Hi-tech výrobky a systémy Sto oceníte na fasádě i v interiéru vaší dřevostavby

Hi-tech výrobky a systémy Sto oceníte na fasádě i v interiéru vaší dřevostavby

Komerční sdělení | Středa, 03. říjen 2018 |

Přidat na Seznam.cz

Téměř nevyčerpatelný je výběr fasádních zateplovacích systémů, které architektům, projektantům, zpracovatelům a investorům nabízí značka Sto, tuzemský i globální lídr v oblasti zateplování. V širokém sortimentu omítek, barev a lepících hmot Sto mají své nezastupitelné místo i hi-tech výrobky a systémy, které nastavují oborové standardy pro inovace, technický design a udržitelnost.

Vrchní omítka se samočistícím lotosovým efektem® Sto Lotusan K / MP

vrchni-omitka-se-samocisticim-lotosovym-efektem-sto-lotusan-k-oranzovaJedním z takových výrobků je i vrchní omítka se samočistícím lotosovým efektem® Sto Lotusan K / MP, díky kterému jsou nečistoty z omítky smývány deštěm. Povlakový film zpomaluje a brání růstu řas a hub.

 

Vodoodpudivé fasádní barvy StoColor Dryonic

stocolor-dryonic-odvadi-destovou-vodu-z-fasadyRiziko tvorby řas a hub na fasádě výrazně snižují také silně vodoodpudivé fasádní barvy StoColor Dryonic, které díky svému mikro strukturovanému povrchu cíleně odvádí dešťovou a zkondenzovanou vodu a tím brání vzniku typického zeleného a černého znečištění na fasádě.

 

Aplikace ve vlhkém počasí - organické vrchní omítky Stolit QS

stoarmat-classic-plus-qs-pro-aplikace-ve-vlhkem-a-chladnem-pocasiPro aplikace ve vlhkém a chladném počasí (od +1 °C do max. +15 °C) jsou pak určeny organické vrchní omítky Stolit QS s technologií QuickSet, která poskytuje omítce brzkou odolnost proti dešti. Nové minerální podklady chrání proti biotickému napadení - omítky StoLit QS obsahují kapsle s konzervačním filmem, který se uvolňuje postupně po dobu několika let a brání a zpomaluje růst řas.

 

Práce na fasádách bez omezení povětrrnostními podmínkami

Díky produktům (lepící malta a vrchní minerální omítka) s technologií FastTrack jsou nyní u minerálních systémů Sto minulostí i omezení daná povětrnostními podmínkami. Zatímco běžné systémy dovolují realizovat zateplení při minimální teplotě + 5 °C a relativní vlhkosti 70 %, s výrobky FT lze pracovat od + 1 °C a bez ohledu na úroveň vlhkosti. Taková nezávislost na počasí zvyšuje rychlost výstavby a umožňuje provádět práce na fasádách v delším časovém období. To vše přináší realizačním firmám měřitelný finanční benefit.

Inovativní fasádní barva StoPhotosan NOX pro odbourávání škodlivin

stophotosan-nox-inovativni-fasadni-barva-pro-odbouravani-skodlivin-ze-vzduchuJedním z nejnovějších příspěvků k ochraně životního prostředí je inovativní fasádní barva StoPhotosan NOX, která odbourává skleníkový plyn ozón i nebezpečné oxidy dusíku. Kdyby se použila na velkých plochách, mohlo by se do poloviny století ze vzduchu odbourat až 8% škodlivin. Byl by to sice malý, ale důležitý přínos pro lepší ovzduší.

 

Kvalitní vzduch v interiéru s barvou StoColor Climasan

stocolor-climasan-fotokatalyticky-principKvalitu vzduchu v interiéru výrazně zlepšuje difúzně otevřená barva StoColor Climasan, která odbourává zápach a škodliviny ze vzduchu. Funguje na principu katalytické reakce a pro její funkčnost stačí mít v interiéru vnitřní osvětlení nebo denní světlo - funguje s obojím. Ideální je i pro náročné veřejné prostory a je tónovatelná v systému StoColor System.

 

Pro snížení ohřevu fasády - fasádní barva StoColor X-black

Teplo reflektující fasádní barva na čistě akrylátové bázi s technologií NIR StoColor X-black odráží sluneční světlo z oblasti blízké infračervené části spektra a snižuje solární ohřev povrchů fasád. Zvyšuje tak bezpečnost proti tvorbě trhlin v podkladu. Ideální uplatnění nachází v exteriéru pro teplo reflektující nátěry na minerální a organické nepružné podklady nebo pro barevně intenzívní nátěry fasád.


Podrobné informace o výše uvedených hi-tech systémech a technologiích Sto najdete na www.sto.cz.


Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Fasády”

Více článků »

  • Banner

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop