KONVEKTORY – správná volba pro úsporné vytápění

KONVEKTORY – správná volba pro úsporné vytápění

Komerční sdělení | Čtvrtek, 05. prosinec 2019 |

Přidat na Seznam.cz

Dnešní doba s moderní výstavbou klade čím dál tím vyšší důraz na energetické úspory na vytápění budov. Moderní stavební materiály dokážou snížit tepelné ztráty na minimum, a tak je použití tepelného čerpadla nebo jiného nízkoteplotního zdroje standardní volbou. Pokud se rozhodnete pro teplovodní vytápění s nízkoteplotním zdrojem, je potřeba vyřešit otázku volby vhodného koncového otopného tělesa. Správnou volbou jsou vedle klasických radiátorů i teplovodní konvektory.

Při tomto typu vytápění se teplo do místnosti dostává prouděním neboli konvekcí. Dochází k cirkulaci, při níž teplý vzduch stoupá ke stropu, tam se ochlazuje a následně zase klesne k podlaze. Protože vzduch proudí celým prostorem podél stěn, interiér se rovnoměrně prohřeje. Lze je umístit pomocí stojánkových konzol i na zeď. Díky důmyslné technologii lze konvektory zapojit i do systému inteligentního řízení budov.

interier-vytapeni-konvektory-korabase-korado

Velkou předností konvektorů je, že se velmi rychle ohřívají a dokážou účinně předávat teplo do místnosti. Oproti standardním radiátorům disponují nižším vodním objemem (až o 90 % menším ve srovnání s běžnými radiátory), což má za následek nižší tepelnou setrvačnost těchto těles. Česká společnost KORADO nabízí celé portfolio podlahových konvektorů KORAFLEX, inovovaných lavicových konvektorů KORALINE či nových samostatných výměníků KORABASE. Díky moderní technologii výroby je možné vyrábět i atypické rozměry konvektorů dle potřeb jednotlivých projektů.

interier-podkrovi-vytapeni-konvektory-koraline-exclusive-korado

KORALINE lze zakoupit i v podobě konvektoru s dřevěnou deskou. Takovouto lavici oceníte třeba do zimní zahrady. Využít ji můžete samozřejmě i pro sezení kdekoliv bude potřeba, na to je právě uzpůsobena. KORALINE Exclusive či Economic lze díky konzolím připevnit i na stěnu, můžou být tedy řešením i do atypických částí domu či bytu, jako je například podkroví.

Více info na: www.korado.cz

DaS 6-2019

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop