S realizací stavebního záměru vám pomohou v POL-SKONE v Hrobicích u Pardubic

S realizací stavebního záměru vám pomohou v POL-SKONE v Hrobicích u Pardubic

Komerční sdělení | Pondělí, 09. říjen 2023 |

Přidat na Seznam.cz

Společnost POL-SKONE CZ, distributor dřevěných dveří a oken pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko, otevřela nový areál v Hrobicích u Pardubic. Kromě centrálního expedičního skladu je zde nyní k dispozici expozice kompletního sortimentu pro stavbu nebo rekonstrukci domu či projektu, včetně poradenství. Firma tak zpřístupnila nabídku svého širokého portfolia, což usnadní výběr produktů obchodním partnerům i koncovým zákazníkům.

Areál společnosti POL-SKONE v Hrobicích u Pardubic prošel v posledním roce rozsáhlou rekonstrukcí. Cílem investice bylo představit kompletní sortiment, který dokáže pokrýt požadavky zákazníků od zahrady až po interiér. „V současné době prožíváme postpandemický ekonomický restart a státy Evropské unie vyvíjejí snahy, které pomohou rozhýbat stavební byznys," říká Leoš Vágner, jednatel a CEO společnosti POL-SKONE, a dodává: „naším cílem bylo najít co nejjednodušší způsob, jak našim zákazníkům pomoci s realizací stavebního záměru na jednom místě, zástupci developera, stejně jako koncovému zákazníkovi."

Současným trendem je spolupráce s jedním dodavatelem, čím dál častěji je požadována kompletní dodávka oken, dveří, dveřních i okenních systémů, skleněných dělicích příček nebo i podlah, která je z pohledu zákazníka jednodušší a ekonomicky výhodnější.

Podpora stavebnictví v EU


Česká ekonomika se na rozdíl od polské stále nedostala na předpandemickou úroveň. Každý ze států Evropské unie připravuje a postupně realizuje programy zaměřené na podporu stavebnictví. To se týká i legislativních úprav podmínek čerpání hypoték. „Například v Polsku se teď připravuje podpora státu u hypoték pro mladé lidi s garantovaným úrokem 2 %, což je oproti České republice velký rozdíl," uvádí Leoš Vágner.

Rok 2022 byl u nás spojený s nejvyšším zvýšením úrokových sazeb za posledních dvacet let. V poslední měsících klesá v řádu setin, průměrná úroková sazba byla na počátku srpna na úrovni 6,19 %. Jak vyplývá z průzkumu společnosti KRUK ČR a SR, pro 23 % procent mladých lidí ve věku 25 až 34 let jsou úvěry na vlastní bydlení nedostupné právě kvůli vysokým úrokovým sazbám.

Stavebnictví má velký multiplikační efekt, investice do energeticky úsporných budov by tak mohla být motorem restartu ekonomiky. „Minimální energetické standardy pro budovy jsou nastaveny dobře, vítám tak programy renovací jako je Nová zelená úsporám light, určená kromě jiného na výměnu oken a vchodových dveří. Lze získat až 100 % nákladů s maximální výší dotace 150 tisíc korun," říká Leoš Vágner. Výměna oken a dveří eliminuje tepelné ztráty a je klíčovým faktorem modernizace budov, který zvyšuje komfort bydlení. V rámci dotačního programu je možné čerpat až 12 tisíc korun na jeden kus okna nebo balkonových dveří a až 18 tisíc korun na vchodové dveře.

Kvalita a design ruku v ruce


V areálu společnosti v Hrobicích jsou použity nebo vystaveny výrobky z nabídky společnosti POL-SKONE a nabídky partnerských dodavatelů, které se prolínají celou budovou nebo jsou umístěny na přilehlé venkovní ploše. Autorkou návrhu interiéru je designérka Blanka Karhanová, zhotovitelem stavební firma Štěpánek z Opočna.

POL-SKONE HrobicePOL-SKONE Hrobice

 

POL-SKONE Hrobice

 

Novinka UNI MAT PLUS


Nabídka společnosti POL-SKONE zahrnující více než 100 modelů dveří ve více než 1000 možnostech kombinací se pravidelně rozšiřuje o novinky, které reflektují náročné požadavky zákazníků nejen s ohledem na funkčnost dveří, ale také na jejich estetické vlastnosti.

Nová modelová řada interiérových dveří UNI MAT představuje unikátní inovativní povrchovou úpravou UNI MAT PLUS s působivým, hmatově příjemným povrchem, který je zároveň odolný vůči každodennímu opotřebení a zabraňuje ulpívání otisků prstů. Základem produktů značky POL-SKONE je vždy dřevěná konstrukce, která zaručuje jejich stálost a dlouhodobé zachování vysoké kvality.

POL-SKONE dveře UNI MATPOL-SKONE dveře UNI MAT

 
Vaše komentáře (0)

Nejnovější články v kategorii “Okna, dveře, výplně”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop