Nerezové komíny Schiedel - ocelová krása ladící se dřevem

Nerezové komíny Schiedel - ocelová krása ladící se dřevem

Komerční sdělení | Pondělí, 19. srpen 2019 |

Přidat na Seznam.cz

Co s vám vybaví jako první, když se řekne komín? Možná si jako první představíte cihlový komín, z něhož stoupá štiplavý kouř. Realita je však dnes naštěstí na míle vzdálená těmto zažitým představám. Komín se stal high – tech součástí domu, která může navíc vizuálně ozvláštnit exteriér či interiér dřevostavby.

Lehké nerezové komínové systémy

K architektonickým experimentům se hodí zejména lehké nerezové komínové systémy, které se svou kvalitou dostaly na podobnou úroveň jako jejich zděné varianty.

Keramickým komínům samozřejmě stále náleží prvenství v životnosti, ale celá řada výhod nerezových komínů dokáže tento fakt směle vyvážit.

Nerezové komíny naleznou své uplatnění zejména v případě konstrukce složité spalinové cesty nebo v případě nutnosti dodatečné výstavby.

nerezovy-komin-schiedel-drevostavba-s-drevenou-fasadou

Obr.: Nerezový komín tvoří výrazný designový prvek celého domu, v tomto případě dřevostavby s dřevěnou fasádou. Foto: Schiedel

Snadné řešení dodatečného komínu v dřevostavbě

Není výjimečně, že si majitelé dřevostavby v průběhu užívání uvědomí, že být závislý pouze externích dodavatelích energie není ideální a rozhodnou se pro instalaci záložního tepelného zdroje v podobě krbových kamen. Jiný po nich zatouží z čistě pocitových důvodů. Sálavé teplo z krbu totiž nenahradí žádný jiný zdroj tepla. Oheň má v sobě zkrátka magickou sílu, která nás přitahuje odpradávna.

Bez nového komínu to ale nejde ani v jednom případě. Pokud to dispozice domu umožňuje, nejsnadnější cestou ke krbu, je jeho umístění poblíž obvodové zdi. Komín je pak ve většině případů možné vést po vnější fasádě domu. Tím se nijak nenaruší chod domácnosti složitými stavebními úpravami.

nerezovy-komin-schiedel-drevostavba-s-drevenou-fasadou-instalace-kominu-bez-nutnosti-zakladu

Obr.: Výhodou lehkých nerezových komínů je zejména lehká instalace bez nutnosti základu. Foto: Schiedel


Alfou a omegou je výběr dodavatele komínu, který vám musí poskytnout veškeré garance. Nejzkušenějším dodavatelem nerezových komínů u nás je společnost Schiedel, která ze svého českého závodu zásobuje nerezovými komíny doslova celou Evropu.


Pro dodatečnou výstavbu se hodí zejména lehký třívrstvý komínový systém Schiedel Permeter nebo Schiedel ICS, které se díky integrované izolaci nepřehřívají a nehrozí tak riziko vzniku požáru.

A pokud chcete nerezový komín s delší živostností, sáhněte po nerezovém komínu s keramickou vnitřní vložkou Schiedel Kerastar.

  • Rychlá a snadná výstavba bez nutnosti základu,
  • okamžitá provozuschopnost a
  • všestranné použití

jsou dalšími plusy nerezových komínů Schiedel.

V hlavní roli komín

V některých případech má architekt jasno od počátku a do centra dění postaví to nejdůležitější, krb, který se stane přirozeným srdcem domu. Krom plápolajícího ohně v krbových kamnech může nemalou roli hrát i komín.

Jedním z takých případů je například Dům v Sadu v pražských Kyjích, kde se přiznaný nerezový komín Schiedel Permeter vine celým prostorem jako had. Černý komín, navíc dokonale kontrastuje s přiznanou dřevěnou konstrukcí.

dum-v-sadu-praha-kyje-priznany-nerezovy-komin-schiedel-permetr-interier

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop