Výhodné sety systémů pro technologické řešení vašeho domu od STIEBEL ELTRON

Výhodné sety systémů pro technologické řešení vašeho domu od STIEBEL ELTRON

Komerční sdělení | Pátek, 15. červenec 2022 |

Přidat na Seznam.cz

Stavíte či rekonstruujete rodinný dům? V záplavě stále se zvyšujících požadavků na využití obnovitelných zdrojů energie se obtížně orientuje a vybrat to ideální technologické řešení se může zdát jako neřešitelný úkol. Společnost STIEBEL ELTRON, technologický lídr v oblasti ohřevu vody, vytápění, větrání a chlazení, svou filozofií míří právě na využívání obnovitelných zdrojů energie. Rádi vám pomůžeme vybrat to nejvhodnější řešení pomocí výhodných akčních setů.

Základem celého setu je bezpochyby tepelné čerpadlo, které dokáže vytvořit teplo i z velmi chladného venkovního vzduchu a využít ho pro vytápění podlah a ohřev teplé vody v domě. V létě lze navíc systém využít opačně a teplo odvádět ven pro příjemné ochlazení interiéru.

Jednotka tepelného čerpadla se v rámci setu umisťuje ven, avšak obavy z hlučnosti venkovní jednotky jsou u kvalitních tepelných čerpadel otázkou minulosti. Inovace v podobě ekologičtějších a účinnějších chladiv přináší například tepelné čerpadlo HPA-O 07.1 CS Premium, u kterého je možnost umístění do vzdálenosti pouze 3,2 metru od okna sousedovy ložnice a zároveň splňovat zákonem požadované hlukové normy.

DrevoaStavby.cz | STIEBEL ELTRON HPA-O-plus

 

Venkovní jednotka potřebuje uvnitř domu spolehlivého parťáka, který by se však svými rozměry měl vejít i do malé technické místnosti. Ten by se měl postarat o skladování energie do zásobníku teplé vody nebo akumulovat teplo ve své druhé nádrži, pokud je potřeba. Také se musí starat o ovládání a regulaci správné funkce celého systému zevnitř domu a v neposlední řadě zajišťovat oběh otopné vody.

Toto vše umí zajistit široký výběr našich hydromodulů s označením HSBB či HSBC s různými variacemi objemů zásobníků a dalších možností kompaktní instalace až dvou okruhů vytápění přímo do těla modulu. V technické místnosti tak lze minimalizovat prostorové nároky vytápění, chlazení a ohřevu teplé vody pouze na půdorys samotného modulu, který odpovídá velikosti hlubší lednice.

DrevoaStavby.cz | STIEBEL ELTRON hpa o_cs_plus_compact_dDrevoaStavby.cz | STIEBEL ELTRON  hpa o_cs_premium_compact_d_1

 

Řízené větrání s rekuperací


Ke snížení energetické náročnosti, ale hlavně zvýšení komfortu vnitřního prostředí domu přispívá instalace systému řízeného větrání se zpětným získáváním tepla – rekuperací. Tyto systémy se u nových staveb stávají nezbytností nejen pro splnění legislativních požadavků, ale zejména pro zajištění zdravého vnitřního prostředí těsné a zateplené budovy na úrovni 21. století. Naše větrací jednotka VRC-W 400 E s odpovídajícím potrubním systémem spolehlivě doplní celou technologickou skládačku.

Těmito standardními aplikacemi však teprve začínáme ve výčtu systémových řešení za zvýhodněných cenových podmínek. Sbírku všech výše zmíněných funkcí v jednom kompaktním zařízení představuje jediné zařízení svého druhu LWZ CS Premium. Pro plnohodnotnou funkci mu stačí 2x1,5 metru půdorysné plochy v technické místnosti a nepotřebuje žádnou venkovní jednotku.

Pokud jste příznivci využívání energie ze zemského masivu, tepelná čerpadla země – voda HPG-I Premium v provedení CS nebo DCS se vám postarají nejen o vytápění a ohřev teplé vody, ale také o nepřekonatelně výhodné pasivní chlazení, které vaši peněženku osvobodí od nákladů za provoz kompresoru.

DrevoaStavby.cz | STIEBEL ELTRON LWZ-CS-PremiumDrevoaStavby.cz | STIEBEL ELTRON VRC-400

 

Stále ještě dumáte nad správnou volbou pro váš dům? S našimi akčními sety již dále nemusíte. Rádi vám poradíme s výběrem toho vhodného přímo pro váš dům a připravíme odpovídající návrh. Vyzkoušejte náš online průvodce, zadejte své kontakty a my se vám ozveme!

STIEBEL ELTRON

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop