Archiv aktualit

Tisk

Pasivní domy se otevřou zájemcům o úsporné bydlení

Dagmar Šimonová | Pondělí, 07. listopad 2011 |

Přidat na Seznam.cz RD Kostomlaty, autor: Akad. arch. Aleš Brotánek, foto: Aneta TřeštíkováPokud jste o pasivních domech zatím jen četli, ale dosud v žádném nebyli nebo neměli možnost mluvit s jejich majiteli, určitě nepropásněte letošní Dny pasivních domů. Druhý listopadový víkend se zájemcům o úsporné bydlení otevřou v Čechách i na Moravě desítky pasivních domů a dřevostaveb. Již osmý ročník tradiční akce pořádá Centrum pasivního domu.

Vyzkoušejte si pasivní bydlení na vlastní kůži

RD Chocerady, autor: Ing.arch. Miloš Černý, foto: Jindřich ŠpačekNení nad vlastní zkušenost, zvlášť když jde o tak nákladnou investici, jako je stavba rodinného domu. Pokud vás zajímají praktické informace týkající se nízkoenergetického či pasivního bydlení, navštivte určitě některý z desítek pasivních domů, které se 11.-13. listopadu 2011 zapojí do mezinárodních Dnů pasivních domů.

RD Český Brod, autor: Karon. s.r.o., foto: Aneta TřeštíkováTéměř ve všech koutech republiky budete mít možnost poslechnout si zkušenosti přímo od majitelů jednotlivých domů. Ti se pokusí vyvrátit obvyklé mýty spojené s pasivními domy. Na vlastní oči se tak budete moci přesvědčit, že i v úsporných domech lze otevírat okna, mít v nich krb nebo že systém řízeného větrání zvládne ovládat i dítě. Zkušení majitelé vám zároveň poradí, na co si dát při stavbě pasivního domu pozor a kterých chyb se vyvarovat.

Letos se představí nejen rodinné domy

RD Srch u Pardubic, autor: Atelier L. Langerová, Vacek, VojtíkMnohé návštěvníky určitě překvapí rozmanitost staveb, které se letos do projektu zapojí, kromě klasických rodinných domů to budou i vzdělávací centra nebo firemní sídla. O tom, že v pasivním standardu lze stavět i architektonicky zajímavě se ostatně budete moci přesvědčit sami již 11.-13. listopadu 2011 v rámci Dnů pasivních domů.

Více informací o akci včetně seznamu zapojených domů najdete na internetové adrese www.pasivnidomy.cz, nebo můžete kontaktovat Kateřinu Tydlačkovou na tel: 777 479 140 nebo na emailu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Dny pasivních domů finančně podpořil Státní program na podporu úspor energie a využití obnovitelných zdrojů energie pro rok 2011 – Program EFEKT.

Kdo nás pozve dál?

Centrum pasivního domuCentrum pasivního domu je neziskovým sdružením, které vzniklo za účelem podpory a propagace standardu pasivního domu a zajištění kvality pasivních domů. Členy sdružení jsou architekti, projektanti, stavební firmy, výrobci stavebních materiálů a prvků, a všichni ostatní odborníci se zájmem o pasivní domy. Sdružení koordinuje celostátní Síť center pasivního domu, která pořádá semináře a poskytuje veřejnosti bezplatné poradenství. Projekt je spolufinancován ze SFŽP a MŽP. Spolu s Českou radou pro šetrné budou je součástí iniciativy Šance pro budovy, jejímž cílem je modernizace českého stavebnictví směrem ke kvalitnějším a úspornějším budovám.


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop