Tisk
Tři kroky pro krásné dřevo

Tři kroky pro krásné dřevo

DAS | Pátek, 12. červen 2015 |

Přidat na Seznam.cz

Roubenka nebo srub ze dřeva bývají pro své majitele srdeční záležitostí. O to důležitější je o dřevo důkladně pečovat a chránit jej nejen před UV zářením, ale také před vodou nebo povětrnostními vlivy. Právě k tomu jsou určeny vysoce kvalitní lazury dánské značky BONDEX, které poskytují dřevu dlouhodobou ochranu a navíc dokonalý vzhled.

K vytvoření maximálně odolného dřeva, které přečká jakékoliv rozmary počasí, stačí splnit tři kroky.

1. Vyčistit

Dřevěné povrchy je vhodné omýt od ulpělých nečistot. Zbavte dřevo případných plísní, pavučin a špíny vůbec a nakonec ho opláchněte čistou vodou. Než budete pokračovat, dřevo musí pořádně uschnout.

2. Naimpregnovat

Musíte zajistit kvalitní základní nátěr. Na neupravený dřevěný povrch naneste impregnaci, která pronikne hluboko do struktury dřeva a ochrání jej před dřevokazným hmyzem, hnilobě a zamodrání. Bondex Preserve je vyroben na vodní bázi, je nehořlavý, bez zápachu a hlavně rychleschnoucí. Pokračovat v práci můžete už za čtyři hodiny po impregnaci.

3. Natřít

Ideální je lazura. Tento průhledný nátěr s nerozpustnými pigmenty vytvoří na povrchu průhledný film s barevným odstínem, kterým prosvítá struktura dřeva. Vodoodpudivého povrchu s ochranou vůči UV záření lze dosáhnout silnovrstvou syntetickou lazurou na dřevo BONDEX Satin. Lazura dodává dřevu příjemný saténový odlesk. Povrch vyniká trvanlivou mechanickou odolností, nepraská a neloupe se.

Bdx mattZvýšenou ochranou proti UV záření vyniká syntetická tenkovrstvá lazura BONDEX Matt. Díky ní nátěr nevybledne a déle vydrží. Lazura s výbornými penetračními schopnostmi proniká hluboko do pórů dřeva, zabarvuje povrch do požadovaného odstínu a zvýrazňuje kresbu dřeva.

Lazura BONDEX Superior zpříjemní natírání podhledů a svislých dřevěných ploch díky své gelové konzistenci, která nestéká, ani nekape, a zajistí tak pohodlnou a snadnou aplikaci i v těchto místech. Kromě toho vyniká lazura BONDEX Superior také zvýšenou odolností vůči UV záření, vodě a povětrnostním vlivům. Zvýrazňuje přirozenou kresbu dřeva a dodává povrchu atraktivní hedvábný vzhled.

kolaz

Vaše komentáře (1)

Nejnovější články v kategorii “Ochrana dřeva”

  • Jak a čím nejlépe chránit dřevo?

    Jak a čím nejlépe chránit dřevo?

    Aby byly dřevěné prvky ve stavbách schopny dlouhodobě plnit své funkce, je třeba vždy zvážit mnohé faktory týkající se vhodného výběru dřeviny, způsobu jeho opracování a zejména…

  • Dřevo venku natřít nebo nenatřít?

    Dřevo venku natřít nebo nenatřít?

    Dřevo je jeden z nejstarších stavebních materiálů. A také jeden z nejoblíbenějších. Dodává punc luxusu, pocitově hřeje a je potěchou pro oči. Pokud ho ale necháme venku, vystavené…

  • Impregnace dřeva se není třeba bát

    Impregnace dřeva se není třeba bát

    Chemické prostředky jsou neocenitelnými pomocníky při preventivní ochraně dřeva před škůdci. Impregnací ošetřujeme jak konstrukce, krovy a interiérové prvky uvnitř domu, tak i na…

  • Dřevěná terasa – jak zachovat její krásu

    Dřevěná terasa – jak zachovat její krásu

    Přinášíme vám pár užitečných zásad o tom, jak správně udržovat dřevěnou terasu aby nám dlouho vydržela.

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop