Atypická dřevostavba podle typového projektu byla postavena za 4 měsíce

Atypická dřevostavba podle typového projektu byla postavena za 4 měsíce

Redakce | Úterý, 19. říjen 2021 |

Přidat na Seznam.cz

Jasný záměr, daná dispozice, rychlá výstavba, limitovaný rozpočet. Takto by se dal stručně shrnout myšlenkový pochod investorů, před tím, než se rozhodli pro takzvaný katalogový dům od firmy Dřevo-House.

S výše zmíněnými argumenty přicházel Martin s manželkou na první schůzku s majitelem firmy Dřevo-House s.r.o. Odcházeli však s jinou vizí budoucího domu a nadšením do startu nové životní etapy.

Na první schůzce padlo spoustu argumentů, proč je třeba ke každému projektu domu a pozemku přistupovat individuálně. Typový Bungalov 138 od firmy Dřevo-House jim nakonec posloužil jako inspirace, kterou dodavatel zhmotnil a přizpůsobil jejich přáním a požadavkům.

DrevoStavby-bungalov-138-Drevo-HouseDrevoStavby-bungalov-138-Drevo-House

Cena a technické parametry typového Bungalovu 138→

Parametry domu


V plánu byla stavba prostorově dostačující pro 4 člennou rodinu. Důraz byl primárně kladen na správnou orientaci domu ke světovým stranám aby byl dům po celý den prosluněný.

To je jeden z mnoha důležitých argumentů, proč je potřeba ke každému domu přistupovat individuálně. Kromě správné orientace domu si investoři přáli propojit obytný prostor s venkovním z důvodu zvětšení celkové dispozice domu zejména v letním období.

DrevoStavby-atypicky-dum-bungalov-138-Drevo-House-2DrevoStavby-atypicky-dum-bungalov-138-Drevo-House-3

DrevoStavby-atypicky-dum-bungalov-138-Drevo-House-10DrevoStavby-atypicky-dum-bungalov-138-Drevo-House-11

Komentář majitele


„Nové bydlení jsme kvůli blížícímu se datu porodu potřebovali vyřešit rychle. Společnost Dřevo-House bungalov postavila během 4 měsíců a naše miminko se narodilo do nového. Katalogový dům jsme si navíc mohli upravit podle svých představ. Ze zkušenosti víme, že to mnohé firmy vůbec neumožňují a jiné za to chtějí vysoké příplatky."

Marcel Guzi - majitel domu

DrevoStavby-atypicky-dum-bungalov-138-Drevo-House-7DrevoStavby-atypicky-dum-bungalov-138-Drevo-House-6

Výsledek předčil očekávání


Firma Dřevo-House s.r.o. po domluvě s investory zajišťovala kompletní servis od zpracování projektové dokumentace, přes vyřízení stavebního povolení, až po samotnou realizaci domu.

Celý projekt domu stihli dokončit přesně za čtyři měsíce. Tedy, co se týče samotné výstavby. Proces vyřizování stavebního povolení trval přibližně 7 měsíců.

DrevoStavby-atypicky-dum-bungalov-138-Drevo-House-5DrevoStavby-atypicky-dum-bungalov-138-Drevo-House-4

DrevoStavby-atypicky-dum-bungalov-138-Drevo-House-9DrevoStavby-atypicky-dum-bungalov-138-Drevo-House-8

Komentář dodavatele


V naší společnosti slouží typové domy jako inspirace. Výchozí bod, od kterého se dá odrazit. Mohou dobře posloužit jako představa o tom, co je k dostání za jasně definovaný rozpočet. Nicméně zastáváme názor, že každý typový dům je ve výsledku individuální a je potřeba k němu tak přistupovat.

Díky tomu, že máme svůj projekční tým jsme schopni vypracovat kompletní projektovou dokumentaci od architektonické studie až po detailní výkresy jednotlivých konstrukcí, včetně komplexního řešení energií a jejich bilance. Což se stává zásadním kritériem.

Bc. Tomáš Jordán Dřevo-House
Tomáš Jordán
DŘEVO-HOUSE s.r.o.

Více informací o možnosti výstavby domu od firmy Dřevo-House→


Líbil se Vám článek?
gotop