Dům na bázi dřeva

Tisk

Soukromá pracovna ve dřevostavbě uprostřed lesa

Dagmar Šimonová | Pátek, 26. srpen 2011 |

Přidat na Seznam.cz Dřevostavba v GhentuKterá kreativní mysl by si nepřála alespoň jednou za čas strávit nějaký čas jen se svými myšlenkami? Prohlédněte si inspirativní dřevostavbu v malém městě Ghent ve státě New York, která slouží jedinému účelu – nechal si ji navrhnout spisovatel, který toužil nerušeně tvořit obklopený přírodou.
  Soukromé útočiště navrhl architektonický ateliér Cooper Joseph Studio, který se snažil vytvořit pro svého klienta perfektní místo pro práci.  

Uvnitř a přitom v přímém spojení s přírodou

Dřevostavba v GhentuDřevo bylo zvoleno jako hlavní materiál z několika zřejmých důvodů. Přání investora bylo vytvořit specifické místo, které by na jednu stranu působilo jako příjemné útočiště, na stranu druhou by však bylo co nejvíce provázané se svým okolím. Konstrukce obvodových stěn je tak na několika místech prostoupena mohutným zasklením, které dává majiteli pocit, že se nachází uprostřed lesa. Důraz byl kladen i na preciznost řemeslně provedených detailů, které z jinak velice jednoduchého stavení dělají výjimečnou podívanou.

Interiér dřevostavby v barvách ořechu

Dřevostavba v GhentuOproti poměrně striktním a jasným liniím venkovní hmoty, zahalené do tmavého, dřeveného hávu, je interiér pojatý vzletněji a organičtěji. Bíle omítnuté stěny jsou doplněny o obklad z ořechového dřeva a místní tmavé břidlice. Za zmínku stojí především koupelna, kde je použito několik zajímavých prvků. Sprcha, tvořená hlavicí simulující přírodní déšť, je vestavěna v proskleném rohu a člověk tak při sprchování zažívá zvláštní pocit souznění s okolní krajinou. Zajímavě je vyřešeno i dřevěné umyvadlo, jehož konstrukce mistrně skrývá veškeré potrubní rozvody. Centrem celého domu se stává krb, umístěný tak, aby na něj měl výborný výhled především spisovatel, sedící za dřevěným, na zakázku vyrobeným stolem.

Dřevostavba v GhentuDřevostavba v Ghentu

Zdroj: Cooper Joseph Studio


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop