Tisk
V závodě Chlumčany byla slavnostně uvedena do provozu nová pec

V závodě Chlumčany byla slavnostně uvedena do provozu nová pec

Dagmar Šimonová | Středa, 15. únor 2012 |

Přidat na Seznam.cz

Společnost LASSELSBERGER, s.r.o. zlepšuje technologickou vybavenost závodu v Chlumčanech. V pondělí 13. února 2012 byla slavnostně uvedena do plného provozu nová pec italského výrobce Sacmi. Cílem je stále dosahovat srovnatelné technické vybavenosti se světovými výrobci. Kompletní linka včetně nové pece vyrábí velké formáty dlaždic 60 x 60 cm, což jsou trendové produkty v nejvyšším cenovém segmentu, srovnatelné kvalitou i designem s italskými výrobky.

 

Do provozu byla uvedena kompletní linka na výrobu velkoformátových dlaždic

„V letošním roce předpokládáme v chlumčanském závodu výrobu minimálně 10,5 mil. m2. Ke splnění tohoto cíle pomůže nově postavená linka na výrobu velkoformátových dlaždic. Investiční náklady na tuto linku byly ve výši 76 mil. Kč," uvedl generální ředitel Roman Blažíček.

 

RAKO - série ATRIUMMontáž pece byla zahájena 17. listopadu 2011 a v rekordním čase dvou měsíců byla odstartována zkušební výroba. Nejmodernější technologie nové pece (Sacmi) využívá odpadní teplo, z toho plyne vyšší efektivita ve srovnání se starší technologií. Současná technologie zvyšuje celkovou produktivitu linky o 50 % ročně, oproti současnosti, v závislosti na vyráběném formátu. Součástí linky je i nový lis s tonáží 5 000 tun, který garantuje maximální kvalitu velkých formátů dlaždic 45 x 45, 60 x 60 cm. Vyrobené dlaždice jsou následně kalibrovány na dvou kalibračních linkách, druhá kalibrační linka, investice ve výši 15 mil. Kč, byla uvedena do provozu v roce 2011. Výroba na těchto linkách dosahuje vysokou rozměrovou přesnost. Vedle již uvedených formátů je kalibrován také formát 30 x 60 cm. Díky vyšší výrobní kapacitě „velkých formátů" budeme schopni uspokojit poptávku jak na tuzemském, tak i zahraničních trzích. Na montáži linky se podíleli zahraniční dodavatelé z Itálie Sacmi System a z lokálních firem nejvýznamněji spolupracovaly firmy D- beton a Servis Chlumčany.

 

Výrobní závod v Chlumčanech se tak stal největším a nejmodernějším závodem skupiny Lesselsberger

RAKO - série BOTANICAVýrobní závod v Chlumčanech se instalací nových technologií stal nejmodernějším výrobním závodem skupiny LASSELSBERGER na výrobu dlaždic a s kapacitou výroby 10, 5 mil. m² za rok je i výrobním závodem největším. V příštím roce oslaví závod Chlumčany 140 let své existence. V roce 2011 vyrobil 9,9 mil. m2 dlaždic a universálních obkladů, což je největší výroba v historii závodu. Přesto se nepodařilo plně uspokojit potřeby trhu. Právě díky tomuto faktu se daří trvale investovat do modernizace výrobního zařízení, v uplynulém roce to byly investice ve výši 110 mil. Kč a v roce 2012 plánujeme investice ve výši 150 mil. Kč

 

RAKO - série ABSOLUTCelkové investice společnosti LASSELSBERGER, s.r.o. v letošním roce povedou k zvýšení produktivity keramických výrobků a operativní dostupnosti požadovaných obkladů. Cílem je udržet a posílit si tržní podíl v tuzemsku i na exportních trzích, zlepšovat kvalitu a disponibilitu výrobků RAKO pro zákazníky. Společnost LASSELSBERGER, s.r.o. uvádí koncem února na trh novou kolekci NEWS 2012.

 

 

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Ostatní”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop