Jutová izolace - vysoce kvalitní přírodní tepelná izolace vyrobená z použitých pytlů na kávu a kakao

Jutová izolace - vysoce kvalitní přírodní tepelná izolace vyrobená z použitých pytlů na kávu a kakao

Komerční sdělení | Pátek, 28. červen 2019 |

Přidat na Seznam.cz

Jak přišla na svět geniální myšlenka vyrábět z použitých jutových pytlů na kakao a kávu vysoce kvalitní přírodní tepelnou izolaci? Co je na této jednoleté rostlině tak zajímavého? Seznámíme vás s celým příběhem od čokolády až k přírodní izolaci.

Příběh přírodní jutové izolace

Známý výrobce čokolád, nadnárodní koncern Ritter Sport (od roku 2009 též vlastník výrobního závodu na přírodní konopné izolace THERMO NATUR GmbH a Co. KG v bavorském Nördlingenu) dováží každoročně z celého světa tisíce tun kakaových bobů, kávy a různých oříšků v jutových pytlích. Tyto pytle většinou končily v odpadu.

ritter-sport-cokolada-jutovy-pytel-na-prepravu-kakaovych-bobu

Hromady použitých jutových pytlů v čokoládovnách přímo vybízely k dalšímu využití. Což takhle zkusit jutové vlákno přidat do konopného vlákna a vyrobit konopno-jutovou izolaci? Odborníci z výrobního závodu na přírodní izolace daly hlavy dohromady a za několik měsíců zkoušek, testů a certifikací byla konopno-jutová izolační deska na světě. Logickým krokem pak byla výroba přírodní izolace čistě z použitých jutových pytlů.

prirodni-tepelna-jutova-izolace-tj-100prirodni-tepelna-jutova-izolace-th-premium

Laboratorní zkoušky ukázaly, že izolační desky z jutových vláken jsou navíc velmi kvalitním izolantem s velmi dobrými izolačními hodnotami. Jemné jutové vlákno má dokonce nejlepší tepelněizolační vlastnosti ze všech doposud používaných přírodních vláken a díky recyklaci použitých pytlů také nejnižší cenu na trhu.

Juta: Nejpoužívanější přírodní vlákno na světě

Málokdo ví, že jutové vlákno je nejrozšířenějším přírodním vláknem na světě a je získáváno z kulturní rostliny jutovníku (Chorchorus). Tato rostlina je pěstována biologicky a společensky udržitelným způsobem. Mimo použití na výrobu pevných přepravních pytlů pro potraviny je juta používána například i v automobilovém průmyslu.

Pokud si tedy svou dřevostavbu, srub, roubenku nebo i zděný dům zaizolujete přírodní izolací z juty, šetříte přírodu hned několikrát.

prirodni-jutova-izolace-aplikace-izolace-strechy-drevostavby

thermo-natur-logo-470x560

AKCE LÉTO S JUTOU!

SLEVA -20 % NA VŠECHNY PŘÍRODNÍ JUTOVÉ I KONOPNÉ IZOLACE

CENA již od 84,- Kč/m2

www.konopi-izolace.cz

Slevová akce trvá na objednávky přijaté od 1.7. do 31.8.2019

prirodni-jutova-izolace-aplikace-izolace-strechy-drevostavby-2

prirodni-jutova-izolace-aplikace-izolace-strechy-drevostavby-3

Více informací na www.konopi-izolace.cz

SaR 2+3-2019 ADVERTORIAL
Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Izolace”

Více článků »

  • Banner

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop