Tisk
Petr: <small>Neměl jsem čas kontrolovat zedníky</small>

Petr: Neměl jsem čas kontrolovat zedníky

Redakce | Čtvrtek, 15. září 2016 |

Přidat na Seznam.cz

Konstrukčním systémem této dřevostavby jsou sendvičové panely. V německých zemích se takovým domům říká Fertighaus – i ti, kdo nevládnou němčinou, určitě pochopí, že v sobě toto označení nese jednu z mnoha předností této technologie: dům je prakticky hotový přivezen na stavbu a během několika málo dní smontován. A rozhodně nejde o přednost jedinou.

 

Proč jste si vybrali dřevostavbu?

Na myšlenku postavit si dřevostavbu mě přivedl kamarád. Postupně jsem se dozvěděl o všech přednostech montované dřevostavby, zejména rychlosti výstavby a tepelně izolačních vlastnostech. Všechny teoretické znalosti jsem si pak mohl ověřit v praxi – mít postavenou hrubou stavbu během dvou tří dní, o tom by se mi mohlo u zděného domu jenom zdát. Bylo úžasné sledovat, jak přijel kamion a jeřáb z něho vytahoval a na připravené desce skládal jednotlivé panely s osazenými okny, dveřmi a dokonce plynovým kotlem!

Jak jste se rozhodovali mezi typovým a individuálním projektem?

Měl jsem jasno v tom, že půjde o typový dům – potřeboval jsem z rodinných důvodů bydlet rychle a nezbyl by čas na individuální projektování.

DSC07460Co rozhodovalo při výběru dodavatele vašeho domu?

Společnost ELK jsem zvolil opět na doporučení známého, který v té době s touto firmou připravoval projekt domu. Vybírat si jinou firmu mi připadalo jako ztráta času, přesvědčilo mě také jednání s obchodním zástupcem – přestože jsem při prvním setkání neměl ani pozemek, ani konkrétní představu o domě, věnoval mi téměř celý den a všechno potřebné mi vysvětlil.

Jak naplnil dům vaše očekávání?

Jsem naprosto spokojený. Bydlím tady už třetí rok a nepřišel jsem zatím na nic, co by mě zklamalo nebo nefungovalo. Samozřejmě drobné závady se občas vyskytnou, ale to je asi normální. Důležité je, že ELK je vždy připraven je okamžitě vyřešit.

Pokud byste stavěli příště, zvolili byste opět dřevostavbu? Proč?

Rozhodně ano. Zejména kvůli rychlosti stavění, která ušetří spoustu peněz. Kdo má dnes čas kontrolovat na stavbě cizojazyčně mluvící dělníky, jestli pokládají cihlu k cihle tak, jak mají? Bavily mě dokončovací práce – rozvody vody, pokládání podlah, obklady. Myslím, že člověk má pak ke své domu mnohem lepší vztah, než když si nechá postavit dům na klíč.

Montovaná dřevostavba u Berouna
Realizace: ELK, a.s.


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop