Časopis DŘEVO&stavby 1/2012
Tento článek vyšel v: Časopis DŘEVO&stavby 1/2012
Objednejte si krásně vonící výtisk časopisu s kvalitními fotografiemi pouze za 50 Kč
Objednat časopis
Tisk
Pravdivé příběhy- Petr: <small>Návštěvy k nám jezdí jako do lázní</small>

Pravdivé příběhy- Petr: Návštěvy k nám jezdí jako do lázní

Dagmar Čechová | Pondělí, 02. únor 2015 |

Přidat na Seznam.cz

Není třeba nijak zastírat, že při redakčních návštěvách pro reportáže vybíráme domy již zabydlené, s upraveným okolím a dokončeným interiérem.
Je ale i spousta takových, které na svou finální teprve čekají, přesto i jejich příběhy nejsou bez zajímavosti.
Přinášíme další díl seriálu odpovědí skutečných majitelů dřevostaveb na naše otázky.


Petr: Návštěvy k nám jezdí jako do lázní, montovaná dřevostavba, realizace
VS DOMY, a.s.

Pravdivé příběhy- Petr: Návštěvy k nám jezdí jako do lázní1. Proč jste si vybrali dřevostavbu?

Před stavbou jsme navštívili několik vzorových domů z různých stavebních materiálů. Ze všech nejvíce nás zaujala právě dřevostavba. Oslovila nás rychlost výstavby na klíč (cca 5 týdnů) a především zaujalo velice příjemné klima, které naplňovalo celý dům. Osobně jsem hned cítil, že „toto je to pravé".

2. Jak jste se rozhodovali mezi typovým a individuálním projektem?

Při procházení nabídek firem se nám žádný typový dům nelíbil. Nevyhovovaly nám dispozice domu, otevřená schodiště, chybějící spižírna, nízký standard základního provedení, striktní dodržení projektu. Celý dům nakonec navrhla moje žena (ačkoli není projektant ani architekt) a VS DOMY jej přenesly do „stavební podoby". Když si tak vzpomínám, myslím, že ani nemuseli moc měnit. Jsem dodnes na ženu hrdý.

Pravdivé příběhy- Petr: Návštěvy k nám jezdí jako do lázní3. Co rozhodovalo při výběru dodavatele vašeho domu?

Společnost VS domy jako jediná nabídla možnost postavit jakýkoliv dům podle našich požadavků. Přesvědčili nás svým naprosto otevřeným, proaktivním a příjemným přístupem, po celou dobu s námi konzultovali naše připomínky, dotazy a nápady.

4. Jak naplnil dům vaše očekávání?

Nadmíru. Bydlíme na „větrné hůrce" a počítali jsme s tím, že budeme platit více. Dům je vytápěn elektřinou, v obývacím pokoji máme krbová kamna bez rozvodů. Elektrické vytápění zapínáme jen sporadicky. Příjemné klima si celoročně vychutnáváme zejména po příjezdu domů z klimatizovaných budov a hotelů. Přátelé, kteří nás navštěvují, říkají, že k nám jezdí jako do lázní.
Naše očekávání předčila také kvalita a výše standardu, který jsme ani nevyčerpali. VS DOMY byly o asi o 20 % dražší než průměr z oslovených firem. Přesto jsme se pro ně rozhodli a nezklamali jsme se. Když jsem přátelům řekl, že nám dokonce vrátili peníze, protože jsme nevyčerpali budget, nikdo mi nevěřil.

5. Pokud byste stavěli příště, zvolili byste opět dřevostavbu? Proč?

Jsme s naprostou jistotou rozhodnuti opět pro dřevostavbu a i pro VS DOMY. Naším snem je přidat k našemu domu ještě malé „křídlo" s několika místnostmi, takže k tomu budeme mít i příležitost.


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop