Kompaktní typový bungalov lze přizpůsobit vlastním požadavkům

Kompaktní typový bungalov lze přizpůsobit vlastním požadavkům

Markéta Kristová | Středa, 13. leden 2021 |

Přidat na Seznam.cz

Jednopodlažní bungalov, ve kterém není třeba překonávat žádné výškové rozdíly, patří bezesporu k těm nejpopulárnějším mezi stavebníky, kteří se pro jeho výstavbu rozhodnou. V oblibě ho mají nejen starší manželské páry, kteří si ho pořizují na klidné stáří ale i těžce mobilní majitelé, mladé páry nebo prostě jen ti, kteří prostě nechtějí doma chodit do schodů. Vybrali jsme pro vás velmi oblíbený nízkoenergetický bungalov, který si můžete pořídit hned ve čtyřech variantách, podle toho, jaké máte na bydlení nároky.


Vyberte si svůj bungalov

Krásných 108 m2 užitné plochy si získaly srdce mnohých stavebníků, kteří si vybrali nejžádanější a nejprodávanější bungalov Instinkt od společnost Haas Fertigbau. Ty ve svých čtyřech variantách odrážejí požadavky budoucích majitelů. Co je hlavním důvodem úspěchu tohoto typového domu? Vyplatila se sázka na spojení preciznosti, kvality a technologické vyspělosti dřevostavby Haas Fertigbau a moderního provedení s praktickým členěním prostoru. Zevnějšek všech variant domů vyzdvihuje promyšlená fasáda v kombinaci omítky a dřeva.

Bungalov Instinkt si můžete zvolit s dispozicí 4 + kk a garáží nebo 5 + kk se zvětšeným obývacím prostorem. Pokud chcete prostor pro bydlení ještě zvětšit a prosvětlit, je pro vás určena varianta Open, kde se obývací pokoj otevírá do krovu s přiznanými dřevěnými prvky střešní konstrukce. Zvětšený vnitřní prostor působí velmi příjemně a světle, protože střecha je v prostoru kuchyně navíc doplněna o dvě kyvná střešní okna s možností aktivního větrání a stínění.

Pro ty nejnáročnější je připravena zcela nová nabídka Delux Instinkt Open. Nadstandard Delux řady skrývá certifikované, energeticky nejúspornější obvodové stěny Thermo-Protect® 40 (s vynikající hodnotu součinitele prostupu tepla U = 0,09 W/m2K), zvýšenou výšku stropu v přízemí, dřevo-hliníková okna a vstupní dveře, předokenní elektricky ovládané žaluzie, teplovodní podlahové vytápění s chlazením napojené na tepelné čerpadlo, větrací systém s rekuperací a entalpický výměník. To vše v hodnotě téměř 1,5 milionu korun.

Pokud máte vlastní představu o dispozičním řešení, rádi vám ho ve společnosti Haas Fertigbau připraví přesně podle vašich požadavků. Standardně navrženou valbovou střechu navíc můžete změnit na sedlovou, pultovou nebo plochou.

Bungalov ve čtyřech populárních variantách


Bungalov INSTINKT

Bungalov Instinkt je komfortní jednopatrová dřevostavba, která Vás na první pohled zaujme svým moderním provedením a úsporným členěním prostoru. Na první pohled vás zaujmou průhledy obývacích prostor s přímým vstupem na terasu, úschovné místnosti, šikovně řešené dispozice a atypická zpracování.

bungalov-INSTINKT


  • Konstrukční systém: panelový
  • Podlahová plocha (užitná): 108,33 m²
  • Zastavěná plocha: 134,10 m²
  • Půdorys: 16,50 × 9,00 m
  • Místnost navíc: garáž
  • Tvar střechy: valbová
  • Dispozice: 4+kk / 4+1
  • Cena hrubé stavby (vč. DPH): 2 450 000 Kč
  • Cena dřevostavby na klíč (vč. DPH): 3 550 000 Kč
  • Cena včetně základové desky: Ne

bugalov-INSTINKT-pudorys

Bungalov INSTINKT 2

Bungalov Instinkt 2 je vylepšením z typového projektu bungalovu Instinkt. Zevnějšek domu vyzdvihuje krásně promyšlená fasáda v kombinaci omítky a dřeva. Provedení vnějších stěn ve variantě Thermo-Protect® Premium-G U=0,13 W/m2Kje standardem všech typových projektů dřevostaveb Haas Fertigbau, stejně jako okna s izolačním trojsklem. Standardně navrženou valbovou střechu si můžete změnit na sedlovou, pultovou nebo plochou. Případně můžete obývací prostor prosvětlit střešními okny ve variantě domu Instinkt Open.

bungalov-INSTINKT-2

  • Konstrukční systém: panelový
  • Podlahová plocha (užitná): 108,26 m²
  • Místnost navíc: spíž technická místnost
  • Dispozice: 5+kk / 5+1
  • Cena hrubé stavby (vč. DPH): 2 464 000 Kč
  • Cena dřevostavby na klíč (vč. DPH): 3 560 000 Kč
  • Cena včetně základové desky: Ne

bungalov-INSTINKT-2-pudorys

Bungalov INSTINKT OPEN

Bungalov Instinkt Open je atraktivní novinka doplňující bestsellery mezi bungalovy od Haas Fertigbau - rodinné domy Instinkt a Instinkt 2. Dřevostavba nového bungalovu má stejné dispoziční řešení jako dům Instinkt 2, tedy 5 + KK, ale nově a jinak je řešený obývací pokoj. Ten se otevírá do střechy, přiznané jsou i dřevěné prvky střešní konstrukce. Zvětšený vnitřní prostor působí velmi příjemně, ale tím překvapení nekončí. Střecha je totiž v prostoru kuchyně doplněna o dvě kyvná střešní okna Velux s možností aktivního větrání a stínění.

bungalov-INSTINKT-OPEN

  • Konstrukční systém: panelový
  • Podlahová plocha (užitná): 108,13 m²
  • Zastavěná plocha: 134,10 m²
  • Dispozice: 5+kk / 5+1
  • Cena hrubé stavby (vč. DPH): 2 841 000 Kč
  • Cena dřevostavby na klíč (vč. DPH): 3 840 000 Kč
  • Cena včetně základové desky: Ne

bungalov-INSTINKT-OPEN-pudorys

Bungalov Delux INSTINKT Open

Tento bungalov se se svou nadstandartní dispozicí a celkovým konceptem řadí mezi luxusní rodinné domy určené pro náročné klienty. Najdete v něm tedy pět pokojů, kuchyňský kout, koupelnu, technickou místnost a sklad.

bungalov-DELUX INSTINKT_OPEN

  • Konstrukční systém: panelový
  • Užitná plocha celkem: 108,57 m²
  • Zastavěná plocha: 149,1 m²
  • Dispozice: 5+kk
  • Sklon střechy: 23 º
  • Cena dřevostavby na klíč (vč. DPH): 5 180 000 Kč

1-drevostavba-bungalov-deluxe-instinkt-open-pudorys

Zkušenost skutečných majitelů, kteří si typový bungalov nechali postavit

Když byla Naďa s Martinem na společné dovolené a plánovali, že si postaví nízkoenergetickou dřevostavbu, tak začali pátrat po referencích společnosti Haas Fertigbau, kterou paní Naďa moc dobře znala. Zajímalo je, zda je firma stále tak kvalitní jako před lety. Velkým pomocníkem jim byl i časopis DŘEVO&stavby, kde našli další potřebné informace, které je o této dodavatelské firmě přesvědčili.

Silným argumentem byla především technologická i termínová kázeň dodavatele stavby, třicetiletá záruka na konstrukční systém a příslib, že stavební projekt bude připravený za sedm dní. Naďa s Martinem nechtěli velký dům, ale kompaktní s optimálně využitými prostory. Typový bungalov INSTINKT jejich požadavky splňoval a tak si ho následně nechali upravit na míru.

Místo dvou koupelen si majitelé vystačili s jednou a na místě té druhé, hned u ložnice, si nechali udělat šatnu. Přidali také další toaletu se vstupem ze zahrady, aby jejich děti a návštěvy nemusely z terasy a od bazénu běhat do domu.Jako formu vytápění zvolili elektrokotel a teplovodní radiátory, které jsou součástí domu na klíč.


Bungalov Instintk na míru
 

bungalov-garaz

obr.: Dům disponuje i prostornou garáží, která je viditelná zepředu. Foto: Martin Zeman

bungalov-kuchyne-jidelni-kout

Když otočíte dům vzhůru nohama, vše, co nespadne, je součástí domu na klíč. Výjimkou je pouze kuchyňská linka, kterou si chtěli novomanželé zařídit sami. Z kuchyně je také přímý přístup k sezení na terase. Foto: Martin Zeman

bungalov-zadni-vchd-terasa

obr.: Valbová střecha má s ohledem na územní regulaci větší sklon (36°), než je u tohoto typu domu běžné. Foto: Martin Zeman


mail-ico-poptavka

Líbí se vám bungalov Instinkt v některém z těchto provedení? Zašlete dodavateli dotaz nebo nezávaznou poptávku!

Společnost Haas Fertigbau se specializuje na výstavbu certifikovaných rodinných a bytových domů v běžném, nízkoenergetickém a pasivním standardu v provedení od hrubé stavby až po stavbu na klíč.
Původně ryze česká výrobní a stavební společnost s prvorepublikovou tradicí se v devadesátých letech 20. století stala součástí rodinného koncernu Haas Group, který s více než 30 pobočkami působí po celé Evropě.
Firma je členem Asociace dodavatelů montovaných domů. Veškeré prvky a konstrukce používané při výstavbě rodinných domů Haas Fertigbau jsou atestovány a certifikovány v ČR i v zahraničí.

Zaslat dotaz nebo nezávaznou poptávku

 


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop