Živý oheň k útulné atmosféře i k užitku

Živý oheň k útulné atmosféře i k užitku

Komerční sdělení | Pátek, 18. říjen 2019 |

Přidat na Seznam.cz

Už od dávných dob člověk potřebuje k životu oheň. Ani dnes tomu není jinak. Sporák nebo kamna, to je jedna z možností dnešní doby, jak se ohřát nebo si upravit jídlo. Proč si pořídit takový spotřebič do domácnosti nebo na chatu či chalupu? Je to dobrý pomocník k vaření, pečení, vytápění a může se stát zdobným prvkem interiéru, který dokreslí atmosféru podle stylu zákazníka. Topí se v nich dřevem, a tak jsou nezávislá na elektrické energii nebo plynu.

Firma s bohatou historií

Česká společnost KVS EKODIVIZE a.s., se závodem ve Dvorcích na Moravě je výrobcem sporáků a kamen na pevná paliva, které dodává na český trh pod značkou KVS MORAVIA už déle než dvě desetiletí.

Historie závodu ve Dvorcích sahá do minulého století. V roce 1906 se započalo textilní výrobou, která byla ve válečném období přeorientována na vojenskou. Po válce již u strojírenství zůstalo. V devadesátých letech minulého století se k oboru obrábění přidala výroba sporáků, kamenkotlů na pevná paliva. Ta byla převedena z tehdy mateřského závodu MORA MORAVIA Mariánské údolí – v České republice známého výrobce bílé techniky. Za více než 25 let produkce se původní sortiment, který čítal jeden typ ve dvou barevných provedeních, rozrostl na desítku typů o různých rozměrech, výkonech, barevných variací a doplňků. Některé z nich se vyrábějí se zabudovaným výměníkem, díky kterému mohou vytápět další místnosti za pomocí radiátorů, případně ohřívat vodu v bojleru. Během let se rozvinul také export těchto výrobků do zemí Evropy, ale také např. do Jižní Ameriky a Austrálie.

zelena-kamna

obr.: kamna v zeleném provedení


V nabídce jsou sporáky a kamna v retro stylu i modernější. Dnes jsou velmi oblíbené modely s prosklenými dvířky topeniště, protože nabízejí pohled na hořící dřevo, a mimo to umožňují vizuální kontrolu paliva v topeništi. Ve sporácích a kamnech je možné topit především dřevem a dřevěnými briketami. Takový způsob vytápění dodá příjemnou energii do prostoru v podobě tepla provoněného dřevem.

pohled-kamna-kuchyn

Prioritou těchto výrobků zůstává funkce vaření a pečení, která je nesrovnatelná s běžnými spotřebiči v moderních domácnostech. Jídlo připravené na sporáku na dřevo má jinou chuť i energii.

Sporáky a kamna se dají umístit prakticky kamkoliv, kde je komín. Nesmí se ale zapomínat na dodržení bezpečnostních předpisů a komín musí splňovat požadavky na tah. Většinu výrobků lze napojit na komín ze zadní strany, z boku nebo z plotny.

cervena-kamna-obyvak

Kvalita zpracování výrobků zaručuje životnost na desítky let. Všechny spotřebiče splňují platné normy a požadavky na EKODESIGN lokálních topidel na pevná paliva, který bude v Česku povinný od roku 2020.

Podrobné informace o všech výrobcích jsou uvedeny na webových stránkách nebo v katalogu, který na požádání zasíláme i s ceníkem zdarma. Tým zkušených pracovníků poradí při výběru vhodného výrobku, případně s provozem a údržbou.


Zveme vás na výstavy:

STAVOTECH Olomouc 7. – 9. 11. 2019

INFOTHERMA Ostrava 20. – 23. 01. 2020

SaR 4-2019

Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop