Tipy na trendy betonové dlažby

Tipy na trendy betonové dlažby

Komerční sdělení | Čtvrtek, 25. březen 2021 |

Přidat na Seznam.cz

Jedním z pozitiv, které přinesl poslední nelehký rok je fakt, že většina z nás získala více času na údržbu a zlepšování svého bezprostředního okolí. Zvláště ti, co mají vlastní zahradu, poznali její nekonečné možnosti. Pokud během nadcházejícího jara máte v plánu stavební úpravy v exteriéru, možná oceníte tipy na trendy dlažbu, která kromě pěstěné zeleně do zahrady s jistotou patří.

Při samotném výběru dlažby bychom se měli řídit kvalitou daného povrchu a samozřejmě bychom neměli zapomínat na estetickou stránku. Vzhledem k proměnlivému charakteru počasí s výraznými výkyvy teplot, jsme ve výběru vhodných materiálů v našich zeměpisných šířkách mírně omezeni.

Vyhledávaným materiálem je po dekády beton, díky své odolnosti, trvanlivosti, variabilitě, nepřeberným vzhledovým možnostem a v neposlední řadě díky příznivé ceně. Beton je navíc čistě přírodním materiálem, jehož střídmé použití zajišťuje bezpečný pohyb a zpříjemňuje pobyt na zahradách již po generace.


Novinky sází na přirozenost

Jednou z novinek v portfoliu společnosti Presbeton je plošná dlažba KAYLA. Na první pohled upoutá reliéfním povrchem, který věrně imituje přírodní kámen. Zdrsnělý povrch kromě estetického rozměru přináší i praktické výhody, které oceníte zejména při dešti. Dlažba KAYLA má totiž vynikající protiskluzové vlastnosti.

Je nabízena v atraktivním formátu 600 mm x 300 mm a tloušťce 400 mm, která umožňuje její použití na pochozí plochy, tj. terasy, přístupové cesty k domu a chodníčky nebo na zpevnění povrchů kolem bazénu. Výběr ze tří moderních barev vám umožní dokonale sladit dlažbu s celkovým vzhledem objektu. Dlažba KAYLA je samozřejmě mrazuvzdorná a opatřená vnitřním ochranným systémem Protect System IN proti znečištění a pronikání vody.

KAYLA hnědá

obr.: Zajímavá struktura, tři atraktivní barvy a široké použití na pochozí plochy, to je novinka KAYLA! Foto: Presbeton (betonová dlažba KAYLA)


Pusťte barvy do života

Teplé zářivé barvy ovlivňují náší náladu pozitivním směrem, proto neváhejte a vybírejte z barevných varint dlažeb. Teplá žlutá nebo odstíny červené a terakoty vnesou příjemný optimistický nádech do každé zahrady. Dlažby Presbeton jsou navíc opatřeny takovými vnitřními a povrchovými úpravami, které výrazně prodlouží trvanlivost barevných pigmentů.

ALMA melír žlutá

obr.: Betonová dlažba ALMA je nabízena v několika rozměrech včetně velkého formátu 800 mm x 800 mm. Populární pro povrch teras je i teplý žlutý melír. Při letních grilovačkách oceníte nejušlechtilejší z povrchových úprav PCT pro snadné čištění. Foto: Presbeton

VEKTORIT

obr.: Červená barva vás doslova nabije energií. A té je v zahradě potřeba víc než dost, nemyslíte? Zajímavá rustikální dlažba VEKTORIT věrně imituje stará cihlová dláždění. Foto: Presbeton (betonová dlažba VEKTORIT)


Velké formáty scénu neopouští

Velkoformátová dlažba je v posledních letech nesmírně trendy. A ze scény jen tak neodejde. Působí totiž luxusně, sjednocuje prostor a opticky ho zvětší. Své uplatnění tak nachází jak ve stísněných prostorech, tak tam, kde je žádoucí velikost vyskládané plochy naopak podtrhnout.

Společnost Presbeton, nabízí celou řadu velkoplošných dlažeb splňující nejpřísnější estetická i kvalitativní kritéria, včetně těch pro maximální zatížení. Top dlažbou je jednoznačně velkoformátová dlažba MONUME XL, která je využívána na příjezdové cesty, ale i na zpevněné plochy kolem bazénů, kde zákazníci ocení vynikající protiskluzové vlastnosti a atraktivní vzhled.

Na zahradách se však uplatní i subtilnější varianty. Například dlažba DAREA věrně imituje dřevěná prkna, která se hodí zejména na vydláždění cest a chodníčků nebo zahradních teras.

MONUME XL

obr.: Nejodolnější z dlažeb navíc v monumentálním rozměru 1 m x 1 m vypadá v ploše nesmírně luxusně. Ideální na vydláždění příjezdových cest, nebo na okolí bazénů díky svým protiskluzovým vlastnostem. Foto: Presbeton (betonová dlažba MONUME XL)

DAREA hnědá

obr.: Dřevo nebo beton? Dnes již kompromisy dělat nemusíte. Betonová dlažba se vzhledem dřevěných prken vydrží prakticky všechno. Díky povrchové impregnaci PCT je navíc velmi usnadněno její čištění. Foto: Presbeton (betonová dlažba DAREA)

Více informací o betonových dlažbách→

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Podlahy a povrchy”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop