Tisk
Michaela: <small>Rozhodla rychlost výstavby</small>

Michaela: Rozhodla rychlost výstavby

Redakce | Čtvrtek, 15. září 2016 |

Přidat na Seznam.cz

Majitelé v domě bydlí jenom krátce, i po pár měsících jsou ale schopni poreferovat o tom, jak dům na bázi dřeva splnil jejich očekávání a zda je přesvědčil natolik, že by pro svůj případný další domov zvolili opět dřevostavbu.

 

Proč jste si vybrali dřevostavbu?

Dřevostavbu jsme zvolili hlavně kvůli rychlosti výstavby. Docela dlouho nám trvalo dospět k finální podobě budoucí stavby, a kdybychom měli další dva roky stavět, stále bychom ještě nebydleli. Základová deska se začala budovat v červnu 2012 a my jsme se stěhovali koncem října téhož roku. Myslím, že to hovoří za vše…

Jak jste se rozhodovali mezi typovým a individuálním projektem?

Původně jsme měli v úmyslu vybrat si některý z typových projektů, ale po pár měsících hledání jsme zjistili, že vzhledem k terénu a tvaru našeho pozemku a také orientaci vůči světovým stranám to zkrátka není dost dobře možné. U všech firem si sice můžete typový projekt poupravit, ale v našem případě by těch změn bylo už tolik, že by se z toho stal už spíše projekt individuální.

origis1Co rozhodovalo při výběru dodavatele vašeho domu?

Právě z důvodu uvedeného v předchozím bodě jsme se obrátili na firmu Origis, která vytváří domy "šité na míru" konkrétnímu pozemku a představám klienta s ohledem na ekonomickou i energetickou náročnost stavby domu.

Jak naplnil dům vaše očekávání?

S bydlením v dřevostavbě jsme moc spokojeni a díky vytápění pomocí čerpadla vzduch-vzduch s rekuperací tepla máme v domě příjemné klima, v zimě teplo, a systém obstál i v nedávných tropických dnech a poskytl chladné zázemí. Navíc v interiéru nepřekážejí radiátory. Také nám vyhovuje, že při přidělávání poličky, skříňky nebo čehokoliv jiného do stěn není potřeba složitě vrtat a používat hmoždinky, ale pouze zavrtat vrut :-)

Pokud byste stavěli příště, zvolili byste opět dřevostavbu? Proč?

Určitě dřevostavbu ze všech důvodů uvedených v předchozích bodech.

Montovaná dřevostavba ve Cvrčovicích
Realizace: Origis s.r.o.


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop