Tisk

Dřevostavba vám ušetří peníze

Michal Doležel | Úterý, 03. listopad 2015 |

Přidat na Seznam.cz

HK 2Přemýšlíte, že si s rodinou pořídíte dům? Přece jen bydlení v rodinném domě má své výhody... Jaký dům tedy vybrat, aby nestál moc a byl i nízkoenergetický? Máme pro vás řešení, pořiďte si dřevostavbu.

 

Dřevostavby jsou u nás stále ještě trochu podceňované. Přitom jejich pořizovací cena je nižší, než u klasického zděného domu. Jsou šetrné k přírodě a vytopí se daleko rychleji. Dřevo je jediný stavební materiál, který v průběhu let pohltí více skleníkových plynů, než jich vyprodukuje. Jde tedy o stoprocentně ekologický materiál, který navíc není nikterak drahý, což je bezesporu výhoda.

Dřevostavba vydrží navěky

Při použití kvalitních materiálů je dřevostavba trvanlivá. Technologií dřevostaveb je samozřejmě více. U panelových konstrukcí dřevostaveb je nosný rám budovy připraven ve výrobním závodě a následně pak probíhá jen samotná montáž. Panely se poté vyplní izolací a budova se opláští pomocí krycích desek. Dům je tedy velmi rychle postaven a jeho konstrukce je odlehčená. 

Dřevostavba zapadne do každé krajiny

Dřevěné domy jsou navíc opravdu krásné, takže zapadnou do každé krajiny a vesnice. A jejich realizace je daleko kratší, než u zděných domů. Pokud tedy chcete bydlet ve vlastním nízkoenergetickém domě a ještě k tomu levně, rozhodně neváhejte a vyberte si některou z dřevostaveb na klíč.

Nádherná je třeba chalupa Rosa. Jedná se o rekreační rodinný dům, který je v moderním provedení a vyniká svým nízkoenergetickým provozem a rychlou realizací. Užitná plocha tohoto domu je 81 m2 a dispozice je 3+kk.

HK 1

 

V případě, že je vás v rodině víc, určitě se vám bude víc líbit chalupa Vesna. Tento rekreační dům totiž skvěle postačí i pětičlenné rodině, jeho užitná plocha je 79 m2 a dispozice 4+kk.

To samozřejmě není všechno, nabídka je opravdu pestrá, takže pokud vás moderní dřevostavby oslovily, neváhejte a vybírejte.

Michal Doležel

Již několik let popularizuji stavební technologie a design s drobným akcentem k trvalé udržitelnosti a přírodním materiálům. Chápu to jako poslání. Jsem také opatrný sadař a včelař teoretik.

Nejnovější články autora

Hlasujte o dřevostavbu roku

...a vyhrajte moderní krb

 v hodnotě 185 275 Kč

a další prémiové výhry

 

Hlasovat

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

Proč jste na portále DŘEVO&stavby?

gotop

test HTML5 animace