Vybavte svůj domov poctivým a ručně vyrobeným nábytkem z masivu

Vybavte svůj domov poctivým a ručně vyrobeným nábytkem z masivu

Markéta Kristová | Úterý, 30. leden 2024 |

Přidat na Seznam.cz

Zařizujete si dům či byt nebo prostě jen potřebujete zvelebit vaše stávající bydlení? Dřevěný nábytek z masivu od společnosti UNIS-N společně s kvalitní povrchovou úpravou přírodními vosky dodá vašemu interiéru osobitý styl. Výběr nábytku je opravdu široký a navíc si u nich můžete nechat vyrobit nábytek podle vašich představ.

Společnost UNIS-N, největší výrobce celodřevěného nábytku v ČR sídli v Sedlčanech. Právě zde, pod rukama mistrů truhlářů vznikají překrásné a originální kousky nábytku z masivu, které vás ohromí svou jedinečnou vůní dřeva a pryskyřice.

Ať už potřebujete masivní postel do ložnice, stůl a židle do jídelny, skříňky, knihovnu a stůl do obývacího pokoje nebo třeba zařizujete dětský pokoj, vše naleznete na e-shopu Dřevěný-nabytek.cz. Pokud však o nábytku z masivu teprve uvažujete, podívejte se na výhody, které dřevo do interiéru obecně přináší.

DrevoaStavby.cz Dřevěný nábytek z masivu UNIS-N ložnice

Zdroj: Dřevěný-nábytek.cz

Jaké výhody nábytek z masivu přináší


Existuje hned několik důvodů, proč si vybrat dřevěný nábytek z masivu:

  • Trvanlivost a odolnost: Dřevěný nábytek z masivu je obvykle velmi trvanlivý a odolný. Správně udržovaný masivní nábytek může vydržet desítky let a dokonce i generace.
  • Estetika: Dřevěný nábytek má přírodní a krásný vzhled. Dřevěné vzory a textury dodávají nábytku jedinečný charakter. Můžete vybírat z různých druhů dřeva, jako je dub, javor, buk nebo třeba exotické dřeviny, což vám umožňuje přizpůsobit vzhled nábytku vašim preferencím.
  • Ekologický aspekt: Dřevěný nábytek z masivu je ekologicky šetrnější volbou než nábytek vyrobený z plastu nebo jiných syntetických materiálů. Pokud se zajímáte o udržitelnost a ochranu životního prostředí, můžete vybrat nábytek z certifikovaných lesů nebo recyklovaného dřeva.
  • Jedinečnost: Každý kus dřevěného nábytku z masivu je jedinečný díky přirozeným variacím v dřevěných vzorech a barvě. To znamená, že nebudete mít stejný nábytek jako kdokoli jiný, což může dodat vašemu domovu osobní a unikátní vzhled.
  • Opravitelnost: Pokud by se na dřevěném nábytku z masivu objevily drobné poškození, lze je obvykle snadno opravit. Můžete například zbrousit a znovu povrchově upravit poškozenou část, což prodlouží životnost nábytku.
  • Hodnota: Dřevěný nábytek z masivu může být investicí do budoucnosti, protože si často udržuje nebo dokonce zvyšuje svou hodnotu v průběhu let. Starožitný dřevěný nábytek často získává na ceně.
  • Zdravotní aspekty: Dřevěný nábytek je obvykle méně náchylný k uvolňování škodlivých chemikálií než nábytek vyrobený z umělých materiálů, což může být pro zdraví obyvatel domu přínosné.
  • Nenapodobitelná vůně dřeva: Když si pořídíte nábytek z masivního dřeva a přinesete si ho domů, rozprostře se po vašem pokoji omamná vůně dřeva a pryskyřice. Dřevo vydrží vonět dlouho a tak bude přinášet do vašeho domova harmonii přírody kdykoliv se vrátíte domů.

DrevoaStavby.cz Dřevěný nábytek z masivu UNIS-N_prádelník

obr.: Ukázka ručně vyrobeného prádelníku z masivu z rukou šikovných mistrů truhlářů společnosti UNIS-N.
Zdroj: Dřevěný-nábytek.cz

Dřevěný nábytek ze smrku či borovice?


Dřevo ze smrku a borovice je svou kvalitou poměrně srovnatelné. Pokud se rozhodnete mít nábytek v barevném odstínu, pak je pro vás vhodný nábytek ze smrku, u kterého časem nedochází ke změnám barvy dřeva.

Textura smrkového dřeva

Naopak u nábytku z borovice díky působení UV záření dřevo časem ztmavne a jsou na něm více viditelné barevné rozdíly mezi bělí a jádrem. U borového nábytku UNIS-N se proto raději z estetického důvodu doporučuje bezbarvá povrchová úprava, díky které výsledný efekt vypadá velmi dobře.

Textura borovicového dřeva

Přirozená krása nábytku z masivu vždy nejvíce vynikne s bezbarvým transparentním voskem. Pokud jste zastánci přírodního vzhledu nábytku, pak by pro vás měl být bezbarvý vosk jasnou volbou. Jakýmkoliv jiným obarvením jak přírodními, či syntetickými barvami zastíráte unikátnost a přirozenou krásu každého kusu nábytku z masivu.

Ukázky realizací dřevěného nábytku z masivu v interiéru


Mistři truhláři ze společnosti UNIS-N pracují pouze s výběrovým dřevem. To zaručuje vysokou kvalitu každého výrobku. Nábytek se dá atypicky upravit nebo si ho můžete nechat vyrobit na míru, přesně podle vašich přání a představ. Pokud si potřebujete nábytek přeci jen osahat a vidět ho na vlastní oči, můžete navštívit vzorkovou prodejnu, která sídlí v Sedlčanech.

DrevoaStavby.cz Dřevěný nábytek z masivu UNIS-NDrevoaStavby.cz Dřevěný nábytek z masivu UNIS-N

 

DrevoaStavby.cz Dřevěný nábytek z masivu UNIS-NDrevoaStavby.cz Dřevěný nábytek z masivu UNIS-N

 

DrevoaStavby.cz Dřevěný nábytek z masivu UNIS-N DrevoaStavby.cz Dřevěný nábytek z masivu UNIS-N

 

DrevoaStavby.cz Dřevěný nábytek z masivu UNIS-NDrevoaStavby.cz Dřevěný nábytek z masivu UNIS-N

 

DrevoaStavby.cz Dřevěný nábytek z masivu UNIS-NDrevoaStavby.cz Dřevěný nábytek z masivu UNIS-N

 

DrevoaStavby.cz Dřevěný nábytek z masivu UNIS-NDrevoaStavby.cz Dřevěný nábytek z masivu UNIS-N

 

Široký výběr dřevěného nábytku z masivu→

Dřevěný nábytek z masivu UNIS-N

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Nábytek a doplňky”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop