Příjemné teplo s venkovním sálavým panelem a domácí baterií

Příjemné teplo s venkovním sálavým panelem a domácí baterií

Komerční sdělení | Středa, 07. prosinec 2022 |

Přidat na Seznam.cz

Zimní zahradu či terasu vám na podzim příjemně a velmi efektivně vyhřejí elektrické sálavé panely Ecosun TH (Terrace Heater), napojené na domácí bateriovou stanici HES. Oba produkty jsou z produkce společnosti Fenix Group a vynikají nejen svým výkonem a komfortem.

Panely Ecosun TH velmi dobře vypadají a jejich provoz není doprovázen nežádoucím světelným zářením


Panely jsou určeny k zónovému ohřevu zimních zahrad, lodžií, zastřešených balkónů a teras, tedy do míst, v nichž jsou chráněny proti přímým povětrnostním vlivům. Lze je použít právě do teplot, typických pro přechodné období (cca +5 až +10 °C), při nižších teplotách již bude ochlazování lamel vysoké a sálání nedostatečné. Protože panely ECOSUN TH mají proti halogenovým zářičům výrazně nižší povrchovou teplotu, jejich provoz není doprovázen nežádoucím světelným zářením, halogenová topidla naopak pracují i při nižších teplotách okolního prostředí.

Tělo sálavých panelů ECOSUN TH 2000 a 3000 W je vyrobené z hliníku. Změnou materiálu karoserie se snížila hmotnost obalové konstrukce pro tyto dva typy, bez vlivu na její funkčnost o 40 %. Do aluminiové karosáže jsou umístěny dvě hliníkové topné lamely. Povrch lamel je natřen speciální černou matnou barvou, která je určená k nátěru vysokoteplotních panelů. Tento nátěr má antikorozní vlastnosti a vysokou emisivitu.

Plášť panelů i topné lamely jsou v matném černém provedení, panely jsou dále vybaveny přívodním kabelem o délce 2 m ukončeným vidlicí. Součástí panelů jsou i stěnové výklopné závěsy, umožňující instalaci panelů pod náklonem. Minimální výška instalace je 1,8 m nad podlahou (spodní hrana panelu), u podstropních instalací musí být mezi stropem a horní hranou panelu odstup min. 30 cm.

DrevoaStavby.cz | Sálavý panel ECOSUN TH Fenix Group

Zdroj: Fenix Group

Sálavé teplo neohřívá vzduch, ale předměty a lidi


Intenzitu sálání přitom ovlivňuje především povrchová teplota a umístění sálavého panelu. S rostoucí teplotou panelu nestačí proudící vzduch plochu ochlazovat a zvyšuje se sálavá složka. Při využití v zasklené terase není pro sálavý tok sklo transparentní (průteplivé) a nedochází tak ke ztrátám skleněnými výplněmi. Když je panel umístěn v blízkosti lidí, lze jej využít pro zónové vytápění, které je mnohem úspornější než ohřev velkých objemů vzduchu.

DrevoaStavby.cz | Sálavý panel ECOSUN TH Fenix Group

Zdroj: Fenix Group

S vlastní fotovoltaikou a baterií budete mít teplo na terase téměř zadarmo


Ale pozor, není baterie jako baterie. Česká bateriová stanice HES nabízí v systému all-in-one až tři kapacity domácí bateriové stanice, součástí kompaktního zařízení o velikosti lednice je i třífázový hybridní asymetrický měnič. Velká kapacita a chytrý software stanice HES (maximum je 41,1 kWh) dovoluje naplno aktivně využívat možnosti spotového trhu s elektrickou energií. Zkušenosti majitelů těchto baterií potvrzují, že jejich konečné faktury za elektrickou energii jsou ve srovnání se současnými sazbami běžných dodavatelů až o několik tisíc korun měsíčně nižší.

Společnost AERS s.r.o, která je součástí holdingu Fenix Group a která baterie HES vyrábí, nabízí zákazníkům kompletně české řešení – know-how pochází od firmy AERS, samotná úložiště jsou pak sestavována ve výrobním závodě Fenix v Jeseníku. Zkušenosti prvních majitelů, v jejichž rodinných domech už bateriové stanice HES fungují, jsou pozitivní a naznačují, že stanice tohoto typu mají na trhu velkou perspektivu. Díky all-in-one systému stačí stanici napojit na fotovoltaickou elektrárnu a domácí rozvaděč a vše je připraveno k fungování.

Další informace o ohřevu venkovních prostor a domácích bateriových stanicích HES→

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop