Již podesáté se letos v říjnu uskuteční Den otevřených dřevostaveb

Již podesáté se letos v říjnu uskuteční Den otevřených dřevostaveb

Komerční sdělení | Pondělí, 19. červen 2023 |

Přidat na Seznam.cz

Každý příznivec sportu zná okřídlenou větu „Nikdy neměň vítěznou sestavu, ale vždy změň tu poraženou". Zobecnit to lze také do přístupu „Neměň to, co funguje". Toho se v posledních letech drží i Asociace dodavatelů montovaných domů, která kromě řady nových a inovativních akcí a projektů (za všechny uveďme například mimořádně zajímavou konferenci WOOD CAMP LIVE) má ve svém kalendáři i jeden „držák": říjnový Den otevřených dřevostaveb.

Každý, kdo se v oboru dřevostaveb pohybuje ví, že druhá říjnová sobota je v posledních letech vyhrazena všem příznivcům a zájemcům o dřevostavby. Letos datum konání akce Den otevřených dřevostaveb připadlo na sobotu 7. října 2023, proto si tento termín už dnes uložte do kalendáře! Jak ostatně ukazuje první videopozvánka ADMD, tradiční a letos jubilejní 10. ročník Dne otevřených dřevostaveb opět nabídne průřez a nabídku kvalitního, energeticky úsporného, udržitelného a současně v krátkém čase realizovatelného bydlení.

Zdroj a autor videa: Oficiální YouTube kanál ADMD

Podobně jako v předcházejících letech jej opět pořádá Asociace dodavatelů montovaných domů (ADMD). A kromě exteriérů a interiérů hotových či rozestavených rodinných domů nebo možnosti návštěv výrobních závodů členských firem asociace budou mít dveře otevřeny i nové zajímavé stavby z oblasti občanské vybavenosti. Základní a mateřské školy, objekty pro seniory nebo administrativní a obchodní prostory na bázi dřevostaveb každý rok přibývají a je dobré vidět, co naši výrobci s konstrukcemi na bázi dřeva dnes umí navrhnout a postavit.

I letos čeká na zájemce několik desítek otevřených dřevostaveb


První seznamy otevřených dřevostaveb se objeví na webu ADMD už v létě, jejich kompletní seznam otevřených dřevostaveb pak bude zveřejněn v průběhu září 2023. Kromě termínu je věrný tradici i obsah akce. Napříč republikou budou mít bezplatně „dveře otevřené" desítky rozestavěných i dokončených domů na bázi dřeva a návštěvníci je budou moci navštívit od 10:00 do 17:00 hodin. Na straně hostitelů budou odborníci z realizačních firem, kteří budou připraveni poskytnout veškeré informace související s projekty dřevostaveb.

„Vlastnické bydlení v rodinném domě zůstává bez ohledu na ekonomické cykly prioritou mladých rodin. Naši výrobci růst cen energií, komodit a všeobecnou inflací díky své invenci, novým technologiím a investicím do projekce a výroby zvládají. Dřevostavby jsou tak pořád, i přes mírný cenový růst, optimální cestou k rychlému, dostupnému a současně velmi kvalitnímu a komfortnímu bydlení. Jsem přesvědčena, že to názorně ukáže i letošní jubilejní 10. ročník Dne otevřených dřevostaveb." říká Lenka Trandová, ředitelka ADMD.

Atraktivitu akce Dne otevřených dřevostaveb ostatně potvrzují i čísla z loňského 9. ročníku


Loňské zkušenosti zástupců jednotlivých členských firem ADMD, kteří byli v jednotlivých domech osobně přítomni potvrzují, že povědomí o dřevostavbách a jejich přednostech v naší veřejnosti rok od roku roste. „Loňský ročník navštívila více jak tisícovka návštěvníků, na které čekalo po celé České republice přes 50 certifikovaných dřevostaveb. Vzhledem k tomu, že zájem o členství v naší asociaci se ani loni a letos nezastavil, věřím, že podobnými čísly se budeme moci pochlubit i na 10. ročníku Dne otevřených dřevostaveb." dodává za ADMD její ředitelka Lenka Trandová.

Také letos bude možné přihlásit se k návštěvě každé dřevostavby přes online formulář, který veřejnost najde na webu www.DenDrevostaveb.cz. Tady budou postupně k dispozici i další potřebné informace a novinky letošního ročníku. Navštivte také událost na Facebooku a LinkedInu s nejaktuálnějšími informacemi a představením všech staveb, které budou v sobotu 7. října 2023 otevřeny. Ministr Ing. Jozef Síkela udělil akci Den otevřených dřevostaveb záštitu Ministerstva průmyslu a obchodu.

ADMD

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Aktuálně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop