Už žádné horko v interiéru. Pořiďte si chytré venkovní žaluzie od Climaxu

Už žádné horko v interiéru. Pořiďte si chytré venkovní žaluzie od Climaxu

Komerční sdělení | Úterý, 11. červenec 2023 |

Přidat na Seznam.cz

Přehřívání interiéru v horkých dnech má vliv nejen na pohodlí, ale může také negativně ovlivnit spánek a náladu. Venkovní žaluzie vás před horkem ochrání a díky automatizaci stínění budou regulovat teplotu v interiéru i ve vaší nepřítomnosti.

Vnitřní vs. venkovní žaluzie


Hlavní rozdíl mezi vnitřními žaluziemi či roletami a předokenní variantou spočívá v efektivitě stínění. Venkovní žaluzie zachytí sluneční paprsky ještě předtím, než se plnou silou opřou do okenní tabulky, čímž sníží teplotu v místnosti o několik stupňů. Tímto rovněž ušetříte nemalé náklady na provoz klimatizace. Úsporu však pocítíte nejen v létě, ale také v zimních měsících za vytápění, kdy venkovní žaluzie tvoří před oknem izolační vrstvu.

chytré venkovní žaluzie CLIMAX

obr.: S chytrými žaluziemi ušetříte v létě i v zimě. Zdroj: Climax.cz

Automatizace stínění přinesla nové možnosti


Inteligentní ovládání a automatizace velkou měrou přispívají k efektivitě stínění. Moderní chytré venkovní žaluzie Climax jsou vybaveny slunečními a větrnými čidly, která dají pokyn motoru k vytažení či zatažení venkovních žaluzií.

V praxi to znamená, že fouká-li silný vítr, žaluzie se automaticky vytáhnou a jsou ochráněny před poškozením. Jakmile teplota vystoupá do určité výše, žaluzie se samy zatáhnou a chrání interiér před přehřátím, i když není doma nikdo přítomen.

Chytré venkovní žaluzie CLIMAX

obr.: Chytré venkovní žaluzie jsou vybaveny slunečními a větrnými čidly, která dají pokyn motoru k vytažení či zatažení venkovních žaluzií. Zdroj: Climax.cz

Jak ještě podpořit komfortní klima v interiéru?


Kromě nejefektivnějšího venkovního stínění si v nejteplejších dnech roku můžete pomoci dalšími triky pro ochlazení interiéru bez klimatizace.

  • Větrejte pouze brzy ráno nebo v noci, přes den okna zavřete a zatemněte.
  • Mokré závěsy nebo ručníky se postarají o komfortnější pocitovou teplotu díky vyšší vlhkosti vzduchu.
  • Teplo vydávají i všechny zapnuté spotřebiče. V horkých dnech tedy nechte v zásuvce jen ty právě používané.
  • Okamžitého a výrazného snížení okolní teploty dosáhnete umístěním kostek ledu před zapnutý ventilátor.
  • Používáte-li venkovní žaluzie, na noc je vytáhněte. Hliník velmi dobře drží teplo a vy se tak připravíte o chladnější klima.

Chytré venkovní žaluzie CLIMAX

Zdroj: Climax.cz

Bioklimatická pergola do horkých letních dnů


I na čerstvém vzduchu existují možnosti, jak se vyhnout nesnesitelným teplotám. Jednou z nich je bioklimatická pergola, která umožňuje optimální proudění vzduchu a vytváří komfortní prostředí i ve velkém horku. Také ona může být opatřena chytrými čidly, které chrání materiál i obyvatele domu v nepříznivých podmínkách.

Špičkou v této disciplíně je designová bioklimatická pergola Lamelino, která vyniká kvalitou zpracování, těsnění lamel, silou a odolností konstrukce. Lamely je možné naklápět až do úhlu 125 stupňů a regulovat tak klima pod pergolou přesně podle potřeby.

Pergola Lamelino má chytře řešený odvod dešťové vody a je možné ji opatřit i screenovými roletami, jejichž funkcí je stínit prostor i před bočním sluncem. Výhodou je také možnost výběru z několika barevných provedení, vysoká estetická hodnota a možnost zvolit pergolu jako samostatně stojící nebo kotvenou k objektu.

chytré venkovní žaluzie CLIMAX_pergola

obr.: Bioklimatická pergola umožňuje optimální proudění vzduchu a vytváří komfortní prostředí i v období letních veder. Zdroj: Climax.cz

Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Okna, dveře, výplně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop