Časopis sruby&roubenky 1/2016
Tento článek vyšel v: Časopis sruby&roubenky 1/2016
Objednejte si krásně vonící výtisk časopisu s kvalitními fotografiemi pouze za 40 Kč
Objednat časopis
Tisk
Jak staví firma: <small>Kanadské sruby Tábor</small>

Jak staví firma: Kanadské sruby Tábor

Redakce | Pátek, 22. leden 2016 |

Přidat na Seznam.cz

Mají za sebou stovky realizací srubů a roubenek, dřevo na každý dům si pečlivě vybírají. O stavbě domů z masivního dřeva jsme i povídali s Davidem Javorským, majitelem společnosti Kanadské sruby Tábor.

 

Proč by měl zájemce o dřevostavbu stavět právě s vaší firmou?

Za patnáct let existence naší společnosti jsme postavili více než 300 srubů a roubenek. Používáme pouze nejkvalitnější dřevo – kulatinu těženou v nadmořských výškách nad 600 metrů, lepené hranoly z finské borovice, případně cedrové hranoly z Kanady. Díky mnohaletým zkušenostem dokážeme řešit veškeré požadavky našich zákazníků a dodat stavbu v rozsahu od základního skeletu až po kompletní dům na klíč. V našem týmu pracují zkušení odborníci s výhradně stavebním vzděláním a mnohaletou praxí. Zaměstnáváme vlastní projektanty, kteří mají přímou zpětnou vazbu ze staveb a dokáží tak neustále vylepšovat řešení různých detailů.

Našim zákazníkům nabízíme zdarma odborné poradenství týkající se dokončovacích prací a následné údržby jejich domů. Snažíme se o jasnou, otevřenou a přesnou komunikaci, aby byl zákazník vždy plně informován o všem, co je pro něj důležité.

Foto DJČím jsou vaše dřevostavby specifické, čím vynikají?

Klademe velký důraz na kvalitu dřeva použitého pro stavbu srubů, protože na tom závisí kvalita budoucího srubu. Vybíráme stromy rostlé uvnitř lesa, aby byla kulatina co nejvíce souměrná, a posuzujeme její hustotu a sbíhavost, abychom zajistili správný průměr na obou koncích klády.

Neustále se snažíme vylepšovat jednotlivé konstrukční detaily, abychom eliminovali tepelné mosty v místech napojení různých konstrukcí, a velkou pozornost věnujeme také napojení různých konstrukcí, aby se v průběhu přirozeného sedání nemuselo do stavby nijak zasahovat. Snažíme se tak co nejvíce snížit nároky na budoucí údržbu srubů.

Zabýváte se také realizacemi roubenek, v čem je jejich specifikum?

Pro stavbu roubenek používáme výhradně lepené dřevo, které eliminuje sedání stěn. Má to řadu dalších výhod: roubenku lze dokončit ve velmi krátkém čase a není nutná žádná údržba spojená s vysycháním dřeva. Při použití lepeného dřeva lze poměrně jednoduše zkombinovat roubenou a zděnou část. Výhodou také je, že roubenku z lepeného dřeva lze realizovat v nízkoenergetickém standardu – využít lze buď vnitřní zateplení, nebo dvojité roubení s vložením tepelné izolace mezi vnější a vnitřní dřevěnou stěnu.


Líbil se Vám článek?

Akce / DřevoStavby

Zobrazit kalendář »

gotop