Sofistikované větrání a vytápění ulehčí rodinnému rozpočtu

Sofistikované větrání a vytápění ulehčí rodinnému rozpočtu

Komerční sdělení | Úterý, 29. listopad 2022 |

Přidat na Seznam.cz

Pokud si uvědomíme, kolik investic při výstavbě nebo rekonstrukcích domů padne na snížení nákladů na vytápění, není divu, že mnozí z nás během dne sotva otevřou okno. Přežívání v nezdravém prostředí je tak velkou daní, kterou mnozí z nás platí ve snaze co nejvíce ušetřit.

Na úspory musíte chytře


Jak uspořit na energiích nám nyní radí ze všech stran. Pokud to však přeženeme, nemusí se nám to zdaleka tak vyplatit. Pokud se rozhodneme nezatopit a přežívat při nižších teplotách, tak můžeme očekávat, že nám brzy začnou bujet v domě plísně. Pokud investujeme do zateplení a maximálně uzavřeme obálku domu a zároveň efektivně nevyřešíme větrání, tak nám na jedné straně nebude unikat teplo, na druhé straně ale nebude docházet k dostatečné výměně vzduchu a budeme trpět nedostatkem čerstvého vzduchu. Zkrátka nic se nesmí přehánět.

Pokud se chystáte stavět a přemýšlíte, jak koncipovat své bydlení, tak v jednom je jasno. Bez kvalitní zateplené obálky dnes ani stavět nejde. Instalaci sofistikovaného větrání však mnozí stále považují za něco navíc, do čeho se zkrátka investovat nemusí. Přitom zateplení a větrání by dnes mělo jít ruku v ruce.

DrevoaStavby.cz | Schiedel | větrací jednotka v interiéru

obr.: Přítomnost větrací jednotky v interiéru poznáte pouze dle neznatelných větracích otvorů, které přivádějí čerstvý vzduch. Foto: Schiedel

Řízené větrání zatočí se špatnou kvalitou vzduchu v interiéru


Řízené větrání by mělo být součástí každého moderního projektu, neboť zatočí se špatnou kvalitou vnitřního ovzduší, na kterou odborníci hlasitě upozorňují již několik let. Pokud vyberete řízené větrání s rekuperací tepla přispějete i k úsporám, ale především výrazně zkvalitníte život v interiéru. Špičková rekuperace KombiAir od společnosti Schiedel s jednotkou @Zehnder dokáže navíc ovlivnit a upravit vlhkost přiváděného vzduchu.

DrevoaStavby.cz | Schiedel závěsná větrací jednotka KombiAir

obr.: Závěsná větrací jednotka KombiAir není nijak náročná na prostor. Foto: Schiedel

Zabudované filtry navíc dokážou vyčistit ovzduší od pachů i alergenů a výrazně uleví právě alergikům například v pylové sezóně. Výrazné zlepšení života pociťuje prakticky každý. V dobře větraných prostorách se lépe spí, člověk se budí odpočatý a přes den má více energie. Uvědomme si, že dnes trávíme v interiérech mnohem více času než dříve a to jak dospělí, tak děti. Kvalita vnitřního prostředí tak ovlivňuje náš život více než si připouštíme.

Nechte si poradit a zažádejte o dotace


Výhodou zavedených výrobců řízeného větrání s rekuperací tepla je fakt, že se můžete plně spolehnout na kvalitní servis. Sestavení koncepčního a výhodného řešení, stavba na klíč a pomoc při získání dotace je bonusem, který se počítá. Na zákazníka je tak kladena minimální zátěž. Schiedel navíc může zákazníkovi dodat komplexní technologii k bezproblémovému získání stavebního povolení.

Kromě řízeného větrání KombiAir může zabezpečit i doplňkové vytápění obnovitelným zdrojem v podobě krbové vložky s integrovaným komínovým tělesem Kingfire. Stavebník tak dostojí požadavku využití obnovitelného zdroje při zachování maximálních úspor.

Více informací na stránkách Schiedel→

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop