Archiv oborových článků

Tisk

Revoluce ve skrytém kotvení fasádních desek

a.janousek | Středa, 18. duben 2012 |

Přidat na Seznam.cz

cembrit3Popusťte uzdu své fantazii a využijte všechny možnosti, které nabízí Cembrit Flow System. Jedná se o kompletně vyřešený prefabrikovaný systém nejen pro dřevostavby, skládající se ze speciálně upravených vláknocementových desek, hliníkových profilů a příslušenství, dovolující vytvářet lehké, větrané fasády bez viditelných šroubů. Celý systém je kompatibilní se standardními profily pro ostění a rohy společnosti Cembrit.

cembrit2Ve spojení s velice jednoduchou montáží dovoluje vytvářet inspirativní větrané fasády. Zároveň, ve srovnání s jinými systémy skrytého kotvení, přináší i nákladově velmi efektivní alternativu. Cembrit Flow System umožňuje vytvářet hladké moderní fasády bez rušivých kotevních prvků. Montáží tohoto systému spolu s deskami z řady URBANNATUREdosáhneme esteticky zdařilé a kreativní fasády.

Základní parametry

Cembrit Flow System je dostupný pro všechny fasádní desky METRO z řady URBANNATURE. Pro montáž systémem Cembrit Flow jsou fasádní desky vyráběny ve dvou základních rozměrech 1192x597/297mm a tloušťce 8mm. Díky jednoduchému řezání fasádních desek přímo na staveništi je zajištěna absolutní přizpůsobivost projektu obálky domu.

Jednoduchá montáž

cembrit5Předpokladem pro rychlou montáž celého systému je dokonale zpracovaný projekt vzhledu fasády, prefabrikace všech dílců a především manuální zručnost proškolených montážníků. Cembrit Flow System můžeme kotvit na všechny druhy podkladních roštů. V místě viditelné svislé spáry, musí být nalepena páska odolná UV zářením o šíři 50 mm. Osová vzdálenost nosného roštu je stanovena 600 mm – překračovat tento rozměr není vhodné, deska by neměla dostatečnou oporu. Profily musí být instalovány horizontálně v jedné řadě, vzdálenost mezi úrovní terénu a první řadou desek musí být minimálně 150 mm. Drážka, která je na zadní straně desky, se přiloží k peru na nosném profilu a deska se do pera zatlačí. Horní profil se zasune za desku tak, aby šikmá část profilu byla opřena o vrchní hranu desky. Do drážky již namontovaného horního profilu se přišroubuje nosný profil. Pro namontování další řady desek. Fasádu ukončíme horním profilem, který je k tomu určený.

Svou barvu si najde každý

cembrit4Cembrit Metro je na stavební trh dodáván s vysoce kvalitním a barevně rovnoměrným povrchem. S jistotou uspokojí architektonické vize každého z nás. Výsledkem celého barvícího procesu na vodní bázi jsou desky velmi odolné vůči biologickým činitelům, vodě a nečistotám. Zároveň jsou vysoce odolné vůči mechanickému namáhání, které se s výhodou využije při často nešetrné manipulaci a montáži fasádních desek na staveništi. Barvy škály Cembrit URBANNATURE zvolené pro desky Cembrit Metro jsou inspirovány pulzujícími barvami velkoměsta. Jsou to čisté, jasné a přitažlivé barvy určené pro odvážné a hravé nápady města.

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop