STOP únikům vody v dřevostavbě - systém RE.GUARD vše pohlídá komfortně za vás

STOP únikům vody v dřevostavbě - systém RE.GUARD vše pohlídá komfortně za vás

Komerční sdělení | Středa, 23. říjen 2019 |

Přidat na Seznam.cz

Mezi nejčastější pojistné události v domácnosti patří škody způsobené vodou. Klasickým příkladem je prasklá přívodní hadička v koupelnách nebo kuchyních. Unikající voda dokáže napáchat opravdu velké škody, jejichž odstranění je poměrně náročné.

Na tuto skutečnost se zaměřila firma REHAU, která je na trhu známá vývojem i výrobou bezpečných a hygienicky nezávadných rozvodů vody. Na přelomu roku proto uvede na trh novinku v podobě zařízení RE.GUARD. Tento „hlídací pes" instalace vody v objektu je určen pro všechny majitele nemovitostí včetně dřevostaveb.

re-guard-prevence-uniku-vody-v-objektu-rehau-ovladaci-panel

RE.GUARD - inteligentní kontrola nežádoucích úniků vody

Nové zařízení RE.GUARD, které se instaluje na přívod vody do objektu ihned za vodoměrem, sleduje 24 hodin denně v průběhu celého roku souběžně dvě základní měřené hodnoty:

  • průtočné množství a
  • tlak vody v potrubí.

Na základě pečlivě vyvinutého a navrženého programu dokáže samostatně vyhodnotit, zda nedošlo k nežádoucímu úniku vody, byť v minimálním množství. Pokud se tak stane, RE.GUARD uzavře přítok vody, případně vyšle alarmující signál varující, že v potrubí není něco v pořádku. Vždy ovšem záleží na konkrétní situaci.

V tom tkví kouzlo navrženého programu. RE.GUARD je s pomocí nejmodernější Z-Wave komunikační technologie spojen se "základnou" a následně pak s aplikací, kterou má uživatel nainstalovanou buď ve smartphonu, případně v tabletu nebo na počítači (aplikace je k dispozici pro Android od verze 7 a pro iOS od verze 11).

Velkou výhodou Z-Wave je, že RE.GUARD může být instalován ve sklepě a přesto je spolehlivý, protože mu nevadí ani silné zdi. Tato technologie umožňuje rovněž propojení například se stávajícím systémem "Chytrého domu", kterým uživatel ovládá další zařízení.

re-guard-prevence-uniku-vody-v-objektu-rehau-instalace-zarizeni

Instalace a nastavení

V základním nastavení nabízí RE.GUARD dva módy:

  • přítomen a
  • nepřítomen.

Po instalaci zařízení se pro tyto módy nastavují upřesňující parametry, podle kterých pak systém umí vyhodnocovat co se v potrubí a v domě zrovna děje.

Mód nepřítomen

V případě „nepřítomnosti" je RE.GUARD schopen indikovat nejen prasklé potrubí ale i protékající WC či kapající armaturu. Při větším úniku se přívod vody automaticky zavře a aplikace na situaci upozorní.

Jsou však různé situace, například když má uživatel nemovitosti na zahradě zavlažující systém, kdy je možné nastavit pro daný časový interval určité množství vody, které systém povolí odebrat.

Mód přítomen

V módu „přítomen" lze pak nastavovat ještě více parametrů. Jako například:

  • maximální nepřerušený průtok
  • časový limit na odběr vody (od 1 do 120 minut),
  • noční režim atd.

Jde samozřejmě o to, aby RE.GUARD uměl vyhodnotit, kdy voda může protékat – při běžných odběrech (sprchování, mytí nádobí, napouštění bazénů, provozu myčky atd.) a naopak. Například u nočního režimu se nastaví takové množství, aby systém nevypnul přívod vody, když některý člen domácnosti použije toaletu.

Ovládání na dálku pomocí mobilní aplikace

RE.GUARD lze samozřejmě kompletně ovládat na dálku pomocí aplikace na telefonu. Jednou denně, obvykle ve 3 hodiny ráno dle výrobního nastavení (lze měnit), systém zmapuje pokles tlaku a vyhodnotí, zda nedošlo k nějaké nenormální situaci. Pokud systém nedetekuje několik dní žádný odběr, nastaví se automaticky mód „nepřítomen".

Díky těmto funkcím je vhodný i pro rekreační chaty a chalupy. Jestliže v místě objektu není internetový signál, může zařízení pracovat i bez aplikace, jen se musí nastavit pomocí tlačítek.

re-guard-prevence-uniku-vody-v-objektu-rehau-mobilni-aplikace

RE.GUARD - spolehlivá kontrola všech rozvodů vody v objektu

RE.GUARD pohlídá spolehlivě všechny rozvody vody v objektech a zabrání tak neočekávaným haváriím. Je možné jej doplnit o některá přídavná zařízení – například bezdrátový detektor přítomnosti vody u praček nebo ve sklepích (záplavové oblasti apod.).

Na českém trhu se začne prodávat na konci roku 2019.

Více informací na www.rehau.cz

Vaše komentáře (1)

Nejnovější články v kategorii “Technická zařízení”

Více článků »

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop