Pořiďte si spolehlivé české sporáky a kamna

Pořiďte si spolehlivé české sporáky a kamna

Komerční sdělení | Čtvrtek, 02. prosinec 2021 |

Přidat na Seznam.cz

Společnost KVS EKODIVIZE a.s. se závodem ve Dvorcích – malé vesničky na severní Moravě v podhůří Jeseníků – je předním českým výrobcem spotřebičů na pevná paliva, které dodává na český trh pod značkou KVS MORAVIA více než 25 let.

Sporáky a kamna jsou v dnešní době stále více vyhledávány, jsou totiž nejen zdrojem tepla, ale především se dá na nich vařit a péct. Jsou zcela nezávislé na elektrické energii a plynu, stačí je jen ustavit na místo a napojit na komín. Společnost KVS EKODIVIZE nabízí sporáky a kamna různých rozměrů a výkonů, přes praktičtějších až po designové. Některé typy se vyrábějí se zabudovaným výměníkem a jsou tak schopny vytápět další místnosti případně ohřívat vodu v bojleru.

Pokud chcete propojit příjemné s užitečným, tak sporáky a kamna s proskleným topeništěm budou to pravé. Konstrukce těchto výrobků s prostorově rozměrným topeništěm nabízejí pohled na plápolající oheň, který navodí uklidňující atmosféru společně i s teplem, které sálá kolem. Na své si přijdou i milovníci vaření a kulinářství, protože každý pokrm, zavařenina, sušené ovoce či domácí chléb nás budou hýčkat svou skvostnou chutí a vůní. Koupí takového výrobku uživatel získá nejen pomocníka ke každodennímu použití, ale něco, co doladí interiér dle jeho vkusu.

Novinka na trhu – multifunkční kamna KVIDO, pomocník k venkovnímu vaření a grilování


Kamna KVIDO můžete umístit na zahradu, do pergoly, na terasu. Stačí je postavit na pevnější, nehořlavý podklad, připojit ke kouřovodu – ten si celkem jednoduše sestavíte z devadesátistupňového kolena a roury o délce jeden metr – a můžete začít topit. A nejen to. Kamna mají varnou plotnu a grilovací rošt, jejichž pouhou záměnou buď vaříte, nebo grilujete. Bez plotny slouží otevřené ohniště k opékání. Kamna lze dokonce pomocí metrového vodorovného kouřovodu napojit i na udírnu a rozšířit tak jejich využití o další funkci. Jako palivo se doporučuje dřevěné uhlí a dřevo, délka polen by měla být maximálně půl metru.

Topeniště kamen je vyrobeno ze silného plechu bez vnitřních obkladů a se speciálním roštem pro přívod vzduchu. Dvířka mají několik přívodů vzduchu tak, aby vyhovovala pro jednotlivé funkce, ke kterým jsou konstruována. Samotná kamna jsou vyrobena ze silného plechu, váží 25 kilogramů a tato vyšší hmotnost jim dodává vysokou stabilitu a téměř neomezenou životnost. Váha ovšem není tak vysoká, abyste je nemohli přenášet či převážet z místa na místo.

Kamna mají výšku 37, šířku 30 a délku 53 centimetrů. Vývod na kouřovod o průměru 100 mm je vyveden ze zadní stěny kamen. Většího komfortu při používání kamen lze dosáhnout jejich zvýšením pomocí podstavce, pracovní plocha se tak zvedne na téměř 68 cm. Podstavec je rozkládací a váží pouhých 5 kg, díky dobře navržené konstrukci je i přesto dobře stabilní. Podstavec je možné použít i jako sokl pod udírnu. Kamna KVIDO nabízejí skvělou kombinaci pohody ohně a venkovního vaření a grilování s rodinou nebo přáteli.

DrevoaStavby-kamna-KVIDO

obr.: Multifunkční kamna KVIDO.

Na co se zaměřit, než si pořídíte takový spotřebič?


Když pomineme samotný design, prověřit byste měli rozměry spotřebiče, požadovaný výkon a možnosti napojení na komín. Komín, ke kterému budou kamna nebo sporák napojeny musí mít dostatečný komínový tah. V případě, že budou spotřebiče zabudovány např. ke kuchyňské lince, je třeba dodržet bezpečnostní předpisy.

Všechny výrobky společnosti KVS EKODIVIZE jsou konstruovány na spalování dřeva a dřevěných briket. Řadí se do skupiny lokálních topidel a splňují EKODESIGN. Ten je definován nařízeními komise EU 2015/1185 a hodnotí sezónní účinnost a sezónní emise. Výrobky s tímto certifikátem bude možné používat i po roce 2022.

Podrobné informace o všech výrobcích najdete na firemním webu, nebo vám bude na vyžádání zaslán katalog s ceníkem zdarma. Tým odborníků vám ochotně poradí s výběrem vhodného výrobku dle vašich požadavků. Obrátit se můžete také na síť obchodníků ČR, kteří prodávají naše výrobky. Kontakty naleznete v katalogu nebo na webu společnosti KVS EKODIVIZE.

Kamna, kotle a sporáky KVS Moravia→

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop