Tisk
Klíč k dokonalému zateplení

Klíč k dokonalému zateplení

Komerční sdělení | Čtvrtek, 25. srpen 2016 |

Přidat na Seznam.cz

Podle průzkumu agentury STEM/MARK z roku 2012 má více než polovina majitelů šikmých střech zrealizovaných v posledních deseti letech zkušenost s průnikem nebo kondenzací vlhkosti do interiéru. Narůstající počet reklamací je alarmující a neměl by se brát na lehkou váhu. Jako odpověď se nabízí alternativní tepelně izolační materiál.

 

Vysoký počet špatně tepelně izolovaných střech úzce souvisí s neodbornou instalací tepelné izolace. Opravy jsou často finančně velmi náročné, protože s výměnou stávajícího zateplení je nejčastěji spojená demontáž a zpětná montáž krytiny.

Řešení z Kanady

Problémům s chybně instalovanou tepelnou izolací se snaží předejít společnost LIKO-S a.s. Před osmi lety uvedla na trh unikátní tepelnou a zvukovou izolaci s názvem Chytrá izolace. Jde o kanadskou stříkanou izolační pěnu Icynene®, která se svými vlastnostmi diametrálně odlišuje od jiných tepelně izolačních materiálů. Na rozdíl od klasických materiálů, ať už instalovaných v deskách nebo v rolích se izolační pěna Icynene® dostane opravdu všude a předchází tak vzniku tepelných mostů. Pěna časem nemění tvar, takže nedochází k sesedání, posunu nebo vzniku mezer, jimiž teplo uniká. Výhodou je i životnost přes 50 let, které jiné izolační materiály nedosahují. Při rekonstrukcích se Icynene® aplikuje bez nutnosti demontáže vnitřního sádrokartonu.

Již žádné problémy s kondenzací

Díky otevřené buněčné struktuře chytré izolace Icynene® a schopnosti difundovat vnitřní vlhkost, nebude izolovaný objekt zatěžován nadměrnou vlhkostí a s tím spojeným rizikem, vzniku plísní. Při využití klasických izolantů je naopak nezbytné instalovat do konstrukce parotěsné zábrany "igelity", které "mají" ochránit vloženou izolaci. Realita na stavbách však potvrzuje, že "dokonalé provedení" parotěsné zábrany je téměř nemožné.

Drenap Ždánice 3

 

Odborný přístup je důležitý

Společnost LIKO-S, a.s. si zakládá na odborném návrhu řešení celé skladby střechy nebo fasády a perfektním provedení vyškoleným aplikátorem. Proto jsou všechny realizované stavby kontrolovány nezávislým technikem.

Více na www.liko-s.cz.

Vaše komentáře (0)

Líbil se Vám článek?

Nejnovější články v kategorii “Izolace”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop