s rekuperací tepla pro pasivní domy. A jako evropská jednička proslula mimo jiné tím, že v roce 2002 byla prvním dodavatelem rekuperačních zařízení, který získal právo označovat svoje produkty prestižním osvědčením Výrobek vhodný pro pasivní domy. Certifikát udělil Institut dr. Wolfganga Feista, v kategorii pasivní dům jednoznačně respektovaná evropská veličina.

Kompletní sortiment jednotek PAUL pro řízené větrání s rekuperací tepla je prostřednictvím společnosti BEAM ČR k mání také v České republice. Týká se to i nejzajímavějšího nového výrobku řady nejvýkonnějších rekuperačních zařízení PAUL – jednotky CLIMOS F 200. Přichází na zdejší trh ověnčena titulem z prestižní přehlídky PLUS X AWARD 2014. Jde o nejrespektovanější světovou soutěž v oblasti inovací a životního prostředí. A jednotka PAUL CLIMOS F 200 byla mezi adepty na ocenění úspěšná ve více kategoriích. Dostala hlavní ceny za inovaci, funkčnost i ekologii. Navíc porota vyhodnotila tento produkt v konkurenci jiných dodavatelů rekuperačních jednotek jako Nejlepší výrobek roku.

Koncepční řešení jednotky PAUL CLIMOS F 200 zahrnuje například také funkční prvek zamezující zamrznutí kondenzátu, či standardně používaný vlhkostní výměník. Servis je bezproblémový, jednotka má moderní tvar a originální design, ve srovnání s konkurencí má jen zhruba poloviční hmotnost. A co je zvlášť důležité, dodavatel pro český trh alternativně nabízí možnost doplňovat celý systém rozvody víceméně plochého průřezu, s výškou pouze pět centimetrů. Díky tomu je možné zařízení instalovat rovněž v místech, kde to pro jiné výrobky tohoto druhu nepřipadá v úvahu a koncepce tohoto řešení značně usnadňuje konstrukce stropů i podlah.

gotop