Tisk
Dřevo - kreativní a hravé za každých okolností

Dřevo - kreativní a hravé za každých okolností

Dagmar Šimonová | Pátek, 20. leden 2012 |

Přidat na Seznam.cz Dřevo je pozoruhodný přírodní materiál, který pro své unikátní vlastnosti slouží k mnoha různým účelům. Můžeme se s ním setkat jako s nosným prvkem ve složité konstrukci, odolným pochozím materiálem na terase či interiérové podlaze i jako s dekorativní surovinou pro výrobu nábytku a bytových doplňků. Zároveň existuje tolik možných variant jeho opracování a ošetření, že v každé situaci dokáže vypadat jinak.

Dřevo je častým společníkem designéra

Nuzzles™Mladý ambiciózní designér John Christenson, pocházející z Chicaga, si se dřevem hraje svým vlastním způsobem. Jak se dostal ke svým „Nuzzles™" popisuje následovně: „Jako malý kluk jsem byl doslova fascinovaný dřevěným puzzle, které jsem dostal od svých rodičů. Když jsem dosáhl určité manuální zručnosti, rozhodl jsem se dřevěné puzzle vyrobit sám – byly to písmena, které dohromady složily mé jméno. Brzy jsem mu dal jméno „Nuzzles™" (name puzzles) a vyrobil unikátní skládanky pro všechny členy své rodiny. Dnes už mám zakázky z celého světa."

Originál je v dnešní době k nezaplacení

Nuzzles™John Christenson vyrábí Nuzzles™ vlastnoručně na lupínkové pile, každý kus je tak originálem. Sám také písmena brousí a lakuje, aby dosáhl co nejefektivnějšího výsledku. Do své práce vkládá kus sebe, což samozřejmě vyžaduje množství času a úsilí. Dřevěná písmena nemusí nutně vytvářet pouze jméno, pomocí tohoto nástroje lze vyjádřit i něco jiného. Pro ty, které zajímavý doplněk zaujal, mám ale špatnou zprávu – John vzhledem k množství nasmlouvané práce v současné době nové objednávky nepřijímá.

Nuzzles™Nuzzles™Nuzzles™

Nuzzles™John Christenson vystudoval grafický a produktový design na univerzitě v Illinois a kromě dřevěných písmen se věnuje i tvorbě nábytku. Na zakázku různých klientů také vytváří webový a multimediální design.

Nuzzles™Nuzzles™Nuzzles™

Vaše komentáře (3)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Nábytek a doplňky”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop