Inspirace pro interiér jídelny v masivní dřevostavbě

Inspirace pro interiér jídelny v masivní dřevostavbě

Redakce | Úterý, 05. únor 2019 |

Přidat na Seznam.cz

Říká se, že doba je uspěchaná, a jediná chvíle, kdy se rodina sejde, bývá u společné večeře. Ne vždy je to možné, ale pokud takovou chvíli opravdu vyšetříme, mělo by jít o stolování příjemné. Základem je samozřejmě bytelný stůl, k němuž se vejdou všichni členové rodiny, a pohodlné židle. Ideální je mít „v záloze" jedno či dvě místa navíc. Zda jsme zvolili správný nábytek, poznáme v takzvaných zátěžových situacích – když přijde návštěva nebo při rodinných oslavách. Vybrali jsme pro vás pro inspiraci několik kusů nábytku, které se budou hodit při zařizování srubu či roubenky. Jsou důkazem, že ne vždy se musí interiér v masivní dřevostavbě nést v tradicionalistickém stylu.

jidelna-v-masivni-drevostavbe-wood-life-2

 

Jídelna v masivní dřevostavbě může být zařízena i moderně, tak jako v domě od firmy WOOD-LIFE CZ s.r.o.


Rozkládací dřevěný jídelní stůl

designovy-rozkladaci-stul-marthi-design

 

Někdy se nám do prostoru jídelny hodí stůl rozkládací. Určitě doporučuji volit takové stoly v provedení bez mezery uprostřed (mezera je nevzhledná a vadí běžnému provozu stolu a úklidu). Ideální varianta je s prodlužovací deskou schovanou pod stolem, jež naváže na jeho konci. Stůl BOK od Ethnicraft je klasického, ale odlehčeného designu. Vyrábí se i v černé variantě dubu, která svou relativní subtilností podtrhne masivnost dřevostavby.


jidelna-v-masivni-drevostavbe-ekopanely-pecin-1

 

Tradičnější způsob zařízení jídelny ve srubu nebo roubence - dřevěným nábytkem. Zde v masivní dřevostavbě od firmy EKOPANELY SERVIS s.r.o.


Designový jídelní stůl s ořechového dřeva a chromu

designovy-stul-orechove-drevo-chrom-home-styledesignovy-stul-orechove-drevo-chrom-home-style

 

Krásné zpracování kombinace ořechové desky a chromových nohou stolu. Jasný důkaz toho, že i chrom v patřičném designu může působit elegantně, nadčasově, navíc v kombinaci se dřevem pozbývá svůj chlad. Stůl lze kombinovat se židlemi dvojí konstrukce – dřevo či chrom. Jednotlivé typy židlí lze u jednoho stolu kombinovat.


jidelna-v-masivni-drevostavbe-bartos-1

 

Minimalistické pojetí jídelny v masivní dřevostavbě od firmy BARTOŠ DŘEVOSTAVBY s.r.o.


Dřevěné židle - perfektní do jídelny dřevostavby

designova-drevena-zidle-situs-furniture-1designova-drevena-zidle-situs-furniture-2

 

Vývoj této židle trval pět let. Ladné linie, precizní zpracování a elegantní vzhled dokonale odlehčí interiér masivní dřevostavby. K odstínu roubení je třeba zvolit správné barevné provedení nábytku – série FIGURE se standardně vyrábí ve třech druzích dřeva (jasan, dub, ořech), není však problém vyrobit nábytek i z jiného druhu dřeva – javoru, jilmu, třešně, hrušně...


jidelna-v-masivni-drevostavbe-bartos-2

 

Moderní jídelní stůl a židle v interiéru masivní dřevostavby od firmy BARTOŠ DŘEVOSTAVBY s.r.o.


Kombinace sklo/kov nechá viniknout krásu masivních konstrukcí dřevostaveb

designovy-stul-soviet-italia-cross-1designovy-stul-soviet-italia-cross-2

 

Zajímavou variantu jiídelních stolů nabízí SOVET ITALIA v sérii CROSS. Stoly mají kovovou podnož s možností volby barevného provedení. Deska může být skleněná, keramická i dřevěná. Pokud bychom chtěli nechat vyniknout krásu masivních konstrukcí dřevostavby, určitě bych doporučila variantu sklo/kov nebo keramika/kov.


jidelna-v-masivni-drevostavbe-bartos-3

 

Interiér jídelny a kuchyně v masivní dřevostavbě od firmy BARTOŠ DŘEVOSTAVBY s.r.o.


Jídelní stůl s masivní středovou podnoží vynikne v každém interiéru dřevostavby

designovy-stul-soviet-italia-deod-1designovy-stul-soviet-italia-deod-2

 

Jídelní stůl s masivní středovou podnoží svým designem a variabilitou provedení vynikne v každém interiéru. Středová podnož navíc umožní přistavení libovolného počtu židlí. Stůl je vyráběn v několika průměrech v závislosti na volbě materiálu stolní desky, v případě keramiky může být deska stolu také čtvercová. Stolní desky lze zvolit v mnoha barevných provedeních skel, keramiky nebo dřeva. Podnož je opět kovová s možností výběru z pěti barev. Díky mohutné noze působí stůl i přes subtilní desku velmi stabilně.


jidelna-v-masivni-drevostavbe-bartos-4

Jídelní kout v masivní dřevostavbě od firmy BARTOŠ DŘEVOSTAVBY s.r.o.


Hranatý jídelní stůl

hranaty-jidelni-stul-kodo-1hranaty-jidelni-stul-kodo-2hranaty-jidelni-stul-kodo-3hranaty-jidelni-stul-kodo-4

 

Hranatý jídelní stůl KODO vyniká svým designem, možností volby rozměrů i materiálovým provedením. Při správné kombinaci barev a materiálů se hodí do každého interiéru. Stůl může působit teple, i studenějším dojmem, masivně i subtilně. Při volbě židlí nejsme nijak zvlášť omezeni, ale oba prvky by se měly vzájemně doplňovat.


Jídelní sestava s lavicí se do masivní dřevostavby skěle hodí

jidelni-sestava-stul-zidle-next125jidelni-sestava-stul-lavice-next125

 

Elegantní zpracování jídelní sestavy série NEXT125 německého výrobce Schüller se určitě do masivní dřevostavby hodí. Ke stolu lze vybrat pohodlné židle stejné barvy, podle charakteru interiéru však může být místo židlí použita i lavice.

ing-arch-jirina-pustejovska-interierova-architektka
Ing. arch. Jiřina Pustějovská
interiérová designérka

 

Kam dál?


Další inspiraci pro zařízení vaší jídelny v masivní dřevostavbě naleznete v našich redakčních návštěvách nebo v článcích z rubriky design, či nábytek a doplňky v interiéru dřevostaveb.

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Nábytek a doplňky”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop