Dny pasivních domů: <small>Navštivte skutečné dřevostavby</small>

Dny pasivních domů: Navštivte skutečné dřevostavby

Komerční sdělení | Čtvrtek, 08. listopad 2018 |

Přidat na Seznam.cz

Už tuto sobotu se v rámci Dnů pasivních domů otevírá jedna z nejoblíbenějších typovek NOVAHOME KOMPAKT v Újezdu u Brna. V tomto případě se nejedná o pasivní variantu, ale KOMPAKT byl již několikrát realizován jako pasivní. Dřevostavba je před dokončením a lze tak získat informace z první ruky přímo od stavitelů i majitelů.

Místní regulativy striktně požadovaly bílou fasádu a červenou střechu a ukázaly tak flexibilitu typového návrhu, který může mít i dřevěnou provětrávanou fasádu.

„Vidět na vlastní oči a slyšet na vlastní uši je to nejlepší," říká Václav Pinďák za NOVAHOME.

novahome-kompakt-den-pasivnich-domu-2018-1novahome-kompakt-den-pasivnich-domu-2018-4novahome-kompakt-den-pasivnich-domu-2018-2

 

„Všem našim klientům doporučujeme, aby se přijeli na některý náš dům podívat, obrázky ani sebelepší vizualizace vám komplexní obrázek o vašem budoucím bydlení nenahradí. A navíc se můžete potkat přímo s majiteli, kteří vám dají praktickou zpětnou vazbu."

Autorem typového domu KOMPAKT je architekt Jakub Loučka: „Základní myšlenky projektu souzní s mou představou o současném rodinném domě," vysvětluje architekt. „Promyšlené dispozice, střídmost v nárocích na dodanou energii, konstrukční materiál, který doslova vyroste v lese, kam chodíme na houby... Můj vlastní dům vyrostl plně v souladu s filozofií projektu a mám tedy jedinečnou příležitost ho testovat sám na sobě a své rodině."

novahome-kompakt-den-pasivnich-domu-2018-vizualizace-1novahome-kompakt-den-pasivnich-domu-2018-vizualizace-2novahome-kompakt-den-pasivnich-domu-2018-dispozice-1npnovahome-kompakt-den-pasivnich-domu-2018-dispozice-2np

 

Přijďte na návštěvu k architektovi

Také architekt Lukáš Pejsar, který navrhuje dřevostavby i pro NOVAHOME, bydlí v pasivní dřevostavbě. Svůj pasivní dům v Rožmitále pod Třemšínem si užívá s rodinou šestým rokem, takže praktických zkušeností má na rozdávání. A rád se o ně podělí, protože v rámci Dnů pasivních domů můžete jeho dřevostavbu navštívit i vy.

pasivni-drevostavba-lukase-pejsara-1pasivni-drevostavba-lukase-pejsara-2

Kouzlo dřevostavby z masivního dřeva

A proč autoři projektu vsadili na konstrukční systém z masivních dřevěných panelů? „Technologie NOVATOP v sobě kombinuje vysoce vyspělou technologii, masivnost všech prvků a krásu dřeva v jeho přírodní podobě," vysvětluje Václav Pinďák. „Navrhujeme, projektujeme a realizujeme domy z CLT již deset let. Za tu dobu jsme si vyzkoušeli i jiné systémy, ale NOVATOP se pro nás stal klíčový z těchto důvodů:

  • kvalita pohledových panelů je výrazně lepší než u jiných výrobců
  • bezproblémové vedení elektroinstalací v rámci panelů a jejich příprava už ve výrobě
  • dosažení vzduchotěsnosti domů nutných pro pasivní standard bez zvláštních opatření a nákladů navíc
  • dřevo v interiéru nabízí neopakovatelnou atmosféru a design, se kterým naši architekti rádi pracují a naši klienti ho milují."

novahome-kompakt-den-pasivnich-domu-2018-interier-1novahome-kompakt-den-pasivnich-domu-2018-interier-2

 

Projekt NOVAHOME vnikl před pěti lety a reagoval podle slov autorů na zvyšující se poptávku investorů po moderních dřevostavbách s kvalitní architekturou, které jsou energeticky optimalizované, technologicky vyspělé a přesto blízko přírodě. Vznikl úzkou spoluprací mezi zkušenými architekty, odbornými projektanty a realizačními firmami, kteří společně vsadili na současný evropský trend stavění ze dřeva a na masivní panely z vrstveného dřeva.

Výsledkem je vysoká architektonická a technická kvalita dřevostaveb v nízkoenergetickém až pasivním standardu za dobrou cenu. Projekty jsou v nabídce včetně realizace jako dřevostavby na klíč i jako hrubá stavba s opláštěním.


Od pátku 9. do neděle 11. listopadu 2018 můžete navštívit pasivní domy po celé České republice. Během víkendu otevře své dveře několik desítek pasivních domů.

Zájemci mohou bezplatně navštívit již postavené domy, nebo i ty, které jsou těsně před dokončením a získat informace z první ruky přímo od jejich majitelů nebo stavitelů.

Pokud se rozhodujete o bydlení v pasivní dřevostavbě, máte ideální příležitost zjistit, jaké jsou její výhody, nebo na co si dát při stavbě pozor.

Mapa otevření domů

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Pasivní domy”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop