Dům na bázi dřeva

Tisk

Obytná skulptura

Lucie Němcová | Pondělí, 16. prosinec 2013 |

Přidat na Seznam.cz

Rintala-Eggertsson-Wooden-Sculpture-MILU-1Benátské Bienále je tradiční příležitostí pro vytvoření zajímavých a netradičních staveb. Jednou z nich je zahradní pavilon MILU navržený norským týmem Rintala Eggertsson Architects. Objekt z vrstveného dřeva sloužil jako poloprivátní prostor pro návštěvníky světově známé události. Atmosféru uvnitř dokreslovalo dokonce i ohniště.

Rintala-Eggertsson-Wooden-Sculpture-MILU-2Stavba pavilonu tvaru krychle o velikosti hrany čtyři metry trvala studiu Rintala Eggertsson Architects a několika jejich spolupracovníkům pouhé čtyři dny. Použity byly místní zdroje dřeva a lokalita vybrána hned v sousedství Norského pavilonu. Konstrukce z různě velkých prvků z vrstveného dřeva plní funkci nosnou, ale také vizuální. Inspirací jsou horizontální linie mramoru italských kostelů a pro Benátky typické žaluzie.




Rintala-Eggertsson-Wooden-Sculpture-MILU-5-537x358Objekt MILU zve návštěvníky k neformálnímu setkávání a příjemnému posezení. Konstrukce z prken slouží v interiéru zároveň jako lavice, atmosféru dokresluje ohniště uprostřed, které v noci slouží jako efektní osvětlení. Finský název projektu odkazuje na archaické dřevěné konstrukce. Pavilon má vzdávat poctu tématu Bienále pro rok 2010: "Lidé se setkávají v architektuře".


96 rintala eggertsson milu9









Rintala-Eggertsson-Wooden-Sculpture-MILU-6Rintala-Eggertsson-Wooden-Sculpture-MILU-796 rintala eggertsson milu11

Náklonnost k přirozeným materiálům a dřevu jsem objevila již při studiích architektury a šíření osvěty a inspirace z této oblasti mi dává velký smysl. Baví mě lidi motivovat k tomu, aby bydleli zdravě, komfortně a více či méně soběstačně.

Nejnovější články autora


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop