Perfektní podlahu v dřevostavbě zajistí cementový potěr Cemflow

Perfektní podlahu v dřevostavbě zajistí cementový potěr Cemflow

Komerční sdělení | Pátek, 12. červen 2020 |

Přidat na Seznam.cz

Počet dřevostaveb v posledních letech roste, dalo by se dokonce říci, že tento typ výstavby zažívá doslova boom, především v oblasti rodinných domů. Při stavbě domu na bázi dřeva je však nutné vybírat materiály s ohledem na specifika dřevostaveb.

Zvýšená vlhkost v prostředí, zvláště v době výstavby, totiž může u dřevěných sendvičových konstrukcí způsobit rozkližování panelů, praskání, bobtnání a další podobné defekty. Při konstrukci podlah v dřevostavbách se proto uplatňují lité potěry CEMFLOW na bázi cementového pojiva z nabídky skupiny Českomoravský beton.

S tímto materiálem lze během pár hodin dosáhnout perfektně rovných podlahových ploch s vynikající pevností bez obav z toho, že zvýšená vlhkost napáchá v objektu zbytečné škody.

Krásu podlahy obvykle posuzujeme jen podle položené krytiny, kterou ve výsledku vidíme. Aby však byla dokonalá i tato vrchní, nášlapná vrstva, je třeba vybrat i kvalitní základ pro její pokládku.

Při použití obyčejných podlah z cementové mazaniny totiž může hrozit výškový rozdíl v rozích jedné místnosti i několik centimetrů, což např. značně zkomplikuje instalaci nášlapných podlahových vrstev a poté i nábytku. Litá podlaha je naproti tomu perfektně rovná a zároveň velmi pevná i bez použití ocelové výztuže.

Při použití potěru obecně zabudováváme do podlahové konstrukce určité množství technologické vody, která musí co nejdříve vyschnout, nejpozději však před pokládkou finálních, tj. nášlapných, vrstev podlahy.

S ohledem na kratší dobu potřebnou na vyschnutí podlahové vrstvy, v určitých případech, oproti jiným materiálům, např. potěru na bázi síranu vápenatého (anhydrit), je cementový potěr CEMFLOW pro dřevostavby ideální volbou.

Rozhodující jsou v tomto směru požadavky na maximální vlhkost před realizací dalších podlahových vrstev, které jsou méně přísné pro potěry cementové než pro potěry anhydritové, hlavně v podobě bez podlahového vytápění.


Ukázka realizace lité podlahy v dřevostavbě - CEMFLOW


Charakteristika cementového litého potěru CEMFLOW

Cementový litý potěr CEMFLOW, který vyrábí skupina Českomoravský beton, vyniká vysokou pevností v tahu za ohybu, rychlým nárůstem pevností po zatvrdnutí a tím pádem také možností brzkého zatížení konstrukce. Díky tekutosti, obdobné jako u samozhutnitelných betonů, je uložení potěru snadnější.

Vysoká hutnost a dokonalé zalití minimalizují odpor při prostupu tepla, a tím urychlují prohřátí vytápěného prostoru. CEMFLOW se používá k vytváření vnitřních podlahových konstrukcí i bez použití ocelové výztuže.

Její použití pro zvýšení únosnosti podlahového souvrství (vhodné například v garážích) je však možné. CEMFLOW lze řešit i v barevném provedení a jako finální pochozí povrch.

6 Lití_potěru_Cemflow_na_stavbě (2)

obr.: Lití potěru Cemflow na stavbě.


Dřevostavby, ale i sklepy, sauny a wellness

Kromě dřevostaveb se CEMFLOW výborně uplatní při rekonstrukcích i v klasických, zděných novostavbách, včetně prostorů s vyšší vlhkostí, jako je historická zástavba, garáže, sklepy, wellness prostory apod.

Lité potěry CEMFLOW vynikají vysokou tekutostí, takže materiál vyplní veškeré prostory, např. mezi trubkami či kabely, a snadno se ukládá do konstrukce.

Díky snadné manipulaci s litými potěry se tak realizace kompletních podlah rodinného domu zkrátí přibližně na polovinu. Materiály pro lité podlahy jsou vyráběny v betonárnách skupiny Českomoravský beton s plně automatizovaným systémem řízení dle speciálních a ověřených receptur.

Realizace lité podlahy je s potěrem CEMFLOW velmi jednoduchá a rychlá. Čerstvá tekutá směs se přečerpá na určené místo, kde ji odborná firma zpracuje do požadované roviny. Po ukončení práce se veškeré zařízení ze stavby ihned odváží.

Zůstane „jen" krásná hotová a perfektně rovná podlaha, která bude spolehlivě sloužit jako základ či finální povrch desítky let. Za jeden den je možné nalít plochu až 1000 m2. Hotová podlaha je po 24 – 48 hodinách pochozí, už po 4 – 5 dnech ji lze zatížit lehkým stavebním provozem.

3 Příjezd_techniky_a_doprava_materiálu_na_stavbu

obr.: Příjezd techniky a doprava materiálu na stavbu.

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Podlahy a povrchy”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop