Kvalitní komín přivede vzduch přímo ke krbu

Kvalitní komín přivede vzduch přímo ke krbu

Komerční sdělení | Neděle, 11. prosinec 2022 |

Přidat na Seznam.cz

Instalace krbových kamen zažívá nebývalý boom, který vzhledem k drahým energiím jen tak nepomine. Dřevo totiž stále platí za poměrně levný a dostupný zdroj. V moderních zateplených interiérech je však nežádoucí, aby si krbová vložka brala vzduch potřebný k hoření z interiéru, jak kdysi bývalo běžné.

Způsobů, jak přivést vzduch ke spotřebiči je více. Dnes je nejběžnější přívod vzduchu potrubím zapuštěném v podlaze. Nevýhodou tohoto řešení je přívod studeného a vlhkého vzduchu, který snižuje účinnost hoření ve spotřebiči. Ideální a technologicky nejlogičtější řešení přináší například společnost Schiedel. Vzduch potřebný k hoření se ke krbovým kamnům dopraví meziprostorem, případně samostatnou šachtou umístěnou v komínovém tělese.

Tento systém přináší hned několik výhod. Za prvé umožňuje přímé napojení komínového tělesa shora na krbovou vložku či kamna. Tento systém je oproti samostatně stojícím kamnům a zděnému komínu mnohem méně náročný na prostor. Další výhodou je ohřátí zvenčí přiváděného vzduchu, který poté nijak nenaruší proces hoření ve spotřebiči.

Kompatibilní systémy vítězí


Společnost Schiedel již před lety uvedla na trh inovativní betonový monolit KINGFIRE, ve kterém je kromě komína i integrovaná krbová vložka. Tento systém si brzy našel své příznivce zejména mezi stavebníky tzv. montovaných domů, kde se běžně při stavbě vyskytuje jeřáb. Právě jeřábová technika je při instalaci těžkého kompaktního monolitu vyráběného na míru každé stavbě klíčová.

V systému KINGFIRE najdeme komínový systém ABSOLUT, který vzduch potřebný k hoření přivádí samostatnou šachtou přímo ke spotřebiči. Systém KINGFIRE je plně certifikovaný pro použití v nízkoenergetických a pasivních domech. Maximálně energeticky efektivní řešení je tak zásadní pro ekologický a udržitelný provoz moderní stavby.

Krbová kamna SIRIUS s minimálním dopadem na životní prostředí


Že může být vytápění dřevem ekologické, dokazují i kamna Schiedel SIRIUS, která získaly za nízkoemisní a nízkouhlíkové vytápění již několik ocenění. Systém SIRIUS spoléhá rovněž na kompatibilní balíček komína a krbu. V tomto případě se ale nejedná o monolit, ale o lehký nerezový komínový systém Permeter Smooth Air, který jako jediný nerezový komín na našem trhu dokáže kromě odvodu spalin přivádět meziprostorem v komínovém tělese i vzduch potřebný k hoření. Tím opět vzniká harmonický celek bez nutnosti nadbytečných stavebních úprav a rozvodů.

DrevoaStavby.cz | Krbová kamna SIRIUS

obr.: Krbová kamna SIRIUS. Zdroj: Schiedel

Cenově zajímavé novinky bez kompromisů


Nejistota ohledně dodávek energií a jejich cen nutí nejen zákazníky, ale i výrobce k hledání alternativ a nových řešení. Společnost Schiedel v této souvislosti uvedla letos na trh dvě cenově zajímavé novinky, které ale nijak nerezignují na ekologické a funkční hledisko. Naopak mají saturovat poptávku po krbových kamnech. Elegantní krbová kamna Schiedel SARGAS a MIMAS jsou stejně jako jejich předchůdce SIRIUS dodávána v balíčku s komínovým systémem Schiedel Permeter Smooth Air.

DrevoaStavby.cz | Krbový kamna SARGAS

obr.: Krbový kamna SARGAS. Zdroj: Schiedel

Systém SARGAS a MIMAS je stejně jako typ SIRIUS možné instalovat i do zaběhnutých domácností. Vysoká kvalita zpracování a standard výrobce zaručuje vysokou účinnost s minimálním ekologickým dopadem na rozdíl od některých levných necertifikovaných variant nabízených na našem trhu.

DrevoaStavby.cz | Krbová kamna MIMAS

obr.: Krbová kamna MIMAS. Zdroj: Schiedel

Více informací na stránkách Schiedel→

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop