Dřevostavba s nadstandartními požadavky

Dřevostavba s nadstandartními požadavky

Komerční sdělení | Neděle, 14. červenec 2019 |

Přidat na Seznam.cz

Po dobu sedmi měsíců vznikal v Čelákovicích dům ze dřeva, pro nějž společnost Rigips dodávala materiál – od konstrukční stavební sádrokartonové desky RigiStabil po materiál na finální úpravu (pásky Habito® Flex na ochranu rohů a koutů a tmel Rifino TOP). O realizaci se postarala firma Lucern stav.

 


Novostavba rodinného domu je velmi zdařilá, a to jak exteriér, tak interiér. Těžko lze poznat, že se jedná o dřevostavbu se sloupkovým konstrukčním systémem opláštěným sádrokartonovou deskou RigiStabil. Interiér je vkusně řešen kombinací bílých ploch a různých dřevěných materiálů.

 


Sen o vyvýšeném atriu

Největší zajímavostí, kterou si rodina přála v domě mít, je vyvýšené atrium s velkým rozponem v obývací části. Realizační firma musela na jeho výstavbu použít dřevěné OSB nosníky, které jsou i přes svou lehkost oproti masivním dřevěným trámům tvarově stabilní, schopné přenést značné zatížení, a přitom s nimi lze snadno manipulovat a opracovávat je. Díky nim byla montáž a vybudování vyvýšeného atria s velkým rozponem rychlejší, ale také výrazně levnější.

interier-celakovice


Designové podhledy se světelnou rampou jako doplněk do koupelny

Další zajímavostí v domě je designový podhled s obvodovou světelnou rampou v koupelně. Podhled je vyroben z impregnovaných sádrokartonových desek RBI (H2), které jsou díky své snížené nasákavosti vhodné do konstrukcí v prostorách s vyšší vzdušnou vlhkostí. „Všechny materiály od společnosti Rigips navíc splňují nejpřísnější požadavky na požární odolnost a akustiku, a to od základních stavebních desek až po specializované produkty, jako je například konstrukční deska RigiStabil," říká Vladimír Kaňka, vedoucí regionu Praha-východ ze společnosti Rigips, a dodává: „Proto jsme z RigiStabilu nechali vybudovat kompletní obvodové konstrukce domu, vnitřní stěny, ale i stropy."

pokoj-celakovice


Zajímavosti z interiéru domu

Interiéru domu dominuje například celodřevěná kuchyň s nasvíceným stropem sladěná s černou deskou a dřevěnými doplňky. Obývací pokoj je díky propojení s kuchyní velký, prostorný a vzdušný. Krásná francouzská okna musela realizační firma vybudovat do ulice. Opláštění krbu vede až do vyvýšeného atria, které se táhne nad obývacím pokojem a kuchyní. Do něj vede dřevěné schodiště, které je zajímavě vyplněno provazy. V jedné ze dvou koupelen v domě je vybudována sauna.

kuchyn

obr.: celodřevěná kuchyň s nasvíceným stropem sladěná s černou deskou a dřevěnými doplňky

2019 05_31 Celakovice 027

obr.: sauna


Dispozice domu

Dům v Čelákovicích o zastavěné ploše 320 m² disponuje třemi pokoji (ložnice a dva dětské pokoje), dvěma koupelnami (jedna je se saunou), samostatné WC, dvěma šatnami, kuchyní, spíží, obývacím pokojem, vyvýšeným atriem, dvěma technickými místnostmi, krytým stáním pro dvě auta a skladem. Pozemek má celkovou rozlohu 820 m². Vše bylo účelově postaveno a zvoleno tak, aby si rodina mohla ve svém novém domově dopřát klid, rodinnou pohodu a zároveň vysoký komfort bydlení.


KDO TU BYDLÍ

V rodinném domě v Čelákovicích žije mladý manželský pár se dvěma syny. Manželé se rozhodli pro stavbu nového domu, kde by jejich děti mohly vyrůstat. Svá přání a představy projednávali s realizační firmou Lucern stav, která jim vysněný dům za sedm měsíců postavila.


Vladimír Kaňka, Rigips, vedoucí regionu Praha-východ

Kanka

Rigips je pro mě stabilní a perspektivní společnost, kam jsem nastoupil v roce 2013. V současné době vedu obchodní a projektový tým v oblasti Praha-východ. A vidět klienty, jak jsou ve svém novém bydlení díky realizační firmě, ale i našim produktům nadmíru spokojeni, je pro mě nejvíce uspokojivé.

www.rigips.cz


Lukáš Černík, jednatel firmy Lucern stav

Cernik

Společnost Lucern, která se zaměřuje na moderní dřevostavby, se stala jedničkou na trhu v individuální výstavbě skeletových moderních dřevostaveb. Díky zkušenostem dokážeme svým klientům nabídnout nejlepší cenu na trhu a prvotřídní a přátelský přístup.

www.lucern.cz


ZEPTALI JSME SE RODINY

V domě žijeme již druhým rokem a s realizací jsme nadmíru spokojeni. Dům splňuje všechny naše požadavky. Díky skvěle odvedené práci realizační firmy Lucern stav, která s námi celý projekt řešila do úplného detailu, a kvalitním materiálům od společnosti Rigips se nám v domě bydlí velmi dobře.

DaS 4-2019

Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop