Dům na bázi dřeva

Tisk

Poseďte si s námi v malebné ruské kavárně!

Dagmar Šimonová | Pátek, 14. září 2012 |

Přidat na Seznam.cz

07Jednoduchý název Summer Café nese dílo z pera ruských architektů Igora Palicheva, Dima Zeiberta a Guzely Gabdrakhimové z ateliéru DarkDesignGroup. Ti dostali za úkol postavit letní venkovní část kavárny, která se na podzim opět demontuje. Velikým omezením jim byl limitovaný rozpočet, který ale nakonec udal dílu jeho jedinečnou formu.

141311


OSB desky se nehodí jen na hrubou stavbu

05 kopie01Jednoduchá dřevěná rámová konstrukce je obitá OSB deskami, které tak vytváří nejen stěny, ale i strop a podlahu celé instalace. Soudobá letní kavárna tak svým netradičním designem láká kolemjdoucí k návštěvě, při které si mohou vychutnávat nejen dobrou kávu, ale i letní atmosféru. Kreativní nápad a dynamická forma celé stavby hrdě reprezentují dílo mladých lidí, kteří jsou do netradičních řešení zapálení.

   120910 kopie

 


Důmyslná konstrukce může přes zimu proměnit svou tvář

06Dřevěný rám opláštěný OSB deskami je velice snadno a rychle demontovatelný, chytrá konstrukce je navíc multifunkční – díky jednoduchému pootočení dřevěného rámu je možné vytvářet proměnlivé tvary dočasné stavby a otevírat ji do různých směrů. Příští rok tak letní instalace nemusí vypadat stejně jako letos.

0804 kopie03 kopie

 


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop