Když zateplení dřevostavby, tak se správným systémem a špičkovými profesionály

Tisk
Když zateplení dřevostavby, tak se správným systémem a špičkovými profesionály

Komerční sdělení | Středa, 15. srpen 2018 |

Přidat na Seznam.cz

Koncern Sto patří mezi největší celosvětové dodavatele fasádních zateplovacích systémů a pozice lídra mu patří i na českém trhu. Značka Sto s jejím nezaměnitelným žlutým kyblíkem nabízí v oblasti zateplení sortiment kontaktních zateplovacích systémů StoTherm (ETICS), předsazených provětrávaných systémů StoVentec a systémů vnitřního zateplení StoTherm In, který vyhoví všem individuálním požadavkům a podmínkám při zachování nejvyšší technické spolehlivosti.

„Základem úspěchu je znát potřeby investora a poté mu nabídnout vzájemně perfektně sladěné komponenty a systémy, které budou odpovídat jeho prioritám. Klíčem k současnému postavení značky Sto jsou však naši lidé a jejich zkušenosti ze stovek až tisíců projektů v oblasti zateplení." říká ing. Pavel Toman, technický ředitel Sto s.r.o..

„Na základě mnohaletých praktických zkušeností v oboru nabízí naši specialisté architektům, projektantům, zpracovatelům a investorům sortiment s dlouhou životností a s technickou spolehlivostí. Naše nabídka zahrnuje řešení pro veškeré klimatické zóny, pro každý podklad. Předností všech systémů zateplení značky Sto jsou vlastnosti jednotlivých výrobků, snadná montáž a nepřeberné varianty povrchových úprav." dodává ing. Toman.

Pokud je pro majitele dřevostavby klíčem ke spokojenosti příjemné klima v zimě i v létě, jsou ideálním řešením takové zateplovací systémy, které jsou vhodné pro difúzně otevřené konstrukce a které charakterizuje nízká tepelná vodivost, vysoká difúzní otevřenost a výborné akustické vlastnosti. Zapomínat by se nemělo ani na požární odolnost. A vzhledem k tomu, že navrhování a provádění obvodových difuzně otevřených konstrukcí v sobě skrývá množství záludností a úskalí, měl by to být certifikovaný systém, potvrzený evropskými technickými certifikáty (ETA).

„Z našich zateplovacích systémů je příkladem takového systému zateplovací systém StoTherm Wood. Díky dřevovláknitým tepelně izolačním deskám představuje ekologický systém, který je v kombinaci s vrchní minerální omítkou biologicky odbouratelný. Tento nejprodávanější ekologický kontaktní zateplovací systém na světě je na trhu již 20 let a výborně se uplatňuje nejen na difúzně uzavřených fasádách, ale je odzkoušen i na difuzně otevřené konstrukci současných dřevostaveb. Systém lze použít přímo na nosnou dřevěnou konstrukci, na vnější stěny dřevostaveb s nebo bez opláštění z normovaných desek na bázi dřeva s osvědčením, na masivní dřevěná bednění, na masivní dřevěné stavební dílce a vrstvené dřevo. Výborné uplatnění má na stávajících objektech i novostavbách včetně domů s téměř nulovou spotřebou energie a pasivních domů." říká ing. Toman.

sto-therm-wood-rez-systemu-s-cislovanim-vrstev

Alfou a omegou pasivního domu je odstranit tepelné ztráty

Toho zpravidla dosáhneme pomocí tří opatření:

  1. Neprodyšného pláště budovy (n50 ≤ 0,6h-1),
  2. optimálního zateplení vnějšího pláště (hodnota u fasád, základové desky a střechy ≤ 0,15 W/(m2·K))
  3. a důsledného odstranění tepelných mostů (např. na otvorech do budovy, výstupcích atd.).

K tomu ještě patří uspořádání budovy, které se řídí solárními energetickými zisky, co nejlépe izolovaná okna (hodnota U ≤ 0,8 W/(m2·K)) a také ventilační zařízení s efektivní rekuperací tepla (≥75%). Fasádní zateplovací systémy přispívají důležitou měrou k zateplenému, vzduchotěsnému plášti budovy bez tepelných mostů.

sto-therm-classic-zkouska-mechanicke-odolnostiZateplovací fasádní systém StoTherm Classic s izolací z fasádního polystyrénu těmto vysokým nárokům vyhovuje. Navíc kromě velkého počtu certifikovaných konkrétních řešení nabízí i varianty provedení odpovídající pasivnímu domu, jako jsou například zešikmené okenní klenby, takzvané "světelné klíny". Nabídku doplňují rozšiřující produkty jako konzoly bez tepelných mostů pro výstupky, modifikované okenní parapety, speciální soklové profily nebo profily pro ostění." vysvětluje technický ředitel Sto ing. Pavel Toman.

Předsazené provětrávané fasády chrání dřevostavby obzvláště před mrazem, horkem a vlhkostí. Už před staletími se jako ochranný štít před nosnou stavbu, původně na dřevěné nosné konstrukce, připevňovaly prvky fasády ze šindelů nebo břidlice. Dnes jsou nové generace těchto konstrukcí, díky své schopnosti přizpůsobit se stávajícím stěnám, i kvůli mnohým požadavkům, které jsou na konstrukci kladeny, vhodné především při dodatečném zateplení.

„Konstrukce bez tepelných mostů byly dříve výhodou jen kontaktního zateplovacího systému, který byl aplikován přímo na fasádu. Od léta roku 2012 se touto kvalitou mohou prokázat i předsazené odvětrávané konstrukce fasády. Darmstadtský Institut pasivního domu Dr. Feista certifikoval nosnou konstrukci jako připojení bez tepelných mostů. Pomocí předsazené provětrávané fasády StoVentec lze realizovat jak bezesparé omítnuté fasády, tak i povrchy ze skla, sklokeramiky nebo keramiky, případně panelové fasády se sklem, přírodním kamenem nebo fotovoltaickými moduly." říká ing. Pavel Toman.


sto-therm-wood-vzory-omitek-a-povrchovych-uprav


Sto nabízí pro každý zateplovací systém početné varianty kombinací dekorativních povrchových úprav, které nevycházejí pouze z výběru barevných odstínů. To umožňuje efektivně zateplit historické i moderní budovy a zároveň citlivě vyjádřit jejich historii i jedinečnost. Architektonické fasádní prvky, profily, plošné lícovky, obklady, bosáže, přírodní kámen a také sklo vždy garantují spolehlivost, kvalitu a dlouhodobou živostnost systémů Sto. Veškeré informace o sortimentu fasádních zateplovacích systémů StoTherm najdete na www.sto.cz.

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Izolace”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop