Jak se dá při vytápění ubránit stoupající ceně elektrické energie?

Jak se dá při vytápění ubránit stoupající ceně elektrické energie?

Komerční sdělení | Středa, 22. leden 2020 |

Přidat na Seznam.cz

Výběr spolehlivého, snadno obsluhovatelného a levného zdroje tepla je klíčový pro bezstarostný chod každé domácnosti.

Volba zdroje vytápění

V případě, že se nemovitost nachází v místě s plynovou přípojkou, je volba tepelného zdroje pro mnohé jednoznačná. Plyn patří k čistým zdrojům s poměrně stabilní a relativně nízkou cenovou sazbou. Existuje však stále poměrně velký počet odlehlejších oblastí, které tento komfort nemají.

Poměrně často pak investoři sahají k zdánlivě bezproblémovému vytápění elektřinou. To má ale celou řadu úskalí. Počínaje občasnou nespolehlivostí a kolísající cenou za tuto komoditu konče. Analytici navíc upozorňují, že i letos můžeme počítat s dalším navýšením ceny.

Záložní zdroj tepla

Pokud se rozhodnete pro vytápění elektřinou, je dobré zároveň řešit záložní zdroj tepla. Ostatně informace o výpadcích elektřiny zejména z důvodu poškození sítě extrémními jevy počasí, je poměrně častá.

Ekonomicky výhodným obnovitelným zdrojem s minimálním dopadem na životní prostředí je v naší oblasti jednoznačně dřevo. V případě, že již bydlíte v domě, kde se elektřinou vytápí, a přemýšlíte o dodatečné výstavbě krbových kamen, vězte, že jejich instalace není nikterak složitá.

Lehké nerezové komínové systémy

Díky široké nabídce lehkých nerezových komínových systémů Schiedel, je případná dodatečná výstavba otázkou pár hodin. Nerezové komíny je možné kotvit přímo na fasádu bez nutnosti základu. Jediným zásahem do obálky domu je pak napojení kouřovodu na spotřebič.

kominovy-system-schiedel-kerastar-stavba-domu

Schiedel Permeter

Komín navíc v posledních letech povýšil z funkčního prvku na estetický doplněk interiéru. Domy, kde komín dotváří celkovou atmosféru, nejsou výjimkou. Například komínový systém Schiedel Permeter je dostupný v několika barevných variantách. Komín je tak možné sladit s interiérem nebo naopak barevně vymezit vůči svému okolí. Klasické napojení jednotlivých dílů komína sponami může být nahrazenou tzv. Smooth variantou bez viditelných spojů, i to přispívá k elegantnějšímu výslednému vzhledu.

kominovy-system-schiedel-permeter-stavba-domu

Krbová kamna s komínovým systémem v jednom

Pokud jste teprve ve fázi projektu, je dobré na krbová kamna myslet již nyní. Rozhodně si ušetříte pár starostí pojící se s dodatečnou výstavbou. Navíc můžete využít nabídky společnosti Schiedel, která má ve svém portfoliu dvě produktové řady, které spojují krbová kamna s komínovým systémem.

Schiedel Kingfire

Jedním z nich je Schiedel Kingfire. Tento typ monolitického komínového tělesa se zabudovanými krbovými kamny je určen primárně do montovaných domů. Jelikož během výstavby je na stavbě přítomen jeřáb, a právě ten je potřeba k ukotvení monolitu na připravený podklad.

krbova-kamna-s-kominovym-systemem-schiedel-kingfire

Schiedel Sirius

Dalším typem komínového tělesa dodávaného s krbovou vložkou je systém Schiedel Sirius. Tento typ se skládá z elegantní krbové vložky a nerezového komína Permeter Smooth. Tento systém je navíc jediným zástupcem mezi nerezovými komíny, který zajišťuje nejen odvod spalin od spotřebiče, ale i přívod spalovacího vzduchu ke kamnům. Celý systém je tak zcela nezávislý na vzduchu z místnosti, což ocení zejména stavebníci nízkoenergetických domů.

krbova-kamna-s-nerezovym-kominem-schiedel-sirius

Samozřejmě se najdou tací, kteří preferují jednoduché ovládání elektrických radiátorů a veškerá fyzická aktivita spojená se zatopením a obstaráním krbových kamen je od jejich případné instalace odrazuje. Ale vězte, že všichni, kteří se nakonec k tomuto kroku rozhoupali, si nemohou sálavé teplo z hořících dřevěných polen vynachválit. Ostatně teplo je život a jeho nejvěrnějším nositelem zůstává již odpradávna právě oheň.

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop