Tisk
Český ostrovní dům vyhrál cenu veřejnosti. Gratulujeme!

Český ostrovní dům vyhrál cenu veřejnosti. Gratulujeme!

Redakce | Středa, 31. květen 2017 |

Přidat na Seznam.cz

Minulý týden byla předána Ocenění za udržitelnost a společenskou odpovědnost, veřejnost nejvíce zaujal projekt Český ostrovní dům. Mediálním partnerem projektu, který má za cíl tvořit soběstačné a vizionářské domy, je časopis DŘEVO&stavby.

V sobotu 27.května převzali zástupci projektu Český ostrovní dům v Černínském paláci prestižní Ocenění za udržitelnost a společenskou odpovědnost vyhlášené Úřadem vlady ČR, Asociací společenské odpovědnosti a Centrem OSN v Praze.

Do prvního ročníku soutěže Sustainable Development Goals - SDGs se přihlásilo 215 projektů. Do výběru se kromě odborné poroty a České rozvojové agentury zapojila také veřejnost, která mezi vybrané finalisty rozdělila 8 293 hlasů.

Soukromý sektor nejvíce zaujal Český ostrovní dům

Český ostrovní dům je projekt týmu talentovaných studentů architektury a stavitelství, kteří na cestě k soběstačnosti staveb spojují pokročilé technologie a šetrnost. Cílem je do stavitelství zavádět nové způsoby a novodobé technologie, které vedou k nulovému dopadu na životní prostředí.

Více o předávání ocenění

Co o sobě píše Český ostrovní dům

Český ostrovní dům vznikl v roce 2016 jako přirozený důsledek této doby plné neuvěřitelných inovací, pokroku a myšlenkové otevřenosti. Slovo ostrovní v tomto kontextu vyjadřuje směřování k soběstačnosti (primárně elektrická energie, voda, teplo) za užití moderních metod nakládání s přírodními zdroji a architekturou. Cílem projektu je spojovat plně funkční, pokroková a důmyslná řešení v krásných, co nejvíce soběstačných a vysoce šetrných budovách. Studiem soběstačnosti se tým projektu usilovně snaží uvažovat nad možnostmi dalšího evolučního kroku stavby domova, udržitelněji zachovávajícího současný standard životní úrovně. Tento proces bude pokračovat studiem hybridních budov a v budoucnu i budov aktivních. Číst dále...

Tématem ročníku 2016 bylo zpracování návrhu dvou off-grid (ostrovních) apartmánových jednotek. Jejich detailní zpracování a dokonalé vizualizace vám jistě stojí za prohlédnutí.

Za prestižní ocenění srdečně gratulujeme a přejeme mnoho zdaru a úspěchů také v dalších letech.
Redakce časopisu DŘEVO&stavby a sruby&roubenky

Více o Českém ostrovním domě:
Projekt Český ostrovní dům spouští druhý ročník úspěšné architektonické soutěže
Český ostrovní dům pomáhá nástupu udržitelných technologií


Vaše komentáře (1)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop