Dřevěný dům Vera aneb když velká rodina miluje tradici a přírodu

Dřevěný dům Vera aneb když velká rodina miluje tradici a přírodu

Komerční sdělení | Úterý, 18. duben 2023 |

Přidat na Seznam.cz

Dřevěný dům Vera z katalogu českého zastoupení severského producenta dřevostaveb Pineca.cz je skvělým spojením stavby šetrné k životnímu prostředí a zároveň k vaší kapse. A to je kombinace, kterou obzvlášť v dnešní době ocení snad každý.

Montovaná dřevostavba klasického střihu má lety prověřené rozvržení místností, které na relativně malém půdorysu překvapí svou prostorností a praktičností přes 127 m² vnitřní užitné plochy. Do dvoupatrového domu vejdete zastřešenými hlavními dveřmi, které vás dovedou do malé předsíňky. V ní minete dveře do technické místnosti, případně šatny či jedné z koupelen a zamíříte rovnou do 28 m² velkého obývacího pokoje s kuchyňským koutem.

Obývací pokoj je stvořen pro život


Středobod domu je ze tří stran prosvětlen okny, přičemž na stranu odvrácenou od vchodu připadají dvoje prosklené dveře, kterými se vchází na prostornou zastřešenou čtrnáctimetrovou terasu. Doslova vaše další místnost v zahradě je jako oáza klidu, protože je od ulice oddělena masou domu a zastřešení zaručuje, že si ji budete moci užívat i v tom největším žáru nebo dešťové přeháňce.

Zkrátka ideální zázemí pro ty, kdo plánují zahradu využívat a přesunout se na ní kdykoliv to jen trošku jde. Ať už se jedná o pěstování rostlin a zeleniny, dětské hrátky nebo grilování a pikniky. Obývací pokoj Very je také velmi útulný i v zimě. Pokud máte krb, můžete si u něho užít večer s rodinou nebo se zahřát po zimní procházce.

Pineca.cz Vera (2)

Dřevěný dům Vera. Realizace: Pineca.cz

Místo pro každou rodinu


Poslední místnost v přízemí dřevostavby je typicky využívána jako ložnice rodičů. Okna z ní vedou do zahrady a je od silnice odstíněna koupelnou či šatnou. Ale můžete ji využít i k jiným účelům, protože ve Veře je dostatek místa pro každého. Stačí vystoupat po schodišti do horního patra, kde se standardně nabízí hned tři varianty uspořádání – skromná koupelnička či skladovací místnost a dvě, tři či čtyři ložnice. Samozřejmě je každá místnost navíc prostorově na úkor jiné, takže ve variantě se čtyřmi pokoji v patře se už díky sklonu střechy jedná spíše o menší pokojíčky s 12 - 14.7 m², zatímco při dvou místnostech máte k dispozici velkorysých 24 a 30 m².

Pineca.cz Vera (3)

Dřevěný dům Vera. Realizace: Pineca.cz

Materiály, které obstojí v čase


Vera je v nejjednodušší variantě s jednoduchou zdí považována za prostornou rekreační chatu. V zateplené verzi s dvojitými stěnami s mezerou vyplněnou tepelnou izolací ale splňuje nároky na rodinný dům. Stejně jako ostatní domy z továrny tradičního severského výrobce dřevostaveb Pineca, je Vera konstruována z dílců ze severského dřeva nejčastěji pomalu rostoucí severské borovice či smrku. Trvanlivých a odolných dřev, která se pro stavbu dřevostaveb ve Skandinávii využívají po tisíciletí. Ve výplních oken tradičnímu materiálu sekundují izolační trojskla.

Pineca.cz Dřevěný dům VeraPineca.cz Dřevěný dům Vera

 

Ušetříte třeba i na stavbě


Dřevostavby se obecně staví výrazně rychleji, než domy z cihel. Vera z produkce Pineca.cz je ale dodávána jako typická montovaná dřevostavba stavebnice, tedy v podobě kompletní sady přesně řezaných dílců ze severského dřeva, které stačí za pomoci dřevěné palice a šroubováku sesadit k sobě podle podrobného návodu. Není tedy problém objednat si pouze sadu dílů a pustit se do stavby za pomoci řemeslníků svépomocí. Dá se tak ušetřit nemalý objem peněz.

Vera v zateplené variantě je skvělou volbou pro rodiny, které touží po komfortu, eko-designu a vysoké kvalitě. Přesvědčte se sami a podívejte se na fotogalerii tohoto úžasného domu. Uvidíte, že Váš sen o vlastním domově se může stát skutečností.

Pineca.cz Dřevěný dům VeraPineca.cz Dřevěný dům Vera

 

Pineca.cz Dřevěný dům VeraPineca.cz Dřevěný dům Vera

 

Technické parametry typového domu Vera


  • Materiály: severská borovice nebo smrk
  • Dveře: 7* 85 cm x 185 cm; 2* 159 cm x 185 cm
  • Plocha střechy: 135 m²
  • Plocha: 127 m²
  • Okna: 8* 138 cm x 101 cm; 2* 70 cm x 101cm
  • Výška okapní hrany: 227,5 cm
  • Výška hřebene: 565,5 cm
  • Materiál zastřešení: palubky 19 - 20 mm
  • Přesah střechy: 42 cm
  • Materiál podlahy: palubky 19 - 20 mm
  • Tloušťka stěny: 66 + 66 mm
  • Sklon střechy: 40°
  • Počet místností: 4-9
  • Vnitřní rozměry: 1152 cm x 570 cm + 250 cm
  • Vnější rozměry: 1190 cm x 965 cm

    Cena a více informací k dřevěnému domu VERA→

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop