Jak vybavit studentský pokoj pro učení i spánek?

Jak vybavit studentský pokoj pro učení i spánek?

Komerční sdělení | Pondělí, 23. prosinec 2019 |

Přidat na Seznam.cz

Hledáte tipy, jak připravit pokoj na studentský život vaší ratolesti? Už nemusíte. Sepsali jsme pro vás to nejdůležitější, na co byste se měli zaměřit.

Studovna i relax zóna

Každé dítě se během dospívání vyvíjí, a to se odráží v jeho aktuálním životním stylu. Prvních pár let mají děti místo pokoje spíše hernu, která je prostorem pro zábavu a odpočinek. Jako dospívající studenti chtějí mít ale místnost, kde mohou trávit volný čas sami i s přáteli, kde mohou nerušeně studovat a který si mohou přizpůsobit svým zájmům. Studentský pokoj by neměl být jeden velký chaos, ale měl by mít oddělené zóny – místo s postelí, kde spí, čte si a odpočívá, místo se stolem, kde pracuje a má prostor pro studium, případně další podle koníčků a prostoru pokoje.

Zajistěte kvalitní osvětlení

Zajistěte dostatek kvalitních svítidel v celé místnosti. Důležitý je lustr jako centrální osvětlení. Ale nepůjde to ani bez jednotlivých lamp: na pracovní desku, kde se bude student učit a pracovat na školních úkolech, a k posteli nebo k místu, kde si nejraději čte a tráví svůj volný čas.

Myslete na dobrý spánek

Postel není jen prostor ke spánku, ale i místo, kde teenageři často odpočívají, čtou si, relaxují a kde se někdy také učí. Proto byste měli kromě samotného rámu postele vybrat i dobrý rošt a pohodlnou matraci. Kvalitní spánek může výrazně ovlivnit celkovou pohodu vašeho potomka, kterou bude potřebovat nejen pro nadcházející studijní období. Vaše dítě určitě ocení také rozkládací postel nebo vysouvací lůžko, které může sloužit pro občasné přespání kamarádů. Pokud máte větší pokoj, vyberte také pohovku nebo křeslo, čímž oddělíte spací a odpočinkovou zónu.

Kvalitní zastínění

Cesta k vydatnému spánku vede nejen přes kvalitní postel, ale také přes dostatečné zatemněnou místnost. Spánkový hormon melatonin, který se na kvalitě našeho spánku podílí, se v těle tvoří pouze tehdy, je-li v pokoji úplná tma. Té většinou docílíte pouze zatemňovacími roletami, které student během noci nanejvýš ocení. Vybírejte z kvalitních a stylových rolet společnosti ISOTRA, která nabízí i oblíbené rolety den a noc.

Studentský koutek je nutnost

Studentský stůl není nikdy dostatečně velký. Časem se zaplní učením, ale možná i počítačem, tiskárnou a jiným příslušenstvím. Kromě šířky myslete také na nastavitelnost výšky, kterou vaše dítě ocení nejen v průběhu dospívání. Možná i časem s přibývajícími koníčky objeví zájmy, ke kterým se bude tento typ stolu hodit. Pokud vám to místo dovoluje, pořiďte dva stoly. Jeden může student vnímat jako čistě studijní plochu a na druhém může tvořit a trávit volný čas. Jak víte, děti dokážou u internetu prosedět hodiny, myslete proto i na pohodlnou ergonomickou židli.

Bez úložného prostoru to nepůjde

Puberťáci otázku úložného prostoru většinou tolik neřeší, ale i tak ho potřebují mít dostatek. Každý by měl mít prostornou skříň na oblečení. U pracovního stolu by měly být šuplíky a přihrádky na studijní potřeby a další drobnosti. Dále byste jim měli zajistit knihovnu nebo nástěnné police, které mohou také využít na odkládání knih nebo dalšího učení.

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Nábytek a doplňky”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop