Jak na úložné prostory v obývacím pokoji dřevostavby

Jak na úložné prostory v obývacím pokoji dřevostavby

Markéta Gajdošová | Čtvrtek, 29. listopad 2018 |

Přidat na Seznam.cz

Obývací pokoj bývá v dřevostavbě zpravidla tou největší a nejpoužívanější místností. V místě, kde by měla vládnout dokonalá harmonie, však často panuje chaos. Rodina se tu schází u televize, často slouží jako jídelna a výjimkou není ani obývák propojený s kuchyní. Jak naplánovat úložné prostory v dřevostavbě a zorganizovat pořádek v obývacím pokoji, je tématem dnešního článku.

Plánujte úložné prostory s předstihem

Je mnohem lepší pamatovat na dostatečné množství úložných prostorů ještě před stavbou dřevostavby, než je pak řešit po nastěhování. Promyslete si proto své požadavky a řešte je již při plánování své dřevostavby s architektem, nebo úpravou typové dřevostavby, kterou si necháte postavit na klíč. Berte to stylem "být připraven".

Minimalizujte

Je skvělé udělat si inventuru všeho, co vlastníte. A říct si, zda opravdu všechno potřebujete. V dnešní době zahlcení je velmi oblíbený směr minimalismu, a to z jednoho dobrého důvodi: více věcí = více chaosu. Alespoň podle filozofie tohoto životního směru.

Využívejte nábytek s úložným prostorem a doplňky

Chaosu na konferenčním stolku, který je "nejvytíženější" odkládací plochou v obývacím pokoji, se můžete zbavit použitím proutěných či látkových košů (organizérů), kterým určíte konkrétní funkce.

Využijte také úložné prostory v obývákové sedačce, které se dají použít pro uložení lůžkovin pro návštěvy, dek na zimupřípadně dalších věcí, ke kterým nepotřebujete pravidelný přístup a nemusí vám zabírat místo v ložnici ve skříni.

Zútulněte obývák knihovnou nebo komodou

Komody jsou šikovné pro uložení věcí, které chcete mít po ruce, ale nemusí být vidět - menší věci denní potřeby, starší časopisy nebo textil, který nemusí být ve skříni na oblečení.

V knihovně zase uložíte svou sbírku knih, LP a DVD disků nebo oblíbených dekorací včetně fotografií, které dodají obývacímu pokoji na útulnosti.

Braňte se chaosu, hledejte harmonii

Cílem není naplánovat co nejvíce úložného prostoru, ale vytvářet životní prostor. Braňte se chaosu a hledejte harmonii. Řiďte se tím, co dělá dobře vám i celé rodině.

Inspiraci můžete načerpat také z našich redakčních návštěv dřevostaveb nebo v článcích z kategorie nábytek a doplňky.

V dalším pokračování seriálu na vás čekají úložné prostory v ložnici dřevostavby.

Markéta Gajdošová

 

Zajímám se především o design a interiéry, ale i veškeré zajímavosti, které se v oboru dřevostaveb objeví. Sama bydlím v paneláku, ale o dřevostavbách si ve volných chvilkách sním.

Nejnovější články autora

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Nábytek a doplňky”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop