Výstavba bytových domů formou dřevostaveb je na vzestupu!

Výstavba bytových domů formou dřevostaveb je na vzestupu!

Markéta Kristová | Čtvrtek, 23. září 2021 |

Přidat na Seznam.cz

Dřevostavby většinou známe jako rodinné domy přízemní nebo patrové stavby. Možnosti dřevostaveb jsou však téměř neomezené, navíc zájem o bytové domy stále roste, a to nejen v městských lokalitách. Představujeme vám bytový dům se čtyřmi samostatnými bytovými jednotkami vhodný nejen pro velké vícegenerační rodiny, ale využití najde rovněž jako rekreační objekt – penzion, developerský projekt, městské byty nebo investiční příležitost pro podnikatele.

Rostoucí poptávka po bytových domech


V nedávné době společnost ATRIUM realizovala několik bytových domů, které slouží především jako krátkodobý pronájem jednotlivých bytů v atraktivních rekreačních oblastech. Jednotlivé byty mají rozlohu mezi 63 až 66 metry obytné plochy.

V zahraničí má výstavba velkých obytných dřevostaveb dlouhou tradici. Například ve Vídni již téměř deset let slouží obyvatelům jedna šestipatrová a několik třípatrových dřevostaveb s celkem 101 byty. Jedná se o projekt s názvem Dřevostavby ve městě a v letošním roce se zastupitelé Vídně rozhodli vystavět dalších tisíc obecních bytů formou dřevostaveb.

Rostoucí poptávka je dána jejich ekologičností, rychlou a nehlučnou výstavbou, příjemným klimatem v interiéru, nízkonákladovým provozem, konstrukční variabilitou a širokou nabídkou povrchových úprav.

Většímu rozvoji dřevostaveb stále brání řada zbytečných předsudků a mýtů, co se týče trvanlivosti staveb, jejich pevnosti, případně odolnosti proti dřevokazným škůdcům či požárům. V současné době jsou k dispozici moderní materiály a technologie, které všechny případné obavy vyvrátí.

Důkazem je doložitelná historie stávajících staveb. Každému zájemci firma ATRIUM s.r.o. navrhne a postaví dům pro rodinné i nájemní bydlení v nejvyšší kvalitě přesně na míru s použitím zcela unikátního difuzně otevřeného konstrukčního systému DifuTech®.

bytove-domy-ATRIUM-3

Foto: ATRIUM s.r.o.

bytove-domy-ATRIUM-4

Foto: ATRIUM s.r.o.

bytove-domy-ATRIUM-5

Foto: ATRIUM s.r.o.

Více informací o dřevostavbách společnosti ATRIUM→

Příklady bytových dřevostaveb z praxe


  • Manželé středního věku se rozhodli prodat úspěšnou firmu, protože se cítili vyhořelí. Jejich děti vylétly z hnízda a život ve městě je přestal uspokojovat. Rozhodli se investovat do bytového domu v atraktivní rekreační oblasti Krušných hor. V jednom bytě bydlí a ostatní tři pronajímají k rekreačním účelům. Splnil se jim jejich sen o životě na horách, moderním nízkoenergetickém bydlení a krásném výhledu do okolí. Cítí se být stále jako na dovolené, a přitom jim dřevostavba ATRIUM prostřednictvím pronájmů vydělává.
  • Představme si rodinu, která má několik dětí. Některé z nich jsou již dospělé, mají vlastní životy, a ty nejmenší ještě navštěvují základní školu. Rodina je ráda pospolu, ale přitom každý její člen potřebuje i své soukromí. Rodiče navíc chtějí mít v blízkosti stárnoucí prarodiče. Řešení bydlení našli v zajímavé dřevostavbě ATRIUM se čtyřmi samostatnými byty, která splňuje všechny parametry jejich potřeb.

bytove-domy-ATRIUM-2

Foto: ATRIUM s.r.o.

bytove-domy-ATRIUM-pudorysy

Autor půdorysů: ATRIUM s.r.o.


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop