Tisk
Chytrá izolace = moderní izolace 21. století

Chytrá izolace = moderní izolace 21. století

Dagmar Šimonová | Pondělí, 09. září 2013 |

Přidat na Seznam.cz

V zimě hřeje, v létě chladí. To je dnes již známý slogan Chytré izolace. Rádi bychom vám blíže vysvětlili význam těchto slov.


Produkt s tradicí delší než 27 let

IMG 1366CIMG 1081hytrá izolace je vysoce expanzní tepelná izolace na vodní bázi, která je po aplikaci stonásobnou expanzí schopna vyplnit jakýkoliv konstrukční detail vaší stavby či rekonstrukce. Po 15 sekundách expanze je pěna tvarově stálá s garantovanou životností minimálně 25 let. Chytrá izolace se dá aplikovat do – 38 °C a přilne k jakémukoli povrchu. V Kanadě se tento produkt používá více než 27 let a firma LIKO-S, a.s., jej distribuuje na středoevropském trhu sedm let. Chytrá izolace má za sebou více než 5000 realizací jak v rezidenční, tak komerční výstavbě.

IMG 3491Při izolování využíváme difuzní otevřenosti Chytré izolace v kombinaci s téměř nulovou nasákavostí, která zabezpečí stálost izolačních vlastní bez ohledu na okolní podmínky. Chytrá izolace nepřijímá do své struktury také pachy zvířat (kuna apod.), a proto si zde tato zvěř nevytváří hnízda, jako je tomu v případech vykousaného materiálu u běžných izolací.

IMG 3667IMG 3666Velkou výhodou při použití Chytré izolace pro difuzně otevřené systémy je ta skutečnost, že ve skladbě nemusí být použita parozábrana. Eliminuje se tak chybovost použití parozábran, které nejsou na stavbách nikdy dokonale provedeny. Za hlavní výhodu difuzně otevřených systémů lze označit fakt, že se v interiéru nehromadí vzdušná vlhkost a nevznikají tak plísně na povrchu konstrukcí. Zároveň odvodem vodních par dochází k odvodu na ně navázaných oxidů uhlíku, dusíku či síry, které produkuje lidská činnost. Tyto zdraví škodlivé látky jsou tedy odváděny přes obálku budovy a tím je zajištěno zdravé prostředí pro bydlení či práci. Přirozený odvod vzdušné vlhkosti zároveň umožňuje snížit intenzitu větrání, a tím dochází k dalšímu snížení energetické náročnosti na ohřev přiváděného studeného vzduchu v zimě a chlazení horkého v létě.

Ing. Lukáš Kovařík

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE
Vaše komentáře (3)

Nejnovější články v kategorii “Izolace”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop