Tisk
Jak se vám bydlí v dřevostavbě?

Jak se vám bydlí v dřevostavbě?

Jindřiška Kleknerová | Středa, 29. březen 2017 |

Přidat na Seznam.cz

Uplynulo 18 měsíců od doby, kdy se křestní jméno stěhovala do nové montované dřevostavby od společnosti ATRIUM. Jak se jí v domku bydlí? Funguje všechno tak, jak má? A co by dnes změnila?

Proč jste si vybrala právě dřevostavbu?

Potřebovala jsem mít rychle postaveno a bydlet. V Praze jsem přes 25 let bydlela také v dřevostavbě postavené jako půdní nástavba v 80. letech. V bytě o velikosti 4 + 1 se čtyřmi balkony jsem byla velice spokojena.

Vybírala jste mezi typovými a individuálními projekty rodinných domů?

Ano, u firmy ATRIUM bylo možné typový projekt individuálně upravit, tak aby mi bydlení vyhovovalo, jak jsem byla zvyklá z bytu. Dalo by se říct, že jsem celý projekt předělala, nechala jsem pouze obvodové stěny. Musela jsem se řídit okolím domu, světovými stranami a na pozemku jsem měla již z velké části vybudovanou okrasnou zahradu.

Co rozhodovalo při výběru dodavatele vaší dřevostavby?

Vstřícní lidé ve vaší firmě. Také jsem navštívila v Horažďovicích výrobní halu, kde jsem viděla, jak domečky vyrábíte. Bohužel jsem na vše byla sama a měla kolem sebe lidi, kteří se divili, že chci ve svém věku stavět a jít z bytu v Praze. Moji přátelé mají zděné domy a s dřevostavbou nemají zkušenosti, nemohli mi poradit. Ale podle mojí zkušenosti z bytu jsou dřevostavby vzdušné a teplé.

P7270317A potvrdilo se to?

Stoprocentně! Dokonale provedený domeček jak zvenčí, tak uvnitř. Pokud bych znovu stavěla, určitě zase s vámi a každému mohu vaši firmu jen doporučit. Škoda, že jsem byla finančně omezena, zvolila bych pasivní dům. Jinak jsem ale spokojena a mé čivavky určitě také.

Jindřiška Kleknerová

 

Těžce zařaditelná publicistka s lehce technickými předpoklady. Zajímám se o texty začínající básněmi a končící optimalizovanými články s příslušným počtem klíčových slov… S pokorou bydlím v nové dřevostavbě a spravuji tento web. Obojí mi dělá radost.

Nejnovější články autora


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop