Zažijte romantické ubytování na Dvoře Haniš

Zažijte romantické ubytování na Dvoře Haniš

Redakce | Pondělí, 30. srpen 2021 |

Přidat na Seznam.cz

Přijeďte si odpočinout do romantické vesničky Maršov nad Metují nedaleko Adršpašsko-teplických skal, lokality, která je ideálním výchozím bodem k výletům pěšky, na kole i autem. Nabízí aktivní program pro každého, kdo si potřebuje odpočinout od městského stylu života, pracovních starostí, domácích mazlíčků nebo malých dětí. Nově zrekonstruovaný rodinný penzion nabízí klidné ubytování v deseti komfortních pokojích i apartmánech.

Dům a jeho příběh


Překrásná venkovská krajina plná dobrodružství (jaký dar pro kluka z města!) a zážitky z dětství ve mně zanechaly nesmazatelnou stopu. Srdečnost a přímost, „obyčejná" lidská pokora a neuvěřitelná zručnost a fortelnost, to všechno byly věci, které jsem v dětství přijímal samozřejmě a teprve za pár let pochopil, že to byly vzácné dary.

Uplynuly desítky let. Nejprve z tohoto světa odešel strýc, který mě tolik ovlivnil, a poté i můj skvělý bratranec Michal. Zůstala dobrá teta a statek, který je nad síly jedné ženské. Po boku s mojí milovanou ženou Olinkou jsme stáli před otázkou, co bude s domem dál. Už dříve jsme koupili polovinu domu od sestřenice a teď tedy i tu druhou od tety.

Tak se naskytla příležitost statek obnovit a dát mu nový směr – s pocitem, že tímhle počinem můžu Mirkovi symbolicky „vrátit" právě to, co mi do života dal: tvořivost, pracovitost, cílevědomost. Pomalu se začala rýsovat myšlenka na penzion a jeho podobu.

Věděli jsme od začátku, že chceme jít cestou fortelné obnovy, sázet na poctivé materiály a řemeslnou práci, zároveň ale posunout dům k většímu komfortu, aniž bychom se zpronevěřili stylu. Naráželi jsme na problémy a překážky, někdy si sáhli na úplné dno, ale vždy se našlo řešení. K obvodovým stěnám bez krovu a střechy začalo každý den něco přibývat... Interiér v přízemí byl rekonstruován citlivě s ohledem na minulost.

Použili jsme historickou dlažbu, obnažili cihelné klenby, pískovcové ostění i sloupy, a prostory doplnili nezbytnými moderními prvky (osvětlením, nábytkem) tak, aby v kontrastu vynikla krása historických detailů. Moderním pokojům v nově vybudovaném patře dominuje dřevěný masiv, který vytváří útulné uklidňující prostředí.

Chodbu zdobí unikátní lustr z foukaného skla od harrachovských sklářů. A na závěr naše srdeční záležitost: veškeré ubytovací prostory zdobí obrazy, které maloval strýc Mirek. Dnes stojíme před hotovým domem, ve kterém se začíná úplně nová kapitola jeho historie. Věříme, že se stane prostorem pro jiné lidské příběhy, možná nové vztahy a hlavně radost.

Olga a Pavel Hanišovi
Olga a Pavel Hanišovi
majitelé penzionu

penzion-Dvůr-Haniš-nočni-pohledpenzion-Dvůr-Haniš-chodba

 

penzion-Dvůr-Haniš-restauracepenzion-Dvůr-Haniš-společenská místnost

 

Naším cílem nejsou hotelové služby a celodenní péče. Těší nás dopřávat hostům možnost prožít plnohodnotný čas v nádherné krajině a zároveň se starat o jejich příjemné zázemí s autentickou venkovskou atmosférou. Penzion je vhodný pro pobyt dětí od dvanácti let, pro pobyt s mladšími dětmi není vybaven ani uzpůsoben. Zasloužíte si mít čas jen pro sebe. Z vlastních zkušeností víme, že i rodiče potřebují někdy dobít baterky.

penzion-Dvůr-Haniš-ložnicepenzion-Dvůr-Haniš-světla-ložnice

 

penzion-Dvůr-Haniš-koupelnapenzion-Dvůr-Haniš-světlý apartmán

 

Chci navštívit rodinný penzion Dvůr Haniš→

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop