Dům na bázi dřeva

Tisk

NATUR HOUSE: Příběh o hledání domova

Dagmar Šimonová | Pátek, 15. březen 2013 |

Přidat na Seznam.cz

Face persp 1Znáte to správné načasování, kdy si něco ze srdce přejete a začne Vám to zničehonic přicházet do života? Možná si musíte nejprve něco prožít, možná si máte něco uvědomit. Každý to máme jinak. Ale pokud to pochopíme a začneme věci ve svém životě měnit, pak se nám otevírají nové možnosti. Právě teď stojím před takovou životní výzvou. Najít v sobě sílu, odvahu ukončit vše, co už neslouží mému životu a splnit si svoje životní přání...

Nastal ten pravý čas, splnit si své celoživotní přání

NH 11Moje dětství nebylo ideální a nikdy jsem svůj domov necítila domovem. Moji rodiče měli spoustu osobních problémů, které zrovna neuměli správně řešit a to nevytvářelo tu správnou rodinnou pohodu. Celý můj život pak byl o hledání tohoto místa a způsobu, jak si jej vytvořit. Všichni víme, jak potřebujeme mít kam se vrátit, mít tam své milované a obklopit se věcmi a vzpomínkami z našeho života. Cítit se tam dobře.


NHt-2
Moje jediné místo, kde jsem byla v dětství opravdu šťastná, byla naše starobylá chalupa, kam jsme jezdili na víkendy. Bylo to stavení se starou „černou kuchyní" a výhledem do komína, s velkou hliněnou pecí, ve které se pekl chleba, kamenným krbem a dřevěným stropem. A pak ... venku stály dva majestátní javory, které byly ozdobou a zároveň ochranou. Nezapomenu nikdy na ten pocit klidu a sounáležitosti.

Nový domov pro mé nejbližší

NH 8Pak přišel čas na rodinu. Můj muž mě požádal, abych chalupu prodala a zmenšila tak naše finanční závazky spojené s novým rodinným domem. Bylo to pro mě nesmírně těžké ztratit tak silné osobní místo. Nicméně po dlouhém rozhodování jsem chalupu nakonec prodala a vše vsadila na jedinou kartu - nový domov pro mé nejbližší.

NH 4Dále však přicházely životní výzvy a otázky. Moje partnerství se mi stalo velkou citovou zátěží, které mě dostalo do stavu naprostého vyčerpání. Byla jsem v situaci, kdy se mi ztratila radost ze života, přestala jsem vidět jeho smysl. Prožila jsem několik těžkých měsíců, které byly zcela zásadní v mém životě. Bylo potřeba dělat nová rozhodnutí a začít věci měnit.

Každý konec má v sobě i nový začátek...

NH-1NH3Odcházím ze vztahu, který se stal velmi důležitým pro to, abych si uvědomila, co opravdu chci. Vracím se zpátky na místo, kde se cítím dobře. Začala jsem spolupracovat se stavební společností, která mi postaví na mém pozemku dům. Hned vedle mé chalupy z dětství, přesně podle mého přání. Nevadí, že už v ní nebudu bydlet. Čeká mě nový začátek. A já se na vše obrovsky těším!

Jak se plní přání ...

NH 6NH 5Již dlouho si kupuji časopisy o domech, kde majitelé vyprávějí o svém domově. Líbí se mi současná variabilnost ve stavebnictví. Tolik možností vyjádření sebe sama... Časopis Dřevo&Stavby si mě získal svým zpracováním a informacemi. Našla jsem tu spoustu odpovědí. Byla to nádhera vidět tak krásné dřevěné domy. Ujasnila jsem si, že chci dům ze dřeva pro jeho kouzlo, přirozenost a nenáročnost stavby. Neuměla jsem si představit v mé osobní situaci, že bych stavěla cihlový dům třeba dva roky. Pak jsem si položila otázku: „Kde na něj vezmu peníze?" Odpověď jsem našla také zde. Byl to inzerát společnosti NATUR HOUSE o možné spolupráci formou vzorového domu. Byla jsem jím tak nadšená, že jsem hned volala panu Kohoutkovi, jednateli společnosti, o další informace.

NH 9Pan Kohoutek za mnou s velkou ochotou přijel do Telče, aby mne seznámil s jejich projektem „Staňte se majitelem vzorového domu". Moc se mi líbila jeho prezentace. Mám ráda lidi, kteří si na nic nehrají a vědí, co chtějí. Pan Kohoutek na mě působil jako profesionál znalý svého oboru a zejména pak jako člověk s krásnými lidskými vlastnostmi. Nabídl mi i pomoc s financováním této stavby. Začali jsme spolupracovat.

 
natur house logo
Od společnosti NATUR HOUSE jsem dostala výborně zpracovaný katalog RODINNÉ DOMY 3D od největší projekční kanceláře G SERVIS CZ . Zaujal mě svou velikostí a nabídkou. Ač nemám přehled v tomto oboru, pomohlo mi to udělat si představu, jaké jsou asi možnosti výstavby rodinných domů na trhu. Jen jsem tam stále nemohla najít ten svůj „vysněný dům".

1NPPředstavovala jsem si velký společný prostor s kuchyní na jižní stranu a veškeré zázemí jako spíž, prádelnu nebo šatnu v části severní. Mám dostatečně velký pozemek, kde si mohu dovolit vybrat polohu i velikost domu a využít tak maximálně slunce na jižní straně. Podle toho jsem si uzpůsobila i rozložení interiéru. Žádný dům v katalogu však nic takového nenabízel. Nechtělo se mi dělat kompromisy. Bylo by to pak o špatných pocitech na závěr a o to tady nejde.

2NPPro společnost NATUR HOUSE je velmi důležitý osobní přístup a spokojenost klienta. Nebyl žádný problém respektovat mé požadavky. S ochotou se pustili do prvních návrhů, naslouchali a respektovali moje přání. Přicházeli se svým přístupem a zkušenostmi, které jsem ráda využila ve svém projektu. Pracovali s každou místností, aby splňovala svůj účel a komfort. Výsledek můžete posoudit sami.

Domov na dosah ruky

pohledy kopieŽiji na venkově v regionu Česká Kanada, pro kterou jsou typické domy se sedlovou střechou. Také borovice, kameny a spousta odstínů zelené barvy....takové je prostředí, kde se cítím dobře. Nyní se mi začíná stavět dům, který bude vyprávět o mně. Mám ráda jednoduchost a eleganci. Chtěla bych vás všechny pozvat do tohoto vzorového domu a ukázat vám práci nejen společnosti NATUR HOUSE, ale i dalších českých dodavatelů.

A co pro vás chystáme za překvapení?

Krok za krokem vás provedeme stavbou. Uvidíte, jak může být krásné a jednoduché nechat si postavit dřevěný dům.

Ukážeme vám interiér sestavený designerkou prostorové terapie, která dokáže propojit dostupné prvky s prvky designérských ikon. Podpoříme mladé umělce.

A to nejlepší na konec...zážitek, který vás čeká pod širým nebem.

TĚŠÍME SE NA VÁS.Face persp 2


natur house logoProjektová společnost G Servis CZ a stavební společnost Natur House se v roce 2012 rozhodli vybudovat společnou celorepublikovou síť vzorových domů. V každém kraji by tak měla v budoucnu stát alespoň jedna vzorová dřevostavba nejvyšší kvality. Více o projektu si můžete přečíst ZDE.

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop